CHP Grup Başkanvekili Günaydın'dan Erdoğan'a yanıt: İftira siyaseti

CHP Grup Başkanvekili Günaydın'dan Erdoğan'a yanıt: İftira siyaseti

CHP Grup Başkanvekili Günaydın'dan Erdoğan'a... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleşen saldırı sonrasında CHP'yi hedef alarak sert açıklamalarda bulundu. Eleştirilere yanıt CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleşen saldırı sonrasında CHP'yi hedef alarak sert açıklamalarda bulundu. Eleştirilere yanıt CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan geldi.

CHP'NİN "TERÖRİSTLERE DESTEK" İDDİASI

Erdoğan, CHP yöneticilerinin terör saldırısını yapanları savunmak için Meclis'e verdiği soru önergelerine dikkat çekerek, partinin uzun süredir PKK'nın siyasi uzantılarıyla işbirliği yaptığını savundu. Cumhurbaşkanı, CHP'nin Türkiye'nin iç ve dış düşmanlarının oyuncağı haline geldiğini ifade etti.

Erdoğan konuşmasında, "CHP siyasi mihengini kaybetmiş, yörüngeden savrulan bir partiye dönüşmüştür. Türkiye üzerinde hesabı olan her insanın kullanabileceği bir aparat haline gelen CHP’nin durumu, İstanbul’daki son terör saldırısıyla ortaya çıkmıştır. Bu saldırıyı yapanların en büyük hamisi Genele Başkanı olmak üzere CHP yöneticileridir. Özgür efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden merhaba gönderdi. CHP yöneticilerinden bazıları eylemi yapan teröristleri savunmak için Meclis’e verdikleri soru önergeleri bile var. Bu parti uzunca bir süredir PKK’nın siyasi uzantılarıyla yoldaşlık yapıyor. İktidara gelebileceklerini zannediyorlar. Halbuki terör örgütleri de iç ve dış uzantıları da CHP’yi koçbaşı olarak kullanmaktadır. Siyasette rotasını kaybeden CHP, Türkiye’ye dair hesabı olan tüm odakların oyuncağı olmuştur. Asıl suç siyasi kariyerleri uğruna kendini kullandıran CHP yönetimidir" dedi. 

CHP'DEN YANIT: "İFTİRA SİYASETİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına CHP'den sert bir yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Erdoğan'ın sözlerini "iftira siyaseti" olarak nitelendirdi. Günaydın, Erdoğan'ın terör saldırısı üstünden CHP'yi karalamaya çalışmasını "utanç verici" olarak değerlendirdi. 

Günaydın, "Söylememiz gereken bir cumhurbaşkanı böyle bir şey konuşur mu? Konuşur, daha önce de konuştu. 14-28 Mayıs seçimleri sürecinde düzmece videolarla yaptığı algıya şahit olduk. Bir cumhurbaşkanı düzmece bir videonun önünde konuşur mu? Sonra da bunu savunur duruma düşer mi? Eğer bir ülkede ekonomik anlamda anlatacağınız bir şey kalmadıysa, iç barışı kaçırdıysanız, dış ilişkilerde tümüyle çuvalladıysanız, ülkeyi sefalet endeksinde ilk 10’a, gıda enflasyonunda ilk üçe soktuysanız geriye bir tek şey kalıyor. Algıyı başka bir noktaya taşımak… İki tane adam eline silah almış ve adliyede baskın gerçekleştirmiş, yaptıkları işin sonucunda polisimizin mukavemetiyle öldürülmüş. Bunun soruşturması yapılır, bunlarla bağlantılı kim var ise ortaya konur. Bu da İçişleri Bakanlığı’nın görevidir. Bunun dedikodusunu cumhurbaşkanı yapmaz, iftira siyasetini cumhurbaşkanı güdemez" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN "İFTİRA" POLİTİKASI ELEŞTİRİLDİ

CHP Grup Başkanvekili, Erdoğan'ın ekonomik, iç barış ve dış ilişkilerde yaşanan sorunların üstünü örtmek amacıyla "iftira siyasetine" başvurduğunu savunarak, halkın bu taktiğe itibar etmediğini vurguladı. Günaydın, Cumhurbaşkanı'ndan ülke gündemiyle ilgili somut konulara odaklanmasını istedi. Günaydın, "Söylememiz gereken bir cumhurbaşkanı böyle bir şey konuşur mu? Konuşur, daha önce de konuştu. 14-28 Mayıs seçimleri sürecinde düzmece videolarla yaptığı algıya şahit olduk. Bir cumhurbaşkanı düzmece bir videonun önünde konuşur mu? Sonra da bunu savunur duruma düşer mi? Eğer bir ülkede ekonomik anlamda anlatacağınız bir şey kalmadıysa, iç barışı kaçırdıysanız, dış ilişkilerde tümüyle çuvalladıysanız, ülkeyi sefalet endeksinde ilk 10’a, gıda enflasyonunda ilk üçe soktuysanız geriye bir tek şey kalıyor. Algıyı başka bir noktaya taşımak… İki tane adam eline silah almış ve adliyede baskın gerçekleştirmiş, yaptıkları işin sonucunda polisimizin mukavemetiyle öldürülmüş. Bunun soruşturması yapılır, bunlarla bağlantılı kim var ise ortaya konur. Bu da İçişleri Bakanlığı’nın görevidir. Bunun dedikodusunu cumhurbaşkanı yapmaz, iftira siyasetini cumhurbaşkanı güdemez. Cumhurbaşkanı tarafsızlığı yitirerek AKP Genel Başkanı sıfatıyla ana  muhalefetin karşısında siyaset yapması baş absürtlük. Siyaseten de bir etik anlayışı kalmayınca güvenlik politikaları üstünden yeniden bir seçim kazanma çabası. Murat Kurum’u denediler, tutmuyor. Karşımıza hepsini sübhanallah boncuğu gibi dizdiler gene olmadığını görüyorlar. Geriye iftira siyaseti kaldı. Buna bizim, halkımızın karnı tok. Ben cumhurbaşkanından söz verdiği halde deprem konutlarına odaklanmasını, Kanal İstanbul’a ne oldu, Hafize Gaye Erkan’ın kovulmasından sonra kuru, enflasyonu dizginleyebilecekler mi… Bunlara ilişkin sözler duymak istiyorum. Bir cumhurbaşkanından iftira siyaseti üstünden CHP’yi karalamaya çalışması hepimizin için utanç verici. " dedi.

 

 

"CHP Grup Başkanvekili Günaydın'dan Erdoğan'a yanıt: İftira siyaseti" haberi, 07 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP Grup Başkanvekili Günaydın'dan Erdoğan'a yanıt: İftira siyaseti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Grup Başkanvekili Günaydın'dan Erdoğan'a yanıt: İftira siyaseti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:59 Magellan vampir tedavisi nedir?
  2. 20:59 Fatih'te İsrail'in Gazze Saldırıları Protesto Edildi
  3. 20:58 Green Card onay numarası (Confirmation Number) nedir?
  4. 20:57 Lobotomi nedir, ne için kullanılır?
  5. 20:55 Bulgaristan’dan Kaçak Havyar Getiren Sanık Yakalandı: Piyasa Değeri 172 Bin Lira
  6. 20:54 Yoga nedir, faydaları nelerdir?
  7. 20:53 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi ve resmi açıklama için geri sayım başladı!
  8. 20:53 Kakava nedir, kakava ateşi nerelerde yakılır?
  9. 20:52 10 senedir uyuyan Bitcoin cüzdanı uyandı: Ani yükseliş geldi!
  10. 20:50 Hasat öncesi buğday tutarları düştü!
  11. 20:50 Jandarmanın Denizli'de Tarihi Eser Operasyonu: Bin 152 Parça Ele Geçirildi
  12. 20:48 Ebeveynler çocuklarına masal okumalı mı?
  13. 20:47 Bozuk Para Faciası: Esenyurt'ta Çocuk Ölümden Heimlich Manevrasıyla Kurtarıldı
  14. 20:42 BM Uyarısı: Refah'a Saldırı Katliam Olur
  15. 20:38 Beşiktaş, Atletico Madrid'in Savunma Gücü Mario Hermoso İçin Hamle Yapıyor
  16. 20:36 Galatasaray'da Yaprak Dökümü! İki Oyuncu Takımdan Ayrılıyor!
  17. 20:36 Milli Emlak, 25 Bin Lirası Olanlara Arsa İmkanı: Bu Şehirlerde Uygun Fiyata Arazi Satışı Yapılacak!
  18. 20:35 Instagram'dan Bazı İçeriklere Sınırlama Geldi! Paylaşımları Görmek İçin İzin Verilmesi Gerekiyor!
  19. 20:34 Tanzanya'da Albinizmli İnsanlar: Tacirlerin ve Şamanların Hedefi Haline Geliyorlar
  20. 20:29 Cengiz Bozkurt: 'Leyla ile Mecnun'un Yeni Sezonu Çekilmemeli'
Politika Haberleri