CHP Dip Dalga Hareketi'nden 'yeni logo' tepkisi

CHP Dip Dalga Hareketi'nden 'yeni logo' tepkisi

CHP Dip Dalga Hareketi'nden 'yeni logo' tepkisi CHP Gençlik Kolları’nın yeni logosuna tepki gösteren DİP DALGA HAREKETİ gençlik yapılanması BİRİM Z sosyal medyadan yayınladığı açıklama ile yapılan logo değişikliğine sert eleştiriler getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve 10 Aralık Hareketi’ne karşı parti içi muhalefet hareketinin en büyük ve parti içerisindeki örgütlerdeki en örgütlü temsilcisi olan CHP DİP DALGA HAREKETİ’nin gençlik yapılanması olan BİRİM Z’den CHP Gençlik Kolları’nın logosunda yapılan değişikliğe tepki geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Kadıköy’de gençler ile buluşması esnasında ilk kez kamuoyuna yansıyan CHP Gençlik Kolları’nın yeni logosuna tepki gösteren DİP DALGA HAREKETİ gençlik yapılanması BİRİM Z sosyal medyadan yayınladığı açıklama ile yapılan logo değişikliğine sert eleştiriler getirdi.

CHP DİP DALGA HAREKETİ BİRİM Z’nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden “CHP GENÇLİĞİNE VE KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR!” başlığı ile yapılan ve Tweet serisi  olarak yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi,:

“Değişim arzusu, logo ya da kurumsal renkleri değiştirilerek yaratılamaz. Değişim arzusu ancak her bir gencin istek ve beklentilerine göre politika üretilerek yaratılır. Politika üretebilmek için de gençliğin iradesini taşımak gerekir. Gençliğin iradesini değil genel merkezin iradesini temsil edenlerin, Konyalı olduğu için başkan yapılanların, parti felsefisiyle hareket etmesi mümkün değildir.

Logo değişimindeki asıl amaç helalleşme naralarıyla çıkılan yolda, Cumhuriyet Halk Partisi’ni tarihinden uzaklaştırıp, yeni bir yapı mevcuda getirmektir. Unutulan bir şey var; CHP bu ülkenin kurucu partisidir ve kurtuluş ancak kurucu değerlerimize sahip çıkmakla mümkündür.

Ve ekleyelim; Cumhuriyet felsefiyle yetişip CHP’ye üye olan arkadaşlarımızla bu mücadeleyi sonuna dek götürüp, partimizin gençlik örgütünü de 10 Aralık zihniyetinden arındırayacağız.

KISA SÜRE ÖNCE ADAY ÇIKARTMIŞLARDI…

Hatırlanacağı üzere CHP içerisindeki en büyük parti içi muhalefet hareketi olan CHP DİP DALGA HAREKETİ kısa süre önce Ankara Beypazarı ilçesinde gerçekleştirilen “Olağanüstü” kongrede aday çıkartarak sahaya inmiş, Genel Merkez’in müdahalesi ve 10 Aralık Ekibinin tüm desteklerine rağmen Genel Merkez’in desteklediği aday DİP DALGA HAREKETİ’nin adayı Ali Uysal ile “Güven oylamasında” ancak 30-30 berabere kalabilmiş normal şartlarda tekrar edilmesi gereken kongre Genel Merkez’in tüzüğe aykırı şekilde kendi adayını galip ilan etmesi ile sonuçlanmıştı.

Ancak 10 Aralık ekibi, CHP Genel Merkezi, CHP Ankara İl’in tüm desteğine rağmen DİP DALGA HAREKETİ’nin adayını mağlup edememesi CHP içerisinde büyük yankı uyandırmış ve Genel Merkez’in rahatsız olmasını sağlamıştı.

Ankara kulislerinde Beypazarı’nda DİP DALGA HAREKETİ’nin kongrenin asıl kazananı olduğu dile getirilirken Genel Merkez ve 10 Aralık ekibinin tüm ağırlıklarını kullanması ve tüm imkanlarına karşı DİP DALGA HAREKETİ’nin adayını mağlup edemeyişi ise “Fiyasko” olarak nitelenmişti…

DİP DALGA HAREKETİ, Kemal Kılıçdaroğlu yönetimini ve 10 Aralık Hareketi’ni partinin uyguladığı politikalar nedeni ile sert şekilde eleştirirken, özellikle Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan gibi isimler ile yapılan iş birliğine, partinin Cihangir İslam, Mehmet Bekaroğlu gibi isimler ile takviye edilerek muhafazakar sağ ile 2.Cumhuriyetçi kadrolara verdiği tavizlere karşı çıkıyor ve parti yönetimini “Partinin siyaseten içini boşaltarak, eksenini kaydırmakla” suçluyor.

 

"CHP Dip Dalga Hareketi'nden 'yeni logo' tepkisi" haberi, 20 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP Dip Dalga Hareketi'nden 'yeni logo' tepkisi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Dip Dalga Hareketi'nden 'yeni logo' tepkisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri