CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: "AKP zihniyeti şarap üreticilerine yaptırım uyguluyor"

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu:

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: "AKP zihn... CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek olan teminat mektubu uygulamasını eleştirdi. Tanrıkulu, tebliğin sadece üzüm ve şarap üreticilerini hedef almasını siyasi bir tercihin sonucu olarak değerlendirdi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üzüm ve şarap üreticilerinden isteyeceği teminat mektubunu eleştirerek, bu uygulamanın siyasi bir tercih olduğunu savundu. Tanrıkulu, konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya sorular yöneltti.

AK PARTİ ZİHNETİ YÜZÜNDEN ÜZÜM VE ŞARAP ÜRETİCİLERİNE AĞIR YAPTIRIMLAR GELİYOR

1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek tebliğle, üzüm ve şarap üreticilerinden teminat mektubu talep edileceğini belirten Tanrıkulu, bu uygulamanın sadece belirli bir sektöre yönelik olduğunu vurguladı. Üretim kapasitesine bağlı olarak 5 milyon ile 50 milyon arasında değişen teminat mektubu miktarının, üzüm ve şarap üreticilerini vazgeçirmenin bir aracı olduğunu iddia etti.

sezgin.webp

Tanrıkulu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Tarım ve Orman Bakanlığı, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek bir tebliğ hazırladı. Bu tebliğiyle özellikle üzüm ve şarap üreticilerine ağır yaptırımlar getiriliyor. Üretim kapasitelerine göre, 5 milyondan başlayarak 50 milyona kadar teminat mektupları istenecek. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı, başka üreticiler bakımından böyle bir teminat istiyor mu? Hayır. Nedeni şu: Üzüm ve şarap üreticilerini bu üretim tarzından vazgeçirmek. Bu da AK Parti’nin siyasal tercihleriyle ilgili. Bir de neden Tarım ve Orman Bakanlığı, vergiyi güvence altına almak amacıyla böyle bir çalışma içerisine girer? Türkiye’nin Maliye Bakanlığı var. Eğer bir vergi yükü doğuyorsa bunu takip edecek olan Maliye Bakanlığı’dır"

MALİYE BAKANLIĞI YETERLİ, NEDEN TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI?

Tanrıkulu, Maliye Bakanlığı'nın vergi konularında yeterli olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu sürece dahil olmasının anlamsız olduğunu ifade etti. Özellikle özel butik şarap üretimini hedef alan bu uygulamanın, sektörü olumsuz etkileyeceğini savundu. Tanrıkulu, "Türkiye’nin Maliye Bakanlığı var. Eğer bir vergi yükü doğuyorsa bunu takip edecek olan Maliye Bakanlığı’dır. Ama Tarım Bakanlığı, bu yola girerek özellikle son zamanlarda artış hızı gösteren ve giderek bir ihraç ürününe dönüşen özel butik şarap üretimlerini ve Türkiye'nin bu coğrafyasında çok kaliteli bir biçimde, yüzyıllardır üretilen üzümü, üretilemez hale getirmek amaçlanmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı, üzüm ve şarap üreticilerine bu zorluktan vazgeçmelidir. Ve bu tebliğin, 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girmesi mutlaka ama mutlaka engellenmelidir." dedi.

yaptirim.jpg​​​​​​​

CHP, TEBLİĞİN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİNE KARŞI ÇIKIYOR

Tanrıkulu, CHP olarak bu tebliğin 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girmesine karşı çıktıklarını belirterek, bu uygulamanın engellenmesi için girişimde bulunacaklarını ifade etti. Üzüm ve şarap üreticilerinin bu zorluktan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu, sektörün desteklenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

"CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: "AKP zihniyeti şarap üreticilerine yaptırım uyguluyor"" haberi, 18 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: "AKP zihniyeti şarap üreticilerine yaptırım uyguluyor" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: "AKP zihniyeti şarap üreticilerine yaptırım uyguluyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  2. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  3. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  4. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  5. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  6. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  7. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
  8. 17:27 YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
  9. 17:27 Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
  10. 17:23 İstanbul Yarı Maratonu: Hicham Amghar ve Sheila Chelangat Zaferi!
  11. 17:20 Sıfır araç alırken buna özen gösterin!
  12. 17:20 Rusya'da Alexei Navalny'nin vakıflarıyla işbirliği yapan bir gazeteci gözaltına alındı
  13. 17:20 Geleneksel Lezzetin Yeniden Keşfi: Bol Köpüklü Türk Kahvesi Artık Evde!
  14. 17:12 McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
  15. 17:09 Araç alacakların dikkatine: İkinci el otomobilde hemen satan modeller ve markalar belirlendi!
  16. 17:06 Hyundai Tucson'un yenilenmiş versiyonu: Türkiye'de piyasaya sürülme zamanı belirlendi!
  17. 17:00 SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
  18. 16:52 Evinizi Yeniden Parlatın: Kararmış Derz Sorununu Çamaşır Suyu Olmadan Çözün!
  19. 16:37 Dursun Özbek Abdurrahim Albayrak'ı listesine kattı!
  20. 16:23 Hakan Çalhanoğlu'ndan Muhteşem Başarı!
Türkiye Haberleri