CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Başkanlarımıza yönelik kumpas girişimleri var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Başkanlarımıza yönelik kumpas girişimleri var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Baş... CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Başkanlarımıza yönelik kumpas girişimleri yaşandığını söyleyerek örnekleri açıkladı.

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li başkanlara yönelik kumpas girişimleri yaşandığını söyleyerek bu örnekleri tek tek açıkladı.

Seyit Torun CHP'li başkanlara kumpas girişimleri olduğunu örneklerle belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da benzer uyarılar yaptığını belirten Torun, belediyeleri engellemek için çabalar olduğuna dikkat çekti.

Bazı il ve ilçelerde, kamu görevlilerinin gelip halka CHP’li başkanlardan şikayetleri olup olmadığını araştırdıklarını kaydeden Torun, bazı şikayetler üzerine bunların soruşturma konusu yapıldığını söyledi.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Millet Parkı’nın adını Meclis kararıyla ”Atatürk 100. Yıl parkı” olarak değiştiren ve 6 bin 300 liraya tabela yaptıran Başkan Ercüment Şahin Çervatoğlu’na tabela yüzünden soruşturma açıldı. Önceki başkan döneminde de parkın tabelasının 53 bin liraya yaptırıldığı anlaşıldı.

SORUŞTURMA DALGASI

Sözcü’de yer alan habere göre; sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 27 soruşturma açıldığını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bazı başkanlarla ilgili kumpas girişimi iddialarını şöyle sıraladı:

FINDIKLI BELEDİYESİ

Rize Fındıklı’da bulunan Millet Bahçesi’nin adının 100. Yıl Atatürk Parkı, Millet Kıraathanesi’nin adının Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi olarak değiştirilmesi ve belediyenin Lazca-Hemşince dil kursları açması, yeni yıl etkinliği gibi kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlemesi bazı kesimleri ciddi oranda rahatsız etti.

Bu hususta başkanın hali hazırda yürüttüğü görevinden bağımsız, başkan yardımcılığı döneminde yaşamış olduğu bir tartışma yüzünden ‘dini değerleri aşağılamak’ iddiasıyla dava açıldı.

Geçen yılın Ağustos ayındaki ‘Yeşil Altın, Gümüş Deniz Festivali’nde polisin hiçbir durum yokken havaya ateş açmasının ardından başkanımız olayları sakinleştirme çabası sergilemişken, polisin

darp edildiği iddiasıyla rapor alması üzerine başkan hakkında dava açıldı. Bu kumpas girişimleri şimdi kayyum iddialarını konuşulur hale getirmiştir.

GAZİEMİR BELEDİYESİ

İzmir-Gaziemir Belediye başkanımız Halil Arda kendisine ait olmayan (fake) bir sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı’nın başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı döneminde yapılmış olan

paylaşımlar nedeniyle cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla ifade verdi. Başkanımız hakkında istenilen adli kontrol talebi reddedildi.

FOÇA BELEDİYESİ

Geçen yıl bir esnafın kurşunlanması olayında, Foça Belediye başkanımız Fatih Gürbüz ile tanışıklığı olmayan şüphelilerin, başkanın telefonuna atmış olduğu bir sms nedeniyle, müşteki sıfatıyla

müdahil olduğu soruşturma dosyasında durumu şüpheli sıfatına çevrildi. Hakkında iddianame düzenlendi.

YALOVA BELEDİYESİ

Bir belediye personelinin yapmış olduğu usulsüzlüğü (Sayıştay’ın yapmış olduğu denetimlerde dahi gözden kaçmış) fark edip kendisi ihbar eden, belediye hesaplarının incelenmesini kendisi talep

eden, hırsızı bulup ihbar eden belediye başkanımız Vefa Salman görevden uzaklaştırıldı. Belediye meclisindeki ağırlıkları sayesinde seçimde kazanamadığını AKP sonrasında kumpasla kazandı.

KUMLUCA BELEDİYESİ

Antalya Serik Belediye başkanının bizzat kendisinin dile getirdiği rüşvet iddialarına sessiz kalan hükümet yetkilileri, Antalya Kumluca Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu hakkında sosyal

medya üzerinden yapılan birkaç paylaşımı dikkate alarak yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla soruşturma başlattı. Belediye başkanımız sosyal medya üzerinden gerçeği yansıtmayan paylaşımlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

MENEMEN BELEDİYESİ

İzmir-Menemen belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu çöp toplama aracı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddia edilerek, yandaş medya yayın organlarında haberler yapılarak belediyemiz üzerinde baskı kurmak amaçlandı. Bu hususta hâlihazırda belediyede bulunana müfettişler yandaş medyanın hükümete hedef göstermesi neticesinde ihale hakkında soruşturma başlattı.

Merkez Bankası ” rezerv yeterlilik ” alarmı veriyor

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Başkanlarımıza yönelik kumpas girişimleri var" haberi, 27 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Başkanlarımıza yönelik kumpas girişimleri var haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Başkanlarımıza yönelik kumpas girişimleri var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  2. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  3. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  4. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  5. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  6. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  7. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  8. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  9. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  10. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  11. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  12. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  13. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  14. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  15. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  16. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  17. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  18. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  19. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  20. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
Politika Haberleri