'Cezaevlerinde koronavirüs salgını var mı?' sorusuna yanıt Kastamonu’dan geldi

'Cezaevlerinde koronavirüs salgını var mı?' sorusuna yanıt Kastamonu’dan geldi

'Cezaevlerinde koronavirüs salgını var mı?' ... Cezaevlerinde koronavirüs salgını var mı sorusu Adalet Bakanı Yardımcısı Uğur Kuş'a sorulmuş ancak verilen yanıt kafaları karıştırmıştı.

Cezaevlerinde koronavirüs salgını var mı sorusu

Adalet Bakanı Yardımcısı Uğur Kuş

'a sorulmuş ancak verilen yanıt kafaları karıştırmıştı. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, koronavirüs nedeniyle verilen idari izinden dönen 8 infaz ve koruma memurunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirtti.

'Cezaevlerinde koronavirüs salgını var mı?' sorusuna yanıt Kastamonu’dan geldi. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, bazı basın ve yayın kuruluşları ile sosyal medyada yer alan Kastamonu Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli infaz ve koruma memurlarının koronavirüs salgınından etkilendiği iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Uzun, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca eşleri sağlık çalışanı olan ya da kronik rahatsızlıkları bulunan kamu çalışanlarının süreci idari izinli olarak geçirdiğini hatırlattı.

Kovid-19 testleri pozitif çıkmıştır!

İdari izinleri sona eren personelin mesaisine dönmeden önce tedbir amaçlı olarak yurtlarda 14 günlük izolasyona alındığı ve koronavirüs testine tabi tutulduğunu belirten Uzun, "İzolasyondaki personele uygulanan testlerde, 8 infaz ve koruma memurunun Kovid-19 testleri pozitif çıkmıştır. Testleri pozitif çıkan personel, tutuklu/hükümlülerle ve başka personelle temas etmeden sağlık kurumlarına yönlendirilmişlerdir. Bu vakalar dışında Kastamonu Ceza İnfaz Kurumu'nda Kovid-19 testi pozitif çıkan başka bir personel ya da tutuklu/hükümlü bulunmamaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca ceza infaz kurumlarımızda alınan tüm tedbirler titizlikle uygulanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Meclis’te tırpanlanan borçlanma yetkisi sonrası İBB’den yeni hamle! 

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, en son 13 Nisan’da açık cezaevinde bulunan üç hükümlünün Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

"Ölümlerin gizlendiğinin işareti"

DW Türkçe’ye konuşan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun HDP’li üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu açıklamayı, cezaevlerinde Covid-19 kaynaklı ölümlerin gizlendiğinin bir işareti olarak görüyor.

Gergerlioğlu “Bakan Yardımcısı en son olarak sayın Bakan’ı yalanlayarak bir belirsiz açıklama yaptı. Trajikomik bir açıklamaydı bu. Bu açıklama aslında salgının başlangıcından beri Adalet Bakanlığı’nın vakaları gizlemeye çalıştığını gösteren, en baştan beri bizim söylediğimiz cezaevlerinde vaka gizlendiği ve açıklamaların gerçeği yansıtmadığı gerçeğine dair çarpıcı bir bulguydu” diye konuşuyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün şeffaf bir yönetim sergilemediğini savunan Gergerlioğlu, “Adalet Bakanlığı salgın süresince cezaevlerinde kaç vaka olduğu ve kaç ölüm olduğu konusunda bilgi vermemekte ısrar etti. Baskılar sonrası Bakan açıklama yaptı. Ama verdiği vaka ve ölüm sayıları gerçeğin çok çok altındaydı” diyor.

Konuyu yakından takip eden birisi olarak cezaevlerinden birçok vaka ve ölüm sayısı geldiğini tespit ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, kendisine gelen bilgileri şu şekilde aktarıyor: “Mesela Sincan Cezaevi’nden bana ulaşan bir mahpusun hastaneye yatışını kamuoyuna bildirdiğim için hakkımda soruşturma açıldı. Bu soruşturma sonrasında hastanın korona tedavisi altında iken vefat ettiği bilgisine ulaştım. Şakran Açık Cezaevi’nde İsmet Nice yine koronadan vefat etmişti. Bafra Cezaevi’nde Mehmet Yeter koronadan vefat etmişti ve bunun gibi birçok vaka var.”

"'Cezaevlerinde koronavirüs salgını var mı?' sorusuna yanıt Kastamonu’dan geldi" haberi, 17 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan 'Cezaevlerinde koronavirüs salgını var mı?' sorusuna yanıt Kastamonu’dan geldi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Cezaevlerinde koronavirüs salgını var mı?' sorusuna yanıt Kastamonu’dan geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  2. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  4. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  5. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  6. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  7. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  8. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  9. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  10. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  11. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  12. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  13. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  14. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  15. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  16. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  17. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  18. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  19. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  20. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
Yaşam Haberleri