CHP, HDP ile seçim güvenliği ittifakı yapabilir

CHP, HDP ile seçim güvenliği ittifakı yapabilir

CHP, HDP ile seçim güvenliği ittifakı yapabilir CHP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, HDP ile seçim güvenliği ittifakına ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP ile ittifak yapılabilecğini söyleyen Adıgüzel, "Seçim ittifakı...

CHP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, HDP ile seçim güvenliği ittifakına ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP ile ittifak yapılabilecğini söyleyen Adıgüzel, "Seçim ittifakı değil ama seçim güvenliği ittifakı yapılabilir" dedi. 

Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Adıgüzel, CHP’nin seçim güvenliği hazırlıklarına yönelik olarak, Türkiye’de 170 bin sandık olduğunu ve her birine bir 'kahraman' aradıklarını söyledi. Adıgüzel, diğer partilerle seçim güvenliğine dair çalışmalara ilişkin ise, “HDP ile seçim güvenliği ittifakı yapılabilir'' diye konuştu.

Adıgüzel, seçim güvenliği ittifakına yönelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'RİSKLİ BÖLGELERİ TESPİT ETTİK'
"Cumhuriyet Halk Partisi 30 Ocak’ta il ve ilçe başkanlıklarına bir genelge gönderdi ve sandık görevlilerine ilişkin bildirimde bulunulması talep edildi. ''Sandık sayısı belli miydi?’ diyebilirsiniz. Hayır değildi ama böyle bir baskın seçim olma ihtimaline karşı bu genelgeyi gönderdik. Biz bu isimleri ilçe ilçe ayırıp zamanı geldiğinde görevlendirmek için havuzda tutuyorduk. Ocak ayında aldığımız YSK seçmen listesinden de analizler yapıyorduk. Geçmiş seçimlerden deneyimlenen riskli bölgeleri tespit ettik. Siyasi partiler sisteminden 24 Haziran seçiminin seçmen listesini indirdik ve hemen ''eseçmen.org.tr’yi aktif hale getirdik. Bu adresten bir kişi kendi kimlik numarasını girerek seçmen olup olmadığını görebiliyor. İleriki süreçte hangi sandıktan oy kullanıp kullanamadığını da görecek. Orada aynı zamanda “gönüllü ol'' butonu oluşturduk. Devreye aldığımız 2 Mayıs’ta binlerce vatandaşımız ziyaret etti ve üç saat gibi kısa sürede binlerce gönüllümüz oldu.

''Vatandaşımızın en büyük merak ettiği konulardan birisi sandık güvenliği, bunu biliyoruz ve buna göre çalışmalarımızı yaptık. Son süreçte İttifak Yasası diye Meclis’e getirilen o yasayı hangi gerekçeyle getirdiler? 16 Nisan Referandumunu meşrulaştırmak için mi yoksa yeni şaibelerin önünü açmak için mi? Sandıklar taşınıyor, insanlar farklı yerlerde oy kullandırılmaya çalışılıyor. Bunu görünce il başkanlıklarına aynı dairede oturan seçmenlerin verisini gönderdik. Bir hanede 10’dan fazla oturan kişi olması bizim için tehlikeydi. Üyelerimiz, örgütümüz tek tek onları kontrol etti. Biz buna baştan itibaren “adil seçim seferberliği'' dedik.

Diğer siyasi partilerle, sivil toplum örgütüyle, barolarla iletişim halindeyiz. Diyoruz ki, milletin iradesinin sandığa yansıdığı gibi sandıktan çıkması gerekiyor. Sonrasında kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın. 170 bin sandık olacak seçimde. Ben  o sandıklarda görevli olacak kişilere kahraman diyorum. Her sandığa kahraman arıyoruz. Biliyorum ki bu çağrımın ardından CHP’nin her sandıkta bir değil iki kahramanı olacak."

'HDP İLE SEÇİM GÜVENLİĞİ İTTİFAKI OLABİLİR'
Adıgüzel yaptığı açıklamada, "Bu süreçte mobil aplikasyon tasarladık ve bu aplikasyon herkese açık olacak. Partinin SEÇSİS’e pararlel bir sistemi de aynı zamanda çalışacak. Okullardan, ilçelerden, sandık başlarından sonuçları alıp YSK ile karşılaştıracağız. Bunu diğer partilerle de paylaşarak en  doğru seçim sonucuna ulaşmak istiyoruz. Teknolojinin getirmiş olduğu hızlı okuma sisteminden yararlanmaya çalışıyoruz. Hızlı bir seçim süreci olsa da biz hazırız. Bunu diğer partilerle de birleştirerek özellikle referandum ve 2015 seçimlerinde riskli olarak belirlenen sandıkları ön plana alarak çalışıyoruz. Diyoruz ki önce riskli sandıkları dolduracağız sonra Türkiye’yi kapsayacağız. İttifak senaryoları da gerçekleştikçe ona göre senaryolar üretiyoruz. 4 parti aynı tarafta olduğu zaman bunun yanına demokrasi tarafında durabilen HDP’yi de eklediğimiz zaman belki de daha güçlü bir ittifak da yapılabilir. Bu seçim ittifakı değil ama seçim güvenliği ittifakı olabilir. Bunun da ekmek gibi  su gibi ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. İlerleyen süreçte ete kemiğe bürünecek diğer siyasi partilerle olan çalışmalar." diye konuştu. 

"CHP, HDP ile seçim güvenliği ittifakı yapabilir" haberi, 07 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP, HDP ile seçim güvenliği ittifakı yapabilir haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP, HDP ile seçim güvenliği ittifakı yapabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Gündem Haberleri