CHP Ankara Milletvekili Akdoğan: "Sizin Tayyip Erdoğan dışında sevdiğiniz bir canlı yok mu?"

CHP Ankara Milletvekili Akdoğan:

CHP Ankara Milletvekili Akdoğan: "Sizin Tayy... CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, TBMM'de sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifini eleştirerek, hayvan sevgisi olmayan bir yönetimle karşı karşıya olduklarını belirtti. Kısırlaştırma ve bakım önerileriyle sorunun kan dökmeden çözülebileceğini vurguladı.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, TBMM'deki sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifi görüşmelerinde, mevcut yönetimin hayvan, ağaç, emekçi gibi birçok canlıyı sevmediğini belirtti. Kısırlaştırma, aşılama ve sahiplendirme gibi yöntemlerle sorunun köklü bir çözümle ele alınması gerektiğini vurguladı.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, "Köpek sevmezsiniz, kedi sevmezsiniz, börtü böcek sevmezsiniz, ağaç sevmezsiniz, emekliyi sevmezsiniz, emekçiyi sevmezsiniz sanatçıyı sevmezsiniz. Sizin Tayyip Erdoğan dışında sevdiğiniz bir canlı yok mu? Bu işin üzerinde bir vicdan, merhamet etmeniz lazım. Ağacı kesen, ormanları yok eden, insanları perişan eden sizsiniz. Her şeyi bitirdiniz sıra geldi köpekleri öldürmeye. Buradan bu yasayı geçirseniz de biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.TBMM Genel Kurulu'nda sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi görüşmelerinde konuşan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, sorunun çözümünün bütçe, aşılama, kısırlaştırma seferberliği, çipleme, sahiplendirme kampanyası, bakımevleri, ithalata yasak, kontrolsüz satışa yasak, üretim çiftliklerine denetleme yapmak olduğunu ifade etti.

"BU İŞİ ORTA VADEDE ÇÖZMEK AKILCILIKTIR"

Umut Akdoğan şu ifadelere yer verdi: "Bu görüşmelerin sonuna geliyoruz ama kafamda bir şey gitmiyor. Köpek sevmezsiniz, kedi sevmezsiniz, börtü böcek sevmezsiniz, ağaç sevmezsiniz, orman sevmezsiniz, emekliyi sevmezsiniz, emekçiyi sevmezsiniz, yazarı sevmezsiniz, sanatçıyı sevmezsiniz. Sizin Tayyip Erdoğan dışında sevdiğiniz bir canlı yok mu? Bu işin üzerinde bir vicdan, merhamet etmeniz lazım. Ağacı kesen, ormanları yok eden, insanları perişan eden sizsiniz. Her şeyi bitirdiniz sıra geldi köpekleri öldürmeye. Buradan bu yasayı geçirseniz de biz buna müsaa de etmeyeceğiz. Bu işi kısa vadede çözmek vicdansızlıktır. Bu işi uzun vadeye bırakmak umursamazlıktır. Bu işi orta vadede çözmek akılcılıktır. Sizin kendinize örnek aldığınız dönemler 1910'lu dönemlerdir. 1910'sa Sivriada'ya köpekleri toplayıp götürüyorlar. 1912'de doktor Cevdet Paşa İstanbul Belediye Başkanı oluyor ve hatıratında şunlar yazıyor; 'iki sene sonra göreve geldim, İstanbul sokaklarında 30 bin köpek vardı'. Yani diyelim biz kabul ettik siz de elinizi kana buladınız, sokaklarda kalan tek tük köpeklerden yine popülasyonun artacağına emin olun.

"BU SORUNUN DA ÇÖZÜMÜ OLDUĞUNU BULDUK"

Kiminiz diyor ki 'ben rektördüm köpek besledim', kiminiz çocukluk fotoğrafını gösteriyor, kiminiz diyor köpek besledim... Arkadaşlar bir problem var; siz bu köpekleri beslediyseniz, bu kadar hayvan seviyorsanız ve buna rağmen bu yasayı getiriyorsanız bu çok büyük bir problem. İçinizde zerre hayvan sevigisi yoksa ama bunu istismar ediyorsanız bu da bir problem. Kısırlaştırmanın bu işin bir çözümü olduğunu söyledik. Veterinerler diyor ki, 'biz bu köpeklerin yüzde 70'ini 6 ay içerisinde, tamamını bir yıl içerisinde kısırlaştırırız'. Bunu yapabilecekler neden yaptırmıyorsunuz? Bu işi sizin bulduğunuz yöntemin yarı parasına hem de hiç elinizi kana bulaştırmadan yapma imkanı var. Yine de eksik var diyorsanız bu yasadaki eksiği tamamlayalım, ama böyle değil. İnatla bu yasayı uygulayabilir misiniz? Bir; belediyelerimiz bu yasayı uygulamaz. İki; belediyelerimiz uygulasa veterinerler yapmaz. Üç; veterinerler yapmayı kabul etse hayvanseverler bu işe müsaade etmez. Bunun uygulanabilir bir yanı yok. Diğer bir sorum; siz hiç evinizde eşinizle, dostunuzla, çocuğunuzla, torununuzla, karınızla konuşmuyor musunuz? Hangisi buna onay veriyor. Bu konuyu çok çalıştık, incelemelerimizi yaptık. Bu sorunun da çözümü olduğunu bulduk. Bütçe, aşılama, kısırlaştırma seferberliği, çipleme, sahiplendirme kampanyası, bakımevleri, ithalata yasak, kontrolsüz satışa yasak, üretim çiftliklerine denetleme yapmak zorundayız. Bunları yaparsak üç sene içinde kimsenin eli kana bulanmadan bu sorunu çözeriz."

 

 

"CHP Ankara Milletvekili Akdoğan: "Sizin Tayyip Erdoğan dışında sevdiğiniz bir canlı yok mu?"" haberi, 30 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP Ankara Milletvekili Akdoğan: "Sizin Tayyip Erdoğan dışında sevdiğiniz bir canlı yok mu?" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Ankara Milletvekili Akdoğan: "Sizin Tayyip Erdoğan dışında sevdiğiniz bir canlı yok mu?" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 20:38 Selahattin Demirtaş: "Kötülüğün, alçaklığın, şerefsizliğin sınırı yok; kimliği, inancı, vatanı yok"
  2. 20:32 Kabine yarın toplanıyor: Gündemde ekonomi ve dış politika olacak
  3. 20:08 Erdoğan: "Narin’in acı haberi hepimizi derinden yaraladı; üzüntümüzün tarifi yok"
  4. 20:03 Emine Erdoğan: "Küçük yavrumuzun vefatı yüreğimizi dağladı"
  5. 19:52 Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası: 443 bin çocuğa ulaşıldı
  6. 19:41 Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile ek gelir güvencesi geliyor
  7. 19:23 Instagram'da fotoğraflara yazı eklemede yeni dönem! Yeni düzenleme butonu geldi!
  8. 19:23 Ünlü AVM'ye büyük şok! Üç marka daha her şeyini toplayıp gitti!
  9. 19:21 Asgari ücret zammı gündemde: Yeni senaryo!
  10. 19:21 Uzman isim 'altın' uyarısı yaptı: Sadece 24 saat kaldı!
  11. 19:19 İsrail'den Hamas'a tehdit: "Muhammed Sinvar'a ve Yahya Sinvar'a ulaşacağız"
  12. 19:13 Tunceli'de zırhlı askeri araç uçuruma yuvarlandı: 5 asker yaralandı
  13. 18:52 Venezuela’da siyasi kriz çıktı!: Maduro’nun rakibi Gonzalez ülkeyi terk etti!
  14. 18:50 İşte ısırgan otunun mucizevi faydaları!: Prof. Dr. övmekle bitiremedi!
  15. 18:30 Bangladeş’te ‘Dang Humması’ alarm verdi!: İşte o salgın!
  16. 18:25 Narin olayını takip eden tv100 muhabirinden çarpıcı açıklama!
  17. 18:20 Meteoroloji uyardı!: Osmaniye ve Adana için güçlü sağanak alarmı!
  18. 18:05 Selahattin Demirtaş 'Narin' hakkında konuştu!
  19. 18:00 Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) sınav yerleri açıklandı mı?
  20. 17:52 Aracını yanlış parkeden onlarca kişiye ceza!
Politika Haberleri