Cezeevindeki Eren Erdem''den Mesut Özil''e mektup

Cezeevindeki Eren Erdem''den Mesut Özil''e mektup

Cezeevindeki Eren Erdem''den Mesut Özil''e m... 26 gündür tutuklu bulunan, Eski CHP İstanbul Milletvekili ırkçılık tartışmalarının ardından Alman Milli Takımı''nı bırakan futbolcu Mesut Özil''e mektup yazdı.

CHP'li Eren Erdem, tutuklu bulunduğu Silivri cezaevinden Mesut Özil'e yazdığı mektubunda, "Onurlu bir davranış ortaya koydun ve ırkçılığın maskesini düşürdün, Erdoğan’ın yaptıkları da en az bu kadar ağır bir ırkçılıktır ve bununla da mücadele edilmelidir" ifadesini kullandı.

Haziran ayında "silahlı terör örgütüne yardım", "gizli tanığı deşifre etmek", "soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek" iddialarıyla tutuklanan Erdem, 'faşizmle hep beraber mücadele etmeliyiz' derken, "Irkçılık bazen bir Alman’da, bazen badem bıyıklı bir Cumhurbaşkanı’nda tecelli eder, Alman ırkçı kötü, İslamcı ırkçı iyi olmaz" dedi.

Eren Erdem'in yazdığı Mektup şöyle:

 "Sevgili Mesut Özil,

Kutlarım. Onurlu bir davranış ortaya koydun ve ırkçılığın maskesini düşürdün. Evet, Almanya’da Türk ya da herhangi bir kimlikten göçmen olmak, Türkiye’de Alevi, Kürt, Zaza, Ermeni, gayrimüslim olmak insanın doğal bir “utanç” duymasını amaçlayan faşist uygulamalar yatıyor. Irkçılık her egemen unsurun doğasında var. Bir İslamcı için nefret duyulan kimlikler var. Bir Alman için de var.

Oysa her kimliğin eşit, özgür olduğu bir gelecek mümkün. İnsanları sevmek gerçek doğamızdır. Bizi nefretle tanıştıran bu yapay, sahte ve kimlikçi düzenler tarafından maruz bırakıldık yaşadıklarımızla.

Mesela Türkiye’de iki faşist birbiriyle kavga ederken, birbirlerine ‘Ermeni dölü’ derler. Bu ülkeye bağlı bir Ermeni bunu duyup isyan ederse, ona da ‘terörist’ derler. Kürtler ‘kart-kurt’, Aleviler ‘mum söndü-abdestsiz’ ilan edildi. Gel Anadolu’yu dolaş, hal bu algılar devam eder. Bir Kürt ya da Alevi buna itiraz ederse ona da ‘terörist’ derler. Hatta ‘Fetöcü’ bile diyebilirler.

Irkçılık ve nefretle mücadele uzun soluklu ideolojik ve politik bir harekettir. Sembolik eylemler bir kararlılıkla politize olmadıkça sonuç getirmez. Irkçılığa karşı mücadele küresel ölçekte örgütlenmelidir. Alman ırkçı kötü, İslamcı ırkçı iyi olmaz. Her ikisi de kahrolası federaller kadar kötüdür :)

İkiyüzlü Alman politikacıların sana Erdoğan ile resim çektirmen ve Müslüman olman nedeniyle bu muameleyi yapması, mücadele edilmesi gereken bir durumdur.

Ancak, birlikte resim verdiğin Erdoğan’ın Alevi ibadethanelerine ‘cümbüş evi’ demesi de en az bu kadar ağır bir ırkçılıktır ve bununla da mücadele edilmelidir. Eğer Alman faşistlerle mücadele edip bunu görmez ya da Erdoğan ile mücadele ederken Alman faşistleri görmezsek bu bizi tutarsızlaştırır.

Mesela ben. Hiçbir delil olmaksızın Fetö’ye yardım iddiasıyla tutuklandım. Türkiye’de eğer iktidar ile aynı kimlikteysen ‘Fetöcü’ olsan bile serbest kalırsın. Örneklere bak ve düşün. Darbeciler serbest bırakıldı. Bu faşizmin kimliksel dayanışmasıdır. ‘Neticede bendendir’ düşüncesidir. Ama iktidarın dışladığı bir kimliktensen, suçsuz da olsan cezaevinde çürürsün.

Türkiye’de, Atatürkçü, sosyalist, özgürlükçü, Alevi, Kürt, Zaza, gayrimüslim, ateist, seküler milliyetçi vs. olman, senin yaşadığından daha ağır şeyler yaşamana vesile olur. Bir Dersimli Emniyet Müdürü gördün mü hiç? Ya da CHP ve HDP’ye oy veren 20 milyona yakın insanın terörist ilan edilmesi...

Irkçılık, kimlikçilik, bunlar zararlı şeylerdir. Bazen bir Alman’da, bazen badem bıyıklı bir Cumhurbaşkanı’nda tecelli eder. Tümüyle topyekün mücadele eder, tüm kimliklerimizle barışırsak hayat bayram olur. Aksi takdirde, benim faşistim senin faşistini döver paradoksunun ve çelişkisinin muzdaribi oluruz. Sevgiyle kal.

Eren Erdem

Silivri Cezaevi"

"Cezeevindeki Eren Erdem''den Mesut Özil''e mektup" haberi, 26 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cezeevindeki Eren Erdem''den Mesut Özil''e mektup haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cezeevindeki Eren Erdem''den Mesut Özil''e mektup 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Gündem Haberleri