CHP il başkanı, MHP’li belediyeye alınmadı

CHP il başkanı, MHP’li belediyeye alınmadı

CHP il başkanı, MHP’li belediyeye alınmadı Kastamonu'da bir dönem Alparslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen yaklaşık 17 dönümlük arazi, imar değişikliği yapılarak satılığa çıkarıldı.

Yeşil alanın imara açılmasına karşı çıkan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, ilk yapılan ihaleye iptal ettirdikten sonra ikinci kez yapılan ihaleyi izlemek istedi. Ancak, özel güvenlik görevlileri ve belediye çalışanları Erbilgin'e engel oldu.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, AKP’li belediye zamanında değişiklik yapılarak imara açılan Alparslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen yaklaşık 17 dönümlük araziyi, MHP’li Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu meclis kararıyla Nisan ayında satışa çıkardı. Parkın imara açılmasına ve kentin değerli arazilerinin değerinin altında satılmasına karşı çıkan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, ihalenin kapalı kapılar ardından yapıldığını belirterek sert tepki gösterdi.

26 Nisan'da yapılan ilk ihaleyi CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve yanındaki partililer de izlemek için belediye binasına gitti. Ama ihale salonuna girmelerine izin verilmedi. İhaleyi de 100 milyon 350 bin lira ile Engin Rençber kazandı. Erbilgin, arazinin değerinin altında satıldığını ileri sürerek belediyenin zarar ettirildiği ve parkın değerinin daha fazla olduğunu belirterek sert eleştirilerde bulunup her türlü hukuki yola başvuracaklarını ve ihalenin iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi. Gelen tepkiler üzerine de MHP’li belediye ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı.

İkinci ihaleye de almadılar

İlk ihalenin iptal edilmesi üzerine 7 Haziran günü, arazi bir kez daha ihaleye çıkarıldı. Bu ihaleyi de izlemek isteyen CHP İl Başkanı Erbilgin’in belediye içerisinde dolaşmasına ve ihalenin yapıldığı salona girmesine izin verilmedi. Erbilgin’in önüne set kuran özel güvenlik görevlileri “yasak” olduğunu söyleyerek Erbilgin’in geçmesini engelledi.

İhalenin her vatandaş tarafından izlenebileceğini belirten Hikmet Erbilgin, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu anlatmak istedi. Ancak, ihalenin yapıldığı salona yaklaştırılmadı. İkinci ihaleyi ise 153 milyon 500 bin lira bedel karşılığında Ayhan Çatal kazandı.

“Belediye kasasına 53 milyon lira fazla para girecek”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in tepkisi ve sert muhalefeti üzerine Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından iptal edilen ve ikinci kez yapılan ihale ile 153 milyon 500 bin liraya satılan arsadan belediyenin yaklaşık 53 milyon lira daha fazla para kazandı. Buna rağmen Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun talimatı doğrultusunda belediye güvenliği tarafından yine ihale salonuna girişine izin verilmeyen Erbilgin, şöyle konuştu:

“Kastamonu halkı adına ihaleyi izlemek istediğimizi belirtmemize rağmen önümüze barikat kuruluyor. Milletin önüne barikat kurulmaz. Hiçbir muhatap bulamıyoruz. Belediye çalışanlarını önümüze barikat olarak getiriyorlar. Belediye bu kadar sahipsiz değildir. Yanlış yapılıyor. Belediye başkanı, belediye başkan yardımcısı yok mu? Evine ekmek götürmekle mükellef insanları karşımıza çıkarıyorlar bu yanlıştır. Bizim sayemizde, belediye 42 günde bu arsanın satışından 53 milyon 150 bin lira kar etti. 26 Nisan'da gerçekleştirilen ihaleyi bizi hedef göstererek iptal ettiğini söyleyen Galip Vidinlioğlu'nun bugün düştüğü bu durum, Kastamonuluların hakkını korumaktan aciz olduğunun ispatı olmuştur.”

"CHP il başkanı, MHP’li belediyeye alınmadı" haberi, 08 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan CHP il başkanı, MHP’li belediyeye alınmadı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP il başkanı, MHP’li belediyeye alınmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  2. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  3. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
  4. 11:36 Maliye IBAN Tahsilatlarını Denetliyor: Vergi Kaçağına Karşı Önlem
  5. 11:31 Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim: Araç Sahiplerine Nefes Aldıran Gelişme
  6. 11:29 Ünlü oyuncu Reha Özcan’dan uyarı: Sosyal medyadan seslendi, itibar etmeyin dedi
  7. 11:28 Almanya-Çin Casusluk Krizi: Berlin ve Pekin Arasındaki Gerilim Tırmanıyor
  8. 11:27 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmeler! İslam Memiş'ten Tarihi Uyarı: Almalı mı, Satmalı mı?
  9. 11:24 Savcılar: Trump-Stormy Daniels Davası, Sus Payı, Saf ve Basit Bir Seçim Sahtekârlığı
  10. 11:23 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner: Erdoğan'ı Kürtsüz bırakma operasyonu var
  11. 11:19 Mehmet Şimşek'te "locals" açıklaması: Kullandığım kelime istismar edildi
  12. 11:14 Altın Sahiplerinin Dikkatine! Ekonomistten Şok Tahmin: Herkes Döviz Bürosuna Koşacak
  13. 11:10 23 Nisan tarihindeki AFAD son depremler
  14. 11:09 IBAN Denetimi Korkusu Maliye'yi Kilitledi: Vatandaşlar Birbirini İhbar Ediyor!
  15. 11:06 Eğlenceli Öğrenme: TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Yeni Çocuk Portalı!
  16. 11:02 Gazze'de İsrail Saldırıları: Son 24 Saatte 32 Ölü, 59 Yaralı
  17. 10:56 Çin Güney Kesiminde Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: En Az 4 Ölü, 10 Kayıp
  18. 10:55 Ağıt yakarken kullandığı ifadeler gerekçe gösterildi: Emine Şenyaşar’a Erdoğan’a hakaretten dava
  19. 10:50 Türkiye Ekonomisine Çare: Prof. Dr. Hakan Kara'dan Çarpıcı Çözüm Önerileri ve Faiz Stratejileri
  20. 10:49 Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti
Yerel Gündem Haberleri