CHP Dip Dalga Hareketi'nden Babacan'a 'tarikat' tepkisi

CHP Dip Dalga Hareketi'nden Babacan'a 'tarikat' tepkisi

CHP Dip Dalga Hareketi'nden Babacan'a 'tarik... CHP'li Dip Dalga Hareketi. Babacan'ın tarikat ve cemaatlerle ilgili Anayasal Statü olmalı sözüne tepki gösterdi

CHP Dip Dalga Hareketi'nin Twitter'dan duyurduğu tepki şöyle

Mücadele artık Babacan’ın “DEVA’sına” sahip çıkanlar ile Mustafa Kemal’in “davasına” sahip çıkanların mücadelesidir.

1-ALTILI MASA İttifakı’nın üyesi olan DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan dün akşam yaptığı açıklamada büyük bir skandala imza atmıştır.

2-DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı televizyon programında “Şeffaflık ve denetlenebilir olma” kılıfı altında Tarikat ve Cemaatlere “Anayasal statü” talep etmiştir,Babacan bu kılıfı “Neden merdiven altı olsunlar ki?” diyerek de süslemiştir.

3-Aynı Ali Babacan bu skandal açıklamasının bir gün öncesinde de “Eylem planları içerisinde” “Dini grupların kendi öğretim kurumlarını açmaları ve kendi öğretmenlerini yetiştirmelerini” vaad etmiştir.

4-Ülkemiz son 20 yıldır AKP iktidarı ile birlikte dönüştürülen toplumumuzda, bir “KARŞI DEVRİM” saldırısı ile karşı karşıyadır ve Cumhuriyet’e karşı girişilen bu “KARŞI DEVRİM”in en önemli taşıyıcı kolonu Tarikat ve Cemaatler olmuştur.

5-Türkiye’nin son 40 yılındaki en önemli siyasi tehlikeyi bir cemaatin darbe teşebbüsü ile atlattığı süreçte, Tarikat-Cemaat yurtlarında küçücük çocuklarımıza sapıkça tecavüz edilmiş,küçücük çocuklarımız Tarikat yurtlarında cinsel istismara maruz bırakılmıştır.

6-Çocuklarımızın geleceğini karartan Tarikat ve Cemaatlerin her birisinin dernek ve vakıflar yolu ile dini sömürerek holdingleştiği ise bilinen bir gerçekliktir. AKP iktidarı ise bu tarikat ve cemaatlerin büyümesine kendi “Ajandası” için göz yummaktadır.

7- Tüm bu gerçekler ortadayken ve halkımızın seçime gidilen süreçte tarikat ve cemaatlere karşı öfkesinin her geçen gün arttığı bir ortamda Tarikat ve Cemaatlere “ANAYASAL STATÜ” talep edilmesi Cumhuriyet’e karşı gaflet ve delalet çizgisini aşarak ihanet boyutuna varmak demektir.

8- DEVA PARTİSİ ve Genel Başkanı Ali Babacan‘ın talebi olan tarikat ve cemaatlere “ANAYASALSTATÜ” verilmesi ile kendi öğretim kurumlarını açma,kendi öğretmenlerini yetiştirilmesinin resmiyete dönüşmesi “Vaadi” Türkiye’nin “Taliban rejimine geçişinin” yolunu döşeyecek hamlelerdir.

9-DEVA PARTİSİ ve Ali Babacan’ın gerek tarikat ve cemaatlere “ANAYASAL STATÜ” talebi,gerekse Anadilde eğitim konusuna yaklaşım biçimi ve devrim kanunlarının “Masaya yatırılması” yani aslında “Kaldırılması” isteği alenen “KARŞI DEVRİMCİ” bir duruş ve bilinçli bir “Tercihtir”

10- DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan’ın yapmış olduğu açıklamadan sonra bu saate kadar ALTILI MASA liderlerinin tek bir tanesinin dahi bu skandal açıklamalara itiraz etmeyip,tepki göstermemesi ise son derece düşündürücüdür.

11-Buradan çıkan sonuç şudur ki; ya ALTILI MASA’nın tüm bileşenleri seçim kazanmak ve kendilerini destekleyen tarikatları memnun etmek için Ali Babacan ile aynı söz ve vaadlerin arkasında durmaktadır, ya da ALTILI MASA büyük bir “İlkesel kriz” içerisindedir.

12- ALTILI MASA’nın diğer bileşenleri farklı tepkiler verebilir ancak devletin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu “KARŞI DEVRİMCİ” saldırı söylemine sessiz kalması kabul edilebilir bir durum değildir.

13-Partimizin Kemalist,Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı,laiklik hassasiyeti taşıyan, çağdaş Cumhuriyet ilkelerine bağlı tabanı büyük bir tepki ve isyan içerisindedir.

14-Ali Babacan ve partisi artık hem ALTILI MASA hem Türkiye için “Beka sorunu” haline gelmiştir.

15-DEVA PARTİSİ ve Ali Babacan’ın bu sözlerine CHP’den Genel Başkan düzeyinde cevap ve tepki verilmez ve DEVA PARTİSİ ile ALTILI MASA’nın yolları ayrılmaz ise CHP seçim kazanmak uğruna tarikatçı ve AKP günahlarına ortak isimlerin “KARŞI DEVRİM”günahına da ortak edilmiş olacaktır.

16- Kimse ne kendisini kandırmalı,ne de “birilerinin” parti ve kamuoyunu “Seçim çok önemli,seçime giderken muhalefete muhalefet edilmez” propagandasının saçmalığının arkasına sığınarak gerçeklerden kaçabileceğini düşünmelidir.

17- “KARŞI DEVRİMCİ”, tarikat ve cemaat sevdalısı, özerklik yanlısı,geçmişi Cumhuriyet’in tüm ekonomik kazanımlarını peşkeş çekmiş olan ve AKP’nin günahlarının ortağı Ali Babacan ile “Yola devam” diyen bir yönetime “Muhalefet etmemek” vatana ihanettir.

18-DİP DALGA HAREKETİ olarak bizler bu “Vatana ihanete” ortak olmayacağız ve Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sadık kalarak bu “KARŞI DEVRİME” karşı çarpışacağız.

19-İsteyen herkes seçim kazanılacak diye susup bu bağıra bağıra gelen “KARŞI DEVRİM” ile kol kola girebilir,siyasi ve ticari rantını düşünebilir. Ancak bizim için bundan sonra mücadelenin safları çok daha net,cephesi daha da geniştir.

20- DİP DALGA HAREKETİ bundan böyle mücadeleyi bir yandan Saray’ın baskıcı,yolsuzluk girdabında ve tarikat cemaat karanlığındaki AKP-MHP İttifakı’na karşı,bir yandan da ALTILI MASA içerisindeki “KRAVATLI KARŞI DEVRİMCİLERE” karşı verecektir.

21- DİP DALGA HAREKETİ olarak bugüne kadar reddettiğimiz tüm teklifler gibi bundan sonra da yolumuzdan sapmamız için gelecek tüm teklifleri reddedeceğimizi ve kimse ile “UZLAŞMAYACAĞIMIZI” kora kor mücadele edeceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz.

22- CHP içerisinde bu “KARŞI DEVRİMCİLER” ile seçim kazanma adına 2002 AKP’sinin bir değişik versiyonu olarak güya iktidar olma hayalleri kuranlara bugünden “Yolumuzdan çekilin”diyoruz.Eğer siz o yoldan çekilmezseniz biz kendimize yeni bir yol yaparız ve bu ülkeyi size bırakmayız

23- Bundan sonra mücadele Ali Babacan’ın “DEVASINA” sahip çıkanlar ile Mustafa Kemal’in “DAVASINA” sahip çıkanların mücadelesidir ve bizim bu mücadelede öncüsü olduğumuz taraf bellidir.

24- Ve buradan açıkça ilan ediyoruz ki; Cumhuriyet değerlerine saldıran hangi kurum,hangi kişi,hangi parti olursa olsun bundan sonra bizim için ATATÜRK’ÜN BURSA NUTKU geçerlidir,bunu da kim nasıl anlıyorsa anlamakta serbesttir.

25- Başta CHP örgütlerinin vatansever,cefakar ve vefakar tabanı olmak üzere bu ülkeye,Atatürk ilke ve devrimlerine ve laik çağdaş Cumhuriyet ile üniter devlet yapısına bağlı tüm yurtsever kamuoyuna saygı ile duyururuz…

 

 

"CHP Dip Dalga Hareketi'nden Babacan'a 'tarikat' tepkisi" haberi, 04 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP Dip Dalga Hareketi'nden Babacan'a 'tarikat' tepkisi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Dip Dalga Hareketi'nden Babacan'a 'tarikat' tepkisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  3. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  4. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  5. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  6. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  7. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  8. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  9. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  10. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  11. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  12. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  13. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  14. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  15. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  16. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  17. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  18. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  19. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  20. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
Politika Haberleri