CHP Parti Meclisi listesi netleşti

CHP Parti Meclisi listesi netleşti

CHP Parti Meclisi listesi netleşti Edinilen bilgilere göre, Çankaya İlçe Seçim Kurulu, yapılan Parti Meclisi (PM) listesini onayladı. Buna göre, 52 kişilik liste netleşti. Listenin sonunda aynı oyu olan iki isim; Eren Erdem ve Ünal Çeviköz için ise kura çekildi.Çankaya...

Edinilen bilgilere göre, Çankaya İlçe Seçim Kurulu, yapılan Parti Meclisi (PM) listesini onayladı. Buna göre, 52 kişilik liste netleşti. Listenin sonunda aynı oyu olan iki isim; Eren Erdem ve Ünal Çeviköz için ise kura çekildi.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nda Eren Erdem'in de katıldığı kurada Ünal Çeviköz, Parti Meclisi üyesi olarak belirlendi. Eren Erdem ise birinci sırada yedek üye oldu. Müslim Sarı ve İlhan Cihaner ise kadın ve cinsiyet kotası nedeniyle ilk 52'ye giremedi, yedek üye olarak kaldı.

Edindiğimiz bilgiye göre, yeni Parti Meclisi cuma ya da cumartesi ilk toplantısını yapacak. Ardından da Kılıçdaroğlu partinin en yüksek icra organı olan yeni Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) açıklayacak. MYK üyeleri aynı zamanda genel başkan yardımcılığı görevini de üstlenecek.

Alınan oylar ve seçilen-kaybeden isimler üzerinden Kurultay'ın öyküsü şöyle:

İNCE KAYBETTİ AMA EZİLMEDİ

CHP'nin 36'ıncı Olağan Kurultayı tamamlandı. Cumartesi günü genel başkan seçimi yapıldı ve  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden geçilirken, rakibi Muharrem İnce 447 oyda kaldı. Pazar günü ise partinin kurultaydan sonraki en yüksek karar organı olan 52 kişilik Parti Meclisi (PM),  8 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür Platformu ve  15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve  üyeliklerinin seçimi yapıldı. Yaklaşık 5 saat süren sayım sonrasında PM ve YDK üyeleri açıklandı.Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından parti tüzüğündeki "cinsiyet ve gençlik kotası" uygulanarak, kesin sonuçları belirledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİ 10 FİRE VERDİ

Geçen kurultayda 23 fire veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi bu sefer sadece 7 fire verdi.  686 Sayılı KHK’yla ''Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nde yer aldığı için görevden uzaklaştırılan Marmara Üniversitesi Siyaset Tarihi Ana Bilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Yüksel Taşkın’a, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) listesinde yer verildi. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde sürpriz, emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz oldu. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde olup da delegeden yeterli oyu alamayan avukatı Celal Çelik ile Ekrem Kerem Oktay, Sezgin Tanrıkulu, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Mehmet Bekaroğlu ise liste dışı kaldı.

7 KİŞİ LİSTEYİ DELDİ 

Kılıçdaroğlu’nun listesine almadığı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ve eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile milletvekilleri, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen, Ali Şeker, Gaye Usluer, Necati Yılmaz listeyi delerek PM’ye girdi. Bu isimlerden Özkan, Günaydın ve Yılmaz Muharrem İnce'nin listesindeydi.

ONUR AKIN DA LİSTE DIŞI 

PM üyeliğine Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerdiği 12 isim arasından seçildi.  12 aday arasında Lale Karabıyık 931 ile en çok oyu aldı. İkinci sırada eski MYK üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar, üçüncü sırada ise Prof. Yunus Emre yer aldı. Seçilen 8 üye şöyle; Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, Doç. Sibel Özdemir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu ve Doç. Dr. Yunus Emre. Sanatçı Onur Akın da seçilemeyen isimlerden oldu. 

EN YÜKSEK OYU KOÇ VE BÖKE ALDI 

Aday sayısının 488 kişi olduğu PM'de en yüksek oyu Genel Başkan Yardımcıs Haluk Koç ve Selin Sayek Böke aldı. Haluk Koç 692, Selin Sayek Böke de 687 oya ulaştı. Koç'un yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun listesinde bulunan Seyit Torun 583, Veli Ağbaba 541, Aykut Erdoğdu 526, Çetin Osman Budak 513, Öztürk Yılmaz 478,  Bülent Tezcan 439 ve Tekin Bingöl 425 oy alarak seçildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "anahtar listenin" ilk sırasında yer  alan ve halen PM üyesi olan İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ise 396 oy alarak PM'ye girdi. İçişleri Bakanlığınca bir süre önce görevden alınan Ataşehir  Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi olan Gamze A. İlgezdi'nin, salonda dağıtılan tüm anahtar listelerde ilk sırada yer alması dikkat çekti.

 Listesinde mevcut Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'a yer veren Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca eski büyükelçi Ünal  Çeviköz'ü de listeye dahil etti. Seçimlerde Çeviköz 359 oy alarak 47'nci sıradan  PM'ye girmeyi başardı.   Kılıçdaroğlu'nun listesinde, bir önceki MYK'da Ekonomiden Sorumlu  Genel Başkan Yardımcılığı görevini verdiği Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da  bulunuyordu. Öztrak, 531 oyla PM'ye girdi. Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'da Öztrak'a yine Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini vermesi bekleniyor. Yaşar Seyman, Sezgin Tanrıkulu, Sera Kadıgil, Hakkı Süha Okay, Ali  Öztunç, Mehmet Ali Çelebi ve Emre Çam gibi eski PM üyesi olan isimler de yeniden bu listede yer buldu.

KOTAYA TAKILDILAR

Yüzde 33 kadın ve yüzde 10 gençlik kotası nedeniyle İlhan Cihaner ve Müslüm Sarı kotaya takıldı. Böylece 340 oy alan Gökçe Gökçen, 316 oy alan Erbil Aydınlık, 295 oy alan Fatma Güner kadın ve gençlik kotasından PM'ye girdi. 

VİTRİNDE İKİ GENÇ HUKUKÇU

Gençlik kotasında PM’ye 384 oyla giren Gamze Pamuk Ateşli, Bursa Barosu’na kayıtlı avukat. Ateşli, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Kotadan PM'ye giren Gökçe Gökçen ise Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Gökçen, Marmara Üniversitesi Hukuk Fatültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Yine kotadan PM'ye seçilen Erbil Aydınlık ise Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık’ın kızı. Gençlik kotasından PM'ye giren Gülçin Timur Hatay, Fatma Güner ise Mersin'den geldi.

BÖKE YENİDEN LİSTEDE 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi İzmir'den  milletvekili seçilen ve bir süre önce parti sözcülüğü ve genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Selin Sayek Böke de yine listede yer alan isimlerden. Böke, bu seçimde Haluk Koç'un ardından en fazla oyu alarak yeniden PM  üyesi oldu. Böke, geçen 35'inci Olağan Kurultay'da 691 ile en fazla oyu alan PM  adayıydı. Geçen kurultayda liste dışından PM'ye giren Mersin Milletvekili Fikri  Sağlar, cezası nedeniyle bu seçimde aday olamadı. 

CHP'NİN YENİ PARTİ MECLİSİ

Haluk Koç 692, Selin Sayek Böke 687, Yıldırım Kaya 625, Ali Haydar  Hakverdi 616, Onursal Adıgüzel 603, Orhan Sarıbal 592, Ali Öztunç 589, Seyit  Torun 583, Mehmet Ali Çelebi 576, Hakkı Suha Okay 562, Oğuz Kaan Salıcı 554,  Yaşar Seyman 549, Veli Ağbaba 541, Faik Öztrak 531, Gülizar Biçer Karaca 527,  Muharrem Erkek 527, Aykut Erdoğdu 526, Emre Çam 517, Bülent Ecevit Tatlıdil 515,  Çetin Osman Budak 513, Akif Hamzaçebi 485, Öztürk Yılmaz 478, Sera Kadıgil 475,  Gamze Taşcıer 444, Bülent Tezcan 439, Turan Hançerli 430, Necati Yılmaz 428,  Tekin Bingöl 425, Gökhan Günaydın 422, Yavuz Karan 417, Tuncay Özkan 413, Sevda  Erdan Kılıç 412, Emine Gülizar Emecan 411, Haydar Akar 401, Ayça Taşkent 398,  Gamze Akkuş İlgezdi 396, Pınar Uzun 395, Haluk Pekşen 390, Bülent Kuşoğlu 385,  Gamze Pamuk Ateşli 384, Ali Şeker 375, Gökhan Zeybek 375, Erdal Aksünger 373,  Erdoğan Toprak 372, Gaye Usluer 371, Gül Çiftçi 367, Ünal Çeviköz 359, Semra Dinçer 355, Gülçin Timur 354, Gökçe Gökçen 340, Erbil Aydınlık 316, Fatma Güner 295.

CHP YENİ YÜKSEK DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ

CHP Kurultayında Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu. Üyelerin isimleri şu şekilde oluştu:

Sezgin Kaya, Erdoğan Kılıç, Öncü Özbay, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Mustafa Serdar Soydan, Tuba Torun, Emrah Arslan, Cem Artandaş, Turan Aydoğan, Uğur Bayraktutan, Süleyman Bülbül, Selahattin Emre, Gülsüm Filorinalı ve Banu Gençkan.

"CHP Parti Meclisi listesi netleşti" haberi, 06 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP Parti Meclisi listesi netleşti haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Parti Meclisi listesi netleşti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  2. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  3. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  4. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  5. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  6. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  7. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  8. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  9. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  10. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  11. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  12. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  13. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  14. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  15. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  16. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  17. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  18. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  19. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  20. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
Gündem Haberleri