CHP, Gökşen Anıl Ulukuş'un Kemal Kılıçdaroğlu'na 'danışman' olarak atandığına dair haberleri yalanladı

CHP, Gökşen Anıl Ulukuş'un Kemal Kılıçdaroğlu'na 'danışman' olarak atandığına dair haberleri yalanladı

CHP, Gökşen Anıl Ulukuş'un Kemal Kılıçdaroğl... CHP'nin danışmanlık görevinden alındığını duyurduğu Ulukuş, 4 Temmuz'da danışmanlık görevine getirildiğini paylaşmıştı

CHP,  Kemal Kılıçdaroğlu'na danışman olarak atanan Gökşen Anıl Ulukuş'un 4 Haziran'dan önce atanıp, daha sonra danışmanlık görevinden alındığını duyurdu. Ulukuş, CHP'nin açıklamasının ardından, "Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var!" diyerek karara tepki gösterdi. 

CHP, söz konusu açıklamasında Engin Özkoç, Hacer Foggo ve Özgür Yici dışında 4 Haziran'dan sonra danışman atanmadığını kaydetti. İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın da “Dış politikadan sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı” görevine devam ettiği belirtildi. 

Twitter'dan duyurmuştu 

Gökşen Anıl Ulukuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığına getirildiğini 4 Temmuz tarihinde Twitter hesabından ilan etmişti. 

Twitter'dan mesajını paylaşan Ulukuş, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdir ve tensipleriyle, CHP Genel Başkan Danışmanlığı görevine atanmış bulunuyorum." demişti. 

 

Biyografisinde yer alan 'danışman' ifadesini sildi

Ulukuş, resmi Twitter biyografisinde "CHP Genel Başkan Danışmanı" ifadesini kaldırdı. 

Ulukuş'tan açıklama: CHP’ye yakışmıyor

Ulukuş CHP'nin açıklamasının ardından Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Sayın Genel Başkan’a danışmanları görevden alması sonrası en az 4 kere “Ben hâlâ danışman mıyım?” diye sordum. Her seferinde “burada 90 tane danışman vardı, bu karar onlar için. Sen devam et.” cevabını aldım. Kaldı ki ilk açıklamayı yaptığım gün yine konuştuk. Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var! “Gerçeği yansıtmıyor” şeklinde itibar zedeleyici bir tavır CHP’ye yakışmıyor.

“Kılıçdaroğlu gidici, bir bahaneyle eleştirelim de yeni yönetimde yerimiz olsun.” Zihniyetindeki bazı kişiler beni CHP’li olmamakla itham ettiler. Onlar için ben aşırı sağcı olurken, CHP’nin altı okuyla problemi olanlar CHP’li oluyor. Aşırı sağcılık diye itham ettiğiniz düşünce CHP’nin kurucu iradesidir.

Türk Milliyetçisi arkadaşlarıma da sitemim var. CHP’yi Milliyetçilikten uzaklaşmakla suçluyorsunuz. Ancak CHP’de biri “Çok Milliyetçi” olmakla suçlandığında onun meze olmasını seyrediyorsunuz.

Son olarak, Atatürk’ün başlattığı Türk Devrimini sürdürme irademiz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak kalması için olan mücadele azmimiz azalmayacaktır."

 

 

Nevşin Mengü: Gökşen Ulukuş'a danışmanlığı imzalı bir şekilde bildirildi

Gazeteci Nevşin Mengü, Ulukuş'un danışmanlığının imzalı bir şekilde kendisine bildirildiğini aktararak, "31 Mayıs'ta Gökşen Anılkuş'a danışmanlığı imzalı bir şekilde bildirildi. Kemal bey'in gelen baskılara dayanamadığı anlaşılıyor. Anlaşılan partide temel sorun bu, önü arkası düşünülmeden aceleyle bazı adımlar atılıyor. Sonra da atılan bu adımların arkasında durulmuyor." yorumunu yaptı. 

 

CHP içinde tartışmalara neden olmuş, Ulukuş tweet'ini silmişti 

Ulukuş, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na hakaretler ettiği tweet'ini silmişti. Ulukuş söz konusu tweet'inde Tanrıkulu'na Irak Kürdistan Bölge Yönetimi bayrağıyla ilgili sözleri üzerine "şerefsiz", "namussuz", "terör destekçisi" gibi ağır hakaretler etmişti.

Ulukuş'un siyasi geçmişi 

Ulukuş, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile çalışmış bir isim Zafer Partisi’nin kurulmadan önce kullandığı Ayyıldız Hareketi ismi, parti kurulduktan gençlik yapılanmasının ismi olmuştu. Ulukuş, 5 Ekim 2021’e kadar hareketin başkanlığını yürüttü. Daha sonra görevinden istifa eden Ulukuş, Kılıçdaroğlu’yla çalışmaya başladı. Ulukuş, Kılıçdaroğlu’nun ülkücülerle bir araya geldiği etkinliklerde konuşmalar yapmıştı.

"CHP, Gökşen Anıl Ulukuş'un Kemal Kılıçdaroğlu'na 'danışman' olarak atandığına dair haberleri yalan." haberi, 07 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP, Gökşen Anıl Ulukuş'un Kemal Kılıçdaroğlu'na 'danışman' olarak atandığına dair haberleri yalan.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP, Gökşen Anıl Ulukuş'un Kemal Kılıçdaroğlu'na 'danışman' olarak atandığına dair haberleri yalan.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 14:17 iPhone 11 'in fiyatı düştü!: Bu fırsat kaçmaz
  2. 14:14 Namık Tan'ın özgeçmişi!: Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan kimdir?
  3. 14:12 İşte Netflix'in enleri!: Peki, hangi yapımlar en çok izlendi?
  4. 14:10 Daha yüksek emekli maaşı isteyen buraya!: İşte fazla maaş almanın yolları!
  5. 14:07 İlaç şirketi Kovid aşısının yan etkilerini ilk kez kabul etti: Felç, beyin hasarı, kalp krizi
  6. 14:04 BM açıkladı: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla
  7. 14:02 Türkiye fazla mesaide zirvede: Avrupa’nın 4 katı fazla olduğu açıklandı
  8. 14:01 İsrail'den ABD'ye tehdit geldi: Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkarsa Filistin yönetimini yıkarız
  9. 13:59 Ofcom, OnlyFans'in Çocukları Koruma Önlemlerini İnceleyecek
  10. 13:58 Otomobil satışlarına sert tedbirler gündemde! Fahiş fiyatlarla mücadele edilecek
  11. 13:58 Galatasaray'da Transfer Gündemi: Kerem Aktürkoğlu için Yeşil Işık Yanıyor!
  12. 13:54 OECD Raporu: Türkiye'de Büyüme Tahmini Artıyor, Enflasyon Endişe Verici Seviyede
  13. 13:50 İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
  14. 13:49 Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
  15. 13:41 Erbakan'dan Bahçeli'nin 'Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz' sözlerine yanıt geldi
  16. 13:40 OECD'den Türkiye için ürküten enflasyon tahmini geldi: İki yıl boyunca yüksek seyredecek
  17. 13:38 İsmail Kartal'dan sert tepki: ''Onlara göstereceğiz mayıslar kiminmiş''
  18. 13:37 Elon Musk, Taylor Swift'e övgüler yağdırdı: Kendini aştın
  19. 13:33 Sıfır araç fiyatına zam yapılamayacak! Devam eden zam skandalına son
  20. 13:26 ABD'den Türk şirketlere yeni yaptırımlar gündemde
Politika Haberleri