CHP Milletvekili, orman katliamlarını Meclis gündemine taşıdı

CHP Milletvekili, orman katliamlarını Meclis gündemine taşıdı

CHP Milletvekili, orman katliamlarını Meclis... CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, ormanlık alanlarda 'seyreltme' adı altında 'orman katliamı' yapıldığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Şevkin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya, Adana'nın ilçelerindeki orman...

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, ormanlık alanlarda 'seyreltme' adı altında 'orman katliamı' yapıldığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Şevkin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya, "Adana'nın ilçelerindeki orman köylerinde yaşayan vatandaşlar 'seyreltme' adı altında ağaç katliamları yaşandığını öne sürmektedir. Bu konuya açıklık getirir misiniz?" dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Akbelen'de yaşanan orman katliamı gibi yurdun birçok bölgesinde orman varlığının azaldığı Türkiye'de orman varlığının azaldığına dikkat çekerek, TBMM'ye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Şevkin önergesinde, 2002 yılı ile 2023 yılları arasındaki orman varlığının karşılaştırılmasını isteyerek, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi 21 yüzyılın en önemli tehditlerinden biri de küresel iklim değişikliğidir. Hükümet, ülkemizi de tehdit eden bu gerçeklik karşısında hiçbir önlem almadığı gibi özellikle ormanların yok edilmesine de çanak tutmaktadır. Akbelen'de yaşanan orman katliamı gibi yurdun birçok bölgesinde orman varlığının azaldığı görülmektedir. İnsanlarla birlikte tüm canlıları, börtü-böceği hiçe sayan, havayı, suyu kirleten, yaşam alanlarını daraltan ağaç ve orman katliamları gelecek nesiller için de büyük bir tehdit unsurudur. Ormansızlaşma ve orman kaybının hızla arttığı görülürken bu olumsuzluklar sonucunda daha çok doğal afet ortaya çıkmış ve ülkemizde derin yaralar ve ciddi yıkımlara neden olmuştur."

CHP'li Şevkin şu sorulara yanıt istedi:

"2002 yılında Türkiye'nin orman varlığı ile 2023 yılındaki orman varlığımızı karşılaştırır mısınız? 2023 yılı itibarıyla önergenin yanıtlandığı tarihe kadar ülkemizdeki orman varlığı kaç hektardır? Son 10 yılda hangi bölgede kaç hektar orman alanı madencilik, enerji, turizm ve/veya ulaştırma uygulamalarına tahsis edilmiştir? Adana'da ormanlık alanlarıyla bilinen Pozantı, Feke, Aladağ, Saimbeyli, Kozan, Karaisalı ile İmamoğlu, Karataş, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir ilçelerindeki orman varlığıyla ilgili bilgi verebilir misiniz? Hangi ilçede toplam ne kadar orman varlığı mevcuttur? Adana'nın ilçelerindeki orman köylerinde yaşayan vatandaşlar 'seyreltme' adı altında ağaç katliamları yaşandığını öne sürmektedir. Bu konuya açıklık getirir misiniz? Yapılan çalışmaların amacı nedir?"

"CHP Milletvekili, orman katliamlarını Meclis gündemine taşıdı" haberi, 13 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 13 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP Milletvekili, orman katliamlarını Meclis gündemine taşıdı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Milletvekili, orman katliamlarını Meclis gündemine taşıdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:53 Arka Sokaklar Kadrosuna Bir Yıldız Oyuncu Daha!
  2. 15:31 Pelle Duveblad: Irak'tan Bisikletle Diyarbakır'a Unutulmaz Bir Yolculuk
  3. 15:25 Boeing'in Tedarikçisi Spirit AeroSystems'te Ciddi Kalite Kusurları İddiaları
  4. 15:21 41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
  5. 15:17 Nikola Jokic, Üçüncü MVP Ödülüyle NBA Tarihine İsim Yazdırdı
  6. 15:13 NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
  7. 15:08 Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
  8. 15:07 THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
  9. 15:05 Kayserispor'a FIFA'dan Transfer Yasağı: Kurallara Uyum İhlali
  10. 15:00 ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
  11. 14:54 Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
  12. 14:46 Real Madrid Bayern Münih Maçında Tartışmalı Ofsayt Kararı
  13. 14:41 İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
  14. 14:37 Mahant Amar Bharti: Dünya Barışı İçin Sonsuz Kararlılık
  15. 14:26 Ergin Ataman'ın Panathinaikos'taki Zaferi: Yunan Basketbolunda Devrim!
  16. 14:16 Britanya, Rusya'nın "Kötü Niyetli Faaliyetleri"ne Karşı Sert Tedbirler Alıyor
  17. 14:11 Ogün Şanlısoy, 'Gelgit' Albümüyle Dorock XL Kadıköy'de Unutulmaz Bir Lansman Konseri Verdi
  18. 14:07 Apple, Yeni iPad Modellerinde Şarj Adaptörünü Kutudan Çıkarıyor
  19. 14:02 Amsterdam'da Binlerce Ayakkabı, İsrail'in Gazze Saldırılarına Tepki Olarak Bırakıldı
  20. 13:57 TFF Başkanı Büyükekşi: Türkiye, 2024 Avrupa Şampiyonası'na Umutsuz Bakmıyor
Politika Haberleri