CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Amacımız sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hakim kılmaktır”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Amacımız sosy... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'na katılarak "Herkes için Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanması için Küresel Yönetişimde Reform Yapılması" başlıklı oturumda önemli bir konuşma gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'na katılarak "Herkes için Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanması için Küresel Yönetişimde Reform Yapılması" başlıklı oturumda önemli bir konuşma gerçekleştirdi.

İSPANYA'YA DEPREM YARDIMLARI İÇİN TEŞEKKÜR

Özel, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'de meydana gelen büyük depremlerde İspanya'nın gösterdiği yardımseverlik için teşekkür etti. Depremlerde zarar gören bölgelere hızlı destek sağlayan İspanya'nın katkılarına vurgu yaptı. Özel, "Biz bu acıyı yaşarken desteğe koşan ilk ülkelerden bir tanesi, 24 saat içinde yanımızda olan, 10 şehrimizde arama ve kurtarma çalışmalarına katkı sağlayan, 500 kahraman denizcisi ile 2 askeri gemisi ile Türkiye’de olan ve Hatay ilimizde bir sahra hastanesi kurarak yurttaşlarımızın yanında olan İspanya’ya ülkem ve tüm yurttaşlarımız adına bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

ÖZEL'DEN YEREL SEÇİMLERDE "SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK" MESAJI

31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlere dair konuşan Özgür Özel, partisinin sosyal demokrat belediyecilik anlayışını Türkiye genelinde yayma hedefini dile getirdi. Özellikle büyük şehirlerdeki sosyal demokrat belediyelerin başarılarını vurgulayarak, bu anlayışın geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını belirtti. Özel, "Partimizin belediye başkanları, hepinizin yakından bildiği İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın ve Hatay’ın da içlerinde bulunduğu Türkiye’de çok önemli şehirleri ve nüfusumuzun neredeyse yüzde 60’ına yakınının bulunduğu şehirleri yönetmektedir. Belediyelerimiz, ekonomik zorlukların halkımıza etkilerini sosyal demokrat hizmetler ve dayanışma politikaları ile azaltmışlardır. Amacımız yerel yönetimlerdeki başarılarımızı büyütmek ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışını ülkemizin genelinde hakim kılmaktır." dedi.

ÖZEL: "NEOLİBERAL DÜZENİN SÖMÜRDÜĞÜ İNSANLARIN YANINDA DURMALIYIZ"

Dünya genelindeki siyasi çatışmalara dikkat çeken Özgür Özel, neoliberal düzenin sıkıntı yaşayan insanları nasıl etkilediğine vurgu yaparak sol siyasetin kamu yararını ön planda tutması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, aşırı sağın yükselişine karşı mücadelenin önemine vurgu yaparak sosyalist ve sosyal demokrat partilerin bu mücadelede önemli bir rol oynaması gerektiğini belirtti. Özel, "Biz sol, sosyalist, sosyal demokratlara düşen, kamu yararını siyasetin ve düzenin merkezine almaktır. Aşırı sağın yükselişine ve artan popülizme karşı mücadelede partilerimizin, kurumlarımızın ve Sosyalist Enternasyonalin atabileceği en önemli adımlardan biri, neoliberal ekonomik düzenin sömürdüğü insanlarımızın yanında olmak, yanında durmaktır" dedi.

FİLİSTİN ÇAĞRISI VE İNSANİ YARDIMLAR

Özgür Özel, Nisan ayında Filistin'e gerçekleştireceği ziyaret öncesinde İsrail'in Gazze'deki katliamlarına dikkat çekti. Toplantıdaki liderlere Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması ve insani yardımların geçmesine izin verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu. Aynı zamanda, Filistin sorununun kalıcı çözümü için Birleşmiş Milletler'in 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması gerektiğini vurguladı. Özel, "Önümüzdeki nisan ayındaki ziyaretten sonra Gazze’de derhal bir kalıcı ateşkesin sağlanması ve insani yardımların geçmesine izin verilmesiyle ilgili buradan önemli bir çağrıyı hep birlikte tartışmamız gerektiğini düşünüyorum. Sorunun kalıcı çözümü, Birleşmiş Milletler’in 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması ile erişilecek iki devletli oluşuma gereksinim duyduğunu vurgulamak isterim. Akan kan nerede olursa olsun ister Ukrayna, ister Gazze, ister Yemen, ister Afrika’da, dünyanın neresinde olursa olsun güçlünün ve zulmün karşısında durmaya, mazlum halklarla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz." dedi.

"CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Amacımız sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hakim kılmaktır”" haberi, 24 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Amacımız sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hakim kılmaktır” haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Amacımız sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hakim kılmaktır” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:17 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
  2. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  3. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
  4. 00:57 Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
  5. 00:52 Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
  6. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  7. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  8. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
  9. 00:13 Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
  10. 00:12 VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
  11. 00:11 Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
  12. 00:08 Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!
  13. 00:08 ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
  14. 00:05 Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
  15. 00:02 ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
  16. 00:02 Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
  17. 00:00 Yenilenen Cupra Formentor, 100 km menzil ve 333 PS performansıyla etkiliyor!
  18. 23:42 Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!
  19. 23:33 İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
  20. 23:15 'Baby Shower' Polemiğine Eser Yenenler de Bulaştı!
Politika Haberleri