CHP: Şehit faciasının elbette bir siyasi sorumlusu vardır

CHP: Şehit faciasının elbette bir siyasi sorumlusu vardır

CHP: Şehit faciasının elbette bir siyasi sor... CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın 'Şehitler tepesi boş kalmayacak' sözlerini eleştirerek, "Göz göre göre gelen felakete karşı önlem

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın 'Şehitler tepesi boş kalmayacak' sözlerini eleştirerek, "Göz göre göre gelen felakete karşı önlem alınmamasından kaynaklanan bu can kayıpları affedilemez. Bu facianın elbette bir siyasi sorumlusu vardır. 'Şehitler tepesi boş kalmayacak' diyerek birileri beceriksizliğine kılıf hazırlayamaz" dedi.

Öztrak, MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'nin şehit cenazesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaşmamasına ilişkin, "Bahçeli'nin eline değil yüzüne baktım. Yere doğru bakıyordu. Yüzünde ciddi bir mahcubiyet ifadesi vardı. Elini sıkmaması genel başkanımız açısından bir eksiklik değildir" ifadelerini kullandı.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Göz göre göre gelen felakete karşı önlem alınmamasından kaynaklanan bu can kayıpları affedilemez. Bu facianın elbette bir siyasi sorumlusu olmasıdır. 'Şehitler tepesi boş kalmayacak' diyerek birileri beceriksizliğine kılıf hazırlayamaz. İktidarı yaklaşan felaket için kaç kez uyardık. Milletimizin evlatlarını Suriye'de hesapsız kitapsız dar bir sahaya sürmeyin dedik. Bu felaket birdenbire değil göre göre geldi.

Helikopterlerimize Suriye hava sahasını bile açmadı Putin. Dostum Putin, dostum Trump diyerek dost olunmadığını artık görmüşlerdir umarız.

"NEDEN PUTİN'İN AYAĞINA GİDİLİYOR"

34 şehidimiz varken neden bu toplantı Moskova'ya alındı? Neden Putin'in ayağına gidiliyor? Umarız bu defa Erdoğan sadece Putin ile fotoğraf vermek için bu ziyareti gerçekleştirmez.

Milletimiz şehitlerimiz için cumhurbaşkanından ses beklerken Erdoğan sessizliğe bürünmüş, her gün 4-5 kere işgal ettiği kürsüsünü Hatay Valisi'ne bırakmıştır. Sosyal medyaya karartma uygulanmıştır. Acı olayın yaşandığı gece MYK'mız acilen toplanmıştır. Sabaha kadar durum değerlendirmelerimiz yapılmıştır.

"Cumhurbaşkanı bizzat gelmeli, neden ve nasıl 34 şehidimizin olduğunu TBMM'ye anlatmalıydı"

Anayasamıza göre milli güvenliğin sağlanmasından TBMM'ye karşı cumhurbaşkanı sorumludur. Bu nedenle kapalı oturuma atanmış bakanların değil bizzat cumhurbaşkanımızın katılmasını istedik. Ordu TBMM'ye emanetse, Cumhurbaşkanı bizzat gelmeli, neden ve nasıl 34 şehidimizin olduğunu TBMM'ye anlatmalıydı.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP ELEŞTİRİSİ

BMGK, NATO olağanüstü toplandı ama şanlı ordumuzun emanet edildiği TBMM ne yazık ki olağanüstü toplanamadı. TBMM'nin acilen toplanmasını engelleyen iç tüzük falan değil, şehit analarına ve milletimize diyecek bir şeyi olmayan Erdoğan'dır. TBMM başkanı Erdoğan'ın meclisin iradesine koyduğu ipoteğe karşı çıkamamıştır.

Bütün millet büyük bir hüzün içerisindeyken, tüm muhalefet meseleyi siyaset üstü tutarken, şehit ailelerinin gözyaşları akarken devleti yönetenler bu toplantıda maalesef gülüp eğlenmiştir. Milletimiz vicdansızlığın bu kadarını görünce keşke Hatay valisi konuşmaya devam etseydi demekten kendini alamamıştır.

Biz bu acı hadisenin yaşandığı andan itibaren siyaseti bir kenara bıraktık. Ama gördük ki Erdoğan bu ülkenin cumhurbaşkanı değil partisinin genel başkanı olmayı tercih etmiştir. İhracat, turizm rakamlarıyla zilletin üstünü örtmeye çalışmıştır.

"YALOVA BELEDİYE BAŞKANIMIZ HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİ"

34 şehit haberini aldığımız gün Yalova Belediye Başkanımıza hukuksuz bir şekilde görevden el çektirildi. Şehitlerimiz var diye bu konuyu da gündemden uzak tutmaya çalıştık. Bu mudur devlet vicdanı, bu mudur devlet adamlığı? Ne ayıbı, ne günahı, ne utanmayı biliyorlar. Onların adına da bizler utanıyoruz.

"Senin görevin şehitler tepesini doldurmak değil, evlatlarımız şehit olmasın diye her türlü tedbiri almak. Millet ittifakının iktidarında devlet aklıyla bu milletin evlatları şehit olmasın diye her türlü gayreti sarf edeceğiz. Gözyaşları akmasın diye gereken her şeyi yapacağız."

AYLAN BEBEK AÇIKLAMASI

(Erdoğan'a Aylan bebek hatırlatması) Yunanistan'ın sınırda bu insanlara yaptığı zulüm asla kabul edilebilir değil. Botlara doldurulan mülteci bebeklerden biri tıpkı Aylan bebek gibi suda boğulursa bunun vicdani sorumluluğunu nasıl taşıyacağız?

BM Genel Sekreteri neden İdlib'de, Hatay'da değil? İnsanlık burada yaşanan drama neden sessiz? Türkiye'nin burada yalnız bırakıldığı açık. Bir 40 milyar dolar daha harcarız derken bunları akıl edecektiniz.

PUTİN'E 3 SORU

"Moskova'ya gidince şu üç soruyu sorun ve Trump'ın hakaretlerle dolu mektubunu masanın kenarına iliştirmeye benzemesin; askerlerimize neden şehit ettiniz, sizi uyarmamıza rağmen neden saldırıya devam ettiniz, yaralılarımızı almaya gelen ambulanslarımıza neden ateşi açtınız? Bu soruların cevabını almadan o masadan kalkmayın.

Erdoğan'a şunu hatırlatmak lazım. Eğer bu savaşsa olan biten anayasaya aykırıdır. TBMM olarak biz kendilerine savaş izni vermedik. O yetki bizde. Bizim verdiğimiz tezkere şunu söylüyor, terörle mücadele ve göçün engellenmesi için verdik bu tezkereyi.

BAHÇELİ AÇIKLAMASI

Bahçeli'nin eline değil yüzüne baktım. Yere doğru bakıyordu. Yüzünde ciddi bir mahcubiyet ifadesi vardı. Elini sıkmaması genel başkanımız açısından bir eksiklik değildir.

"CHP: Şehit faciasının elbette bir siyasi sorumlusu vardır" haberi, 02 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP: Şehit faciasının elbette bir siyasi sorumlusu vardır haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP: Şehit faciasının elbette bir siyasi sorumlusu vardır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  2. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  3. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  4. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  5. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  6. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  7. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  8. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  9. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  10. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  11. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  12. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  13. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  14. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  15. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  16. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  17. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  18. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  19. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  20. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
Haberleri