CHP lideri Özgür Özel'den dikkat çeken çıkış! Cumhurbaşkanı adayı değilim

CHP lideri Özgür Özel'den dikkat çeken çıkış! Cumhurbaşkanı adayı değilim

CHP lideri Özgür Özel'den dikkat çeken çıkış... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adayı olmadığını belirterek, "Atatürk'ün partisinin iktidarını hedefliyorum" dedi. Özel, partinin meslek çeşitliliğine dikkat çekti, erken seçim için ekonomik sorunlara çözüm gerektiğini vurguladı ve Altılı Masa'nın hatalarını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk'te yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi. "Cumhurbaşkanı adayı mısınız?" sorusuna "Hayır" yanıtını veren Özel, "Ben Atatürk'ün partisini iktidar yaparak tarihe geçmek istiyorum. Bu, küçük bir irade değil. Erdoğan'ın 25 yıllık iktidarına son veren ve yeniden CHP'li bir cumhurbaşkanı seçtiren ekipte genel başkanlık yapmış biri olarak tarihe geçmeyi önemli buluyorum. Ben teknik direktörüm; penaltıyı kimin atacağına taraftarı dahil ederek karar vereceğim." ifadelerini kullandı.

Özel, CHP grubundaki meslek çeşitliliğine dikkat çekerek, "Bugünkü CHP grubunda veteriner yok, emekli vali yok. Hayvancılık konuşurken veterinerimiz yok. Ön seçimleri buna göre ayarlamamız lazım. Her şey var ama sendikacı yok. Herkes kim öne geçiyor diye bakıyor. Türkiye'yi yönetmeye hazırlanıyoruz." dedi.

Ayrıca, CHP'nin bir önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kurultaya katılacağını belirten Özel, Kılıçdaroğlu'na Kuzey Kıbrıs ziyareti teklifinde bulunduklarını ancak programının uygun olmadığını ifade etti.

Erken seçim konusuna da değinen Özel, "Yerel seçim sonuçlarını araçsallaştırarak erken seçim istemeyeceğini söyledim. Ancak vatandaşların ekonomik sorunlarını çözmezseniz, geçim olmazsa seçim olur. Bugün karar alalım, ben seçimi isterim. Dünden hazırım ama seçim için ya 360 milletvekili ya da Cumhurbaşkanı 'Evet' diyecek. Erken seçim istiyoruz ama bunun için teknik şartlar yok. Emekliler, asgari ücretliler tepkilerini erken seçim üzerinden dile getirirse o zaman kimse kaçamaz." şeklinde konuştu.

Özel, Altılı Masa'nın en büyük hatasının her sorunu parlamenter sistemi işaret etmek olduğunu belirterek, "Her konuyu parlamenter sistem üzerinden dile getiremezsiniz. Altılı Masa'nın en büyük hatası buydu. Vatandaş sorunların çözülmesini istiyor. Biz, geçen seçimdeki gibi her şeyi parlamenter sistem eksenine oturtarak değil, geldiğimizde güçlü bir parlamenter sistemi, kuvvetler ayrılığını ve bağımsız bir yargıyı vaat edeceğiz." dedi.

Son olarak, Cumhurbaşkanı adayı olmadığını tekrar vurgulayan Özel, "Cumhurbaşkanı adayını erken açıklamanın doğru olmayacağını düşünüyorum. Aday tartışmasını bir kenara bırakarak önceliğimizin ülkeyi yönetecek kadroları inşa etmek olduğunu belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

"CHP lideri Özgür Özel'den dikkat çeken çıkış! Cumhurbaşkanı adayı değilim" haberi, 24 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP lideri Özgür Özel'den dikkat çeken çıkış! Cumhurbaşkanı adayı değilim haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP lideri Özgür Özel'den dikkat çeken çıkış! Cumhurbaşkanı adayı değilim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 13 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 02:46 Narin'in babası Arif Güran'ın ifadesi ortaya çıktı: "Suçlu kardeşimse cezalandırılsın!"
  2. 02:41 Fenerbahçe'nin eski futbolcusu, futbol kariyerini noktalamaya karar verdi
  3. 02:41 ChatGPT'yi solda bırakacak! OpenAI, GPT'den daha akıllı yeni yapay zeka modelini yapıyor
  4. 02:35 Galatasaray'da Osimhen rüzgarı esiyor!
  5. 02:31 Black Myth: Wukong çıkış yaptığı günden beri durdurulamıyor! Turizmi bile uçurdu!
  6. 02:31 Her insanın telefonunda olan efsane oyun Flappy Bird tam 10 yıl sonra geri dönüyor
  7. 02:28 Narin cinayetinde aralarında anne ve ağabeyin de bulunduğu 9 kişi için tutuklama talebi!
  8. 02:26 Narin'in annesi ifade verdi: "Narin beni ve amcayı kesinlikle görmedi"
  9. 01:47 Narin'in ağabeyi ifade verdi! Kolundaki ısırık izini anlattı
  10. 01:19 Beşiktaş'tan Transfer Bombası: Fode Ballo-Toure İçin Teklif Yolda!
  11. 01:06 Büyük Satış Gerçekleşti: Dev Market Zincirinin Yeni Sahipleri Açıklandı!
  12. 01:05 İstanbullular Dikkat! Yüzde 40’a Kadar Su Tasarrufu Fırsatı İçin Başvurular Açıldı!
  13. 00:52 Narin Güran Cinayeti Soruşturmasında Anne Yüksel Güran’ın Çelişkili Açıklamaları Dikkat Çekti!
  14. 00:33 Muş'ta Üç Ayrı Orman Yangını Ekiplerin Yoğun Çabasıyla Söndürüldü
  15. 00:22 Narin Güran Cinayetinde Şok Edici Delil! Soruşturma Dosyasında Önemli Ses Kaydı Ortaya Çıktı
  16. 00:19 Nakit Para Dönemi Bitiyor! Yeni Düzenleme 7 Bin TL ile Başladı: Milyonlarca Vatandaşı Etkileyecek!
  17. 00:10 Narin Cinayeti: Korkunç Senaryolar Sarsıyor!
  18. 00:01 Ailenizin Kökeni Soyadınızda Gizli: Yerli Türk Soyadları!
  19. 23:53 Putin: Batı Füzeleri, NATO'nun Doğrudan Savaşa Katılması Anlamına Gelecek!
  20. 23:48 "İş Dünyası ve Kamu İş Birliğiyle Daha Büyük Başarılar Hedefliyoruz!"
Gündem Haberleri