CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Erdoğan'a: Ne yapacağımızı öğrenmek seçmen olarak hakkı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Erdoğan'a: Ne yapacağımızı öğrenmek seçmen olarak hakkı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Erdoğan'a: Ne ya... Faik Öztrak, Cumhurbaşkan Erdoğan'ın "Amaç Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı devirmek. Bizim yaptıklarımızı yıkacaklar" sözlerine yanıt verdi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Artık sandıkta devrileceğini anlaması güzel. Milletin yerine neyi koyacağını da görmüş. Ama bu “yıkıp, yakma işi” nedir; onu anlamadık. Biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz. Taş üstüne taş koymaya geliyoruz. Ama mademki gelince biz ne yapacağız, merak etmiş. Bunu öğrenmek, bir seçmen olarak da hakkıdır. Anlatalım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, memleketimizi ilkin feraha, sonra da refaha kavuşturmaya geliyoruz" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği basın toplantısında konuştu. Öztrak, Erdoğan'ın “Amaç Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı devirmek. Yerine ne koyacaklar, belli değil. Hadi bunu başardılar gelince ne yapacaklar; bizim yaptıklarımızı yıkacaklar” açıklamasına yanıt verdi.

Öztrak, "Erdoğan’ın artık sandıkta devrileceğini anlaması güzel. Milletin yerine neyi koyacağını da görmüş. Ama bu “yıkıp, yakma işi” nedir; onu anlamadık. Biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz. Taş üstüne taş koymaya geliyoruz. Ama mademki gelince biz ne yapacağız, merak etmiş. Bunu öğrenmek, bir seçmen olarak da hakkıdır. Anlatalım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, memleketimizi ilkin feraha, sonra da refaha kavuşturmaya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurttaşlara taahhütlerini yerine getirmediğini söyleyerek "Erdoğan, verdiği sözün yarısını bile tutamadı. Erdoğan, “2023’te kişi başına gelirimizi 25 bin dolara yükselteceğine” söz verdi. 2011’de bu sözü millete verdiğinde, Türkiye’de kişi başına gelir 11 bin 289 dolar idi. Şimdi imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Programında, “2023’te kişi başına gelir, 10 bin 71 dolar olacak” diyor. Milleti 2011’deki gelirinin bile gerisine götürdü. 2011’den bu yana Milletin geliri yerine, Sadece Saray ve şürekâsının geliri arttı" eleştirisinde bulundu.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:

"AK Parti Genel Başkanı paramızı pul etti"    

"Muktedir olma vasfını yitirmiş, metal yorgunu, kibir hastalığıyla malul, her şeyi kendi bildiğini sanan, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan, AK Parti Genel Başkanı ve şürekâsı, Milletimize verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Ne demiş Ziya Paşa: “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.”

AK Parti Genel Başkanı, 2021’de kerameti kendinden menkul, ekonomi politikalarıyla paramızı pul etti. Pahalılığı hortlattı. Sonra çıktı, “Kur da düşecek, faiz de düşecek… 2022 en parlak yılımız olacak” diye söz verdi. Ama atadığı Hazine ve Maliye Bakanı; “2022, en kötü yıl olarak, tarihe geçti” dedi. Yıl biterken sarayın beceriksizliğini ifşa etti. Paramız, Dünyada en fazla değer kaybeden, para birimlerinden biri oldu. Buna rağmen, 12 aylık dış ticaret açığı, 2022’ye girerken 46 milyar dolardı. Yıl biterken 107 milyar dolara sıçradı. Son 10 yılın rekorunu kırdı. Ülkenin döviz bilançosunu gösteren cari dengedeki açık, 7 milyar dolardan, 43 milyar dolara çıktı. Tek bir senede altıya katlandı.

2022’ye girerken, Hazine’nin ödeyeceği toplam iç borç faizi, 795 milyar liraydı. Bugün 2 trilyon 570 milyar liraya çıktı. Yüzde 223 arttı. 2022’ye girerken, 200 lira gelen elektrik faturası, gene biterken 402 liraya çıktı. 1.000 lira gelen doğal gaz faturası, Sene biterken 2 bin 611 liraya sıçradı. Geçtiğimiz yılbaşında, Çiftçi, Traktörünün deposunu 1.327 liraya dolduruyordu. Şimdi aynı depoyu doldurmak için 2 bin 556 lira ödüyor.

Geçtiğimiz yılbaşında; 680 liraya dolan araba deposu, Bugün 1.035 liraya doluyor. Ülkeyi yönetemeyen kifayetsiz hükümet, Ülkemizi üretici enflasyonunda dünya birincisi, Gıda enflasyonunda dünya dördüncüsü, Tüketici enflasyonunda dünyaya altıncısı yaptı. Milletimizi hayat pahalılığı altında ezdi bitirdi. 2023’e de zam yağmurlarıyla giriyoruz. 2022’ye fahiş elektrik ve doğal gaz zamlarıyla uyanmıştık. 2023’e de yüzde 84’lük Fahiş “doğalgaz hizmet bedeli” zammıyla giriyoruz.

"Ocak ayında verdikleri asgari ücret, şubat ayında açlık sınırının altına düştü"

Ucube tek kişilik hükümet sistemi; 2022’de ekonomiyi yamayla, göz boyamayla götürmeye kalktı. Ama patlak şambrel yama, Metal yorgunu gövde boya tutmaz oldu. Piyasa ekonomisi gitti, Kumanda ekonomisi geldi. 2022’de sadece ekonomik kriz değil, Devletteki yönetim krizi de zirve yaptı. 2022’de “Ucube Tek Kişilik Hükümet Sistemi” tel tel döküldü. Organize Sanayi Bölgelerinin elektriğini 3 gün kestiler. Doğalgaz tedarikinde yüzde 40 tenkisata gittiler. İhracatçıların döviz gelirlerinin önce yüzde 25’ine, Sonra yüzde 40’ına el koydular.

Bakan Yardımcıları, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları, kanka kredilerinin nerede kullanılacağını, telefon talimatlarıyla belirler oldu. Bugüne kadar yaşamadığımız bir sürü garabeti, 2022’de yaşadık. İstanbul karlar altında kaldı. İstanbul Havalimanı’na inemeyen, atama İçişleri ve Ulaştırma Bakanları, katlettikleri Atatürk Havalimanı’na indiler. Karda Atatürk Havalimanı’na sığınanlar, kuzeyimizde savaş çıkınca bu sefer, etmedik laf bırakmadıkları Montrö’ye sığındılar.

Sıkışınca Montrö’ye sığınanlar, Montrö’yü savunan emekli amiralleri, Zindana atma girişiminden de geri kalmadılar. Yüzyılda, 2022’nin hemen başında, Koskoca bir kentimizi, Isparta’mızı Karda kışta, dört gün boyunca karanlığa gömdüler. Bir vatandaşımız soğukta donarak öldü. Ocak ayında verdikleri asgari ücret, şubat ayında açlık sınırının altına düştü.

"Ucube sistemde bir sınav dahi yapamadılar" 

Tarım Bakanı görevinden affedildi. Yerine atanan Bakan Venezüella’da, “Biz hayvanlarımıza pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi, Dışarıdan yem alıp, yediriyoruz” dedi. Bu ülkede tarımı nasıl batırdıklarını, Dünya âleme itiraf etti. Erdoğan aç yatmak zorunda bıraktığı milletimize; “Manda yoğurdu hakikaten kalitedir. İçine şöyle Medine hurması doğrarım. Çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bunu yer yatarım" diye, şifalı tarifler verdi. Umutlarını çaldığı gençlerimizin karşısına çıktı; “Aromalı kahve içme ve dünyayı gezme” tavsiyesinde bulundu.

2022’de çocuklarımız, gençlerimiz, bu ucube rejim elinde sahipsiz kaldı. Yılın başında, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi, 20 yaşındaki Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan dolayı intihar etti. Yılın sonunda, 6 yaşındaki bir kız çocuğunun, Evlilik kisvesi altında, Yıllarca sistemli tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Çocuğu korumakla görevli bakanların, İki yıl boyunca, üç maymunu oynadığı anlaşıldı. 2022’de KPSS’yi iptal ettiler. ÖSYM Başkanını görevden aldılar.

“Hızlı karar alacağız” diyerek getirdikleri ucube sistemde, bir sınavı bile yapamadılar. Atamaları da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. En son Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’ne atanacak rektör, Sütçü İmam’a atandı. Sonra “pardon” diyerek, Resmî Gazete ’de düzeltme yaptılar. 2022’de Doların yeşili için, Önceden tükürdüklerini, Yalamak zorunda kaldılar. 15 Temmuz’un finansörü dedikleri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ayağına koştular. “Birleşik Arap Emirlikleri önümüzde diz çöktü” diyen, AK Parti Grup Başkanvekiline diz çöktürdüler.

Görevinden affettiler. Kaşıkçı dava dosyasını, Suudi Arabistan’a sattılar. “Katil Sisi” dedikleri Mısır Devlet Başkanı’nın eline yapıştılar. Meydanlarda havaya kaldırdıkları dört parmaklarını, Birkaç dolar uğruna, ceplerine soktular. 2022’de bu ucube rejim elinde, Acı ve gözyaşlarımız da eksik olmadı. Gaziantep ve Derik’te, Korkunç trafik kazalarında 35 canımızı kaybettik. Ekonomik kriz, eski kamyon lastiklerine diş açtırdı. Yollarımızda trafik güvenliği kalmadı. Amasra’da maden faciasında, 42 madencimizi göz göre göre şehit verdik.

"İstanbul'un kaybını hiç hazmedemediler" 

Sayıştay’ın faciadan önce uyardığı, lakin uyarılarına uyulmadığı anlaşıldı. Beyoğlu’nda bomba patladı. Hain terör, 6 yurttaşımızı aramızdan aldı. Atama İçişleri Bakanı “Amerika’nın taziyesini kabul etmem” dedi. Onu oraya atayan Erdoğan, Taziye için Amerika’ya teşekkür etti. 2022’de, Devletin adalet direğini hepten çökerttiler. “İstanbul’u kaybeden, Türkiye’yi kaybeder” diyenler, İstanbul’un kaybını hiç hazmedemediler.

Vesayet altına aldıkları yargıçlar vasıtasıyla, önce İstanbul İl Başkanımıza haksız, hukuksuz siyasi yasak getirdiler. Sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çökmek için seyyar hâkimlerine, belediye başkanımız hakkında, haksız, hukuksuz karar verdirttiler. Bu da yetmeyince Atama İçişleri Bakanının eliyle, yeni kumpasların düğmesine bastılar. Bir ülke ya ilimle ya da zulümle yönetilir. Zulümle abat olmaya kalkanın da akıbeti berbat olur. .

Erdoğan’ın ülkemizi ilimle değil zulümle yönetmeye çalıştığı, lakin yönetemediği artık anlaşılmıştır. Erdoğan’da ilim olsaydı, 11 yıldır, “2023 hedefleri” dediği, diline pelesenk ettiği, millete verdiği söz ve taahhütleri yerine getirirdi. Ama verdiği her sözün altında kaldı. 11 yıl önce millete söz verdi. “2023’te Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla büyüklüğü bakımından, Dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alacağız” dedi. Bugün bıraktık ilk 10 ekonomi arasına girmeyi, 1990’dan beri içinde olduğumuz, İlk 20 ekonomi arasından düşme noktasına geldik.

"Verdiği sözün yarısını bile tutmadı" 

“2023’te Milletin toplam gelirini En az 2 trilyon dolara çıkaracağız” diye söz verdi. Ama bu ay kabul ettikleri bütçede, “2023’ün milli geliri, ancak 867 milyar dolar olur” diyorlar. Hadi dünyada salgın oldu. Rusya, Ukrayna’yı işgal etti. Küresel arz zincirleri dağıldı. Tüm bunların sonucunda, Milli gelirimiz 2 trilyon dolar olmasın da 1 trilyon 900 milyar dolar olsun. Hadi 1 trilyon 800 milyar dolar olsun… Ama 2 trilyon dolar nere, 867 milyar dolar nere?

Erdoğan, verdiği sözün yarısını bile tutamadı. Erdoğan, “2023’te kişi başına gelirimizi 25 bin dolara yükselteceğine” söz verdi. 2011’de bu sözü millete verdiğinde, Türkiye’de kişi başına gelir 11 bin 289 dolar idi. Şimdi imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Programında, “2023’te kişi başına gelir, 10 bin 71 dolar olacak” diyor. Milleti 2011’deki gelirinin bile gerisine götürdü. 2011’den bu yana Milletin geliri yerine, Sadece Saray ve şürekâsının geliri arttı.

Yine, “İşsizliği yüzde 5’e düşüreceğim” dedi, Şimdi “yüzde 10’un altına düşmez” diyor. İhracat, enflasyon için verdiği sözlerde de hep aynısı oldu. Millete verdiği hiçbir sözü tutmadı. Vadettiklerinin yarısına bile ulaşamadı. Bu tablo; Beceriksizliğin, Kifayetsizliğin ve siyasi iflasın ilamıdır. Ama millete verdiği hiçbir sözü tutmayan Sarayın kibirlisi, Hafta sonu Erzurum’da çıktı: “Biz, 20 yıldır her sözümüzü tutmuş, Her vaadimizi yerine getirmiş, Her vizyonumuzu hayata geçirmiş, Her projemizi inşa etmiş bir kadroyuz” diyebildi.

"Yalan söylemek, sözünde durmamak münafıklık alametidir" 

Bir de “Bizde yalan yok!” diye ekledi. Herhalde “bizde yalansız söz yok!” demek istedi. 1993’ten beri uluslararası uçuşların yapıldığı, Erzurum Havalimanını, “Ben yaptım” diye sahiplendi. Palavrada Erzurumlu Teyo Pehlivan’a rahmet okuttu. Biz Erdoğan’ın, “Bizde yalan yok” sözünü en başta EYT’lilere havale ediyoruz. “Aralık başı, aralık sonu, İnşallah, maşallah” derken, TBMM’yi tatil ettiler. Şimdi de çıkmışlar, “EYT ’de yaş aralığı ihtimal dâhilinde” diyorlar.

Ne diyelim? Yalan söylemek, sözünde durmamak, münafıklık alametidir. “Konuşunca yalan söyleyen, Söz verince sözünü tutmayan, Kendine itimat edilince ihanet eden” Münafıklık yapar. Koltuğunu kaybetme korkusu içindeki Erdoğan yine Erzurum’da; “Amaç Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı devirmek. Yerine ne koyacaklar, belli değil. Hadi bunu başardılar gelince ne yapacaklar; bizim yaptıklarımızı yıkacaklar” deyivermiş.

"Çökerttikleri devlet yönetimini yeniden ayağa kaldıracağız"   

Erdoğan’ın artık sandıkta devrileceğini anlaması güzel. Milletin yerine neyi koyacağını da görmüş. Ama bu “yıkıp, yakma işi” nedir; onu anlamadık. Biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz. Taş üstüne taş koymaya geliyoruz. Ama mademki gelince biz ne yapacağız, merak etmiş. Bunu öğrenmek, bir seçmen olarak da hakkıdır. Anlatalım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, memleketimizi ilkin feraha, sonra da refaha kavuşturmaya geliyoruz.

Kısa sürede ferahlamak için, çökerttikleri devlet yönetimini yeniden ayağa kaldıracağız. Yepyeni kurumları inşa edeceğiz. Ekonomide ilkin sarayın sebep olduğu “Belirsizlik çarkını” kıracağız. Bunu gerçekleştirmek için; Merkez Bankası’nın başına, tüm dünyanın saygı duyduğu bir ismi atayacağız. Merkez Bankası’nın hedefi, “Enflasyonu kalıcı olarak, düşük tek haneye indirmek” olacak. Merkez Bankası’nın araç bağımsızlığını güvence altına alacağız.

Ekonomik öncelik ve ihtiyaçları gözeterek, 2023 Bütçesini yeniden yapacağız. Şatafata ve israfa son vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamını ait olduğu yere, Çankaya Köşkü’ne taşıyacağız. Sağlanacak tasarruflarla, Ekonomik krizin ezdiği kırılgan kesimleri destekleyeceğiz. Mali Kural uygulamasını başlatacağız. Bütçe birliğini bozan uygulamalara son vereceğiz. Kamu Özel İş birliği Projeleri başta olmak üzere, Devletin sırtındaki tüm koşullu yükümlülükleri, Durum ve Hasar Tespit Komitesi eliyle ortaya çıkaracağız. Hızla atacağımız bu adımlarla, Kısa sürede ekonomide öngörülebilirliği artıracağız, Makroekonomik istikrarı sağlayacağız.

"Güçlü Türkiye, güçlü Avrupa'dır"   

“Feraha” kavuşmak için, iki önemli çapayı daha kullanacağız: Güçlü Türkiye, Güçlü Avrupa’dır. Türkiye’nin geleceği demokratik, kurallı dünyadadır. Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini canlandıracağız. Bu çerçevede öncelikle, “23. Yargı ve Temel Haklar Faslının” gereklerini, Hızla tamamlayacağız. Bu fasıldaki siyasi blokajın derhal kaldırılmasını da AB’den isteyeceğiz. İkinci çapamız ise; Hızla hayata geçireceğimiz “Yeni Nesil Kalkınma Stratejimiz” olacak.

Bu; Hem ülkemizi ferahlatacak. Hem de “kalıcı refaha” ulaşmamızın önünü açacak. Biz stratejimizi dört sütun üzerine inşa ettik: Demokrasisi, Kurumları ve Kuralları güçlü Türkiye; Üreterek Zenginleşen, Rekabetçi Türkiye, Zenginliği Adil Paylaşan Türkiye, Temiz ve Yeşil Türkiye. “Bize kral değil, kural gerek.” Kurumları ve Kuralları Güçlü Türkiye’de; “Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem” olacak.

"Kara paraya sıfır tolerans göstereceğiz" 

Cumhurbaşkanı, 85 milyonu kucaklayacak. Herkesin Cumhurbaşkanı olacak. Yargı bağımsız ve tarafsız olacak. “Üstünlerin hukuku” değil, “Hukukun üstünlüğü” olacak. Merkez Bankası başta olmak üzere, Düzenleyici ve Denetleyici kurumların araç bağımsızlıklarını Yasal güvence altına alacağız. Kamu İhale Kanunu’nu, Uluslararası normlara uygun şekilde yenileyeceğiz. İhalelerde, şeffaflık ve rekabeti sağlayacağız. Devlette atamaları, Sadakate göre değil, liyakate göre yapacağız. Kayırmacılığa son vereceğiz.

Siyasi Ahlak Yasası’nı çıkaracağız, siyasetin itibarını koruyacağız. Kara paraya sıfır tolerans göstereceğiz. Türkiye’yi, Mali Eylem Görev Gücü’nün Gri Listesinden çıkaracağız. Stratejimizin ikinci sütununda; Üreterek Zenginleşen, Rekabetçi Türkiye var. İlk iş; Küresel, bölgesel ve yerel kalkınma dinamiklerini takip eden, Özel kesimle yeni iş birliği modellerine öncülük eden, Ekonomideki oyunculara ufuk veren, Strateji ve Planlama Teşkilatı’nı kuracağız.

"Bilimsel özgürlüğü ve özerkliği sağlayacağız"    

Üreterek zenginleşen, rekabetçi Türkiye’de; Endüstri 4.0 dinamikleriyle Dijital Dönüşüm ve Yeşil Dönüşüm ışığında, Sanayimizin, Yüksek teknolojili, Katma değerli bir yapıya dönüşmesini destekleyeceğiz. Bu çerçevede, Üniversite-Sanayi-Sivil Toplum-Kamu İş birliği Modellerini, En etkin şekilde kullanacağız. Evlatlarımızı, Ekonominin ve çağın gerektirdiği yeteneklerle donatacağız. Eğitimde niceliğe değil, kaliteye odaklanacağız. Üniversitelerimizde Bilimsel özgürlüğü ve özerkliği sağlayacağız. İnternete erişimi özgürleştireceğiz. Şehirlerimizin veri iletim alt yapısını güçlendireceğiz.

Ar-Ge faaliyetlerini destekleyen, kurumsal yapıyı güçlendireceğiz. Girişimi destekleyen finansal araçları çeşitlendireceğiz. Yeşil yatırımların, Sürdürülebilirlik projelerinin, Finansmana erişimini kolaylaştıracağız. Fin-Tekleri ve dijital ödeme sistemlerini yaygınlaştıracağız. Gelelim stratejimizin üçüncü sütununa: Zenginliği Adil Paylaşan Türkiye… Bizim iktidarımızda, ülkemizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile Destekleri Sigortasıyla Her aileye asgari bir gelir sağlayacağız. Kayıt dışılığı azaltarak, vergi tabanını genişleteceğiz. Vergi yükünü adil dağıtacağız.

Dolaysız vergileri esas alan, Dolaylı vergilerin ağırlığını azaltan vergi yapısını tesis edeceğiz. Sendikalaşmanın, örgütlü toplumun önünü açacağız. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Kadınların iş yaşamına katılımı önündeki engelleri kaldıracağız. Kadınların toplumsal hayattaki konumunu güçlendireceğiz. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans göstereceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız. Sınırlı kamu kaynaklarını, “Kanal İstanbul” gibi rant projeleri için kullanmayacağız. GAP, DAP, KOP ve DOKAP başta olmak üzere, Kaynaklarımızı bölgesel ekonomik gelişmişlik farklarını azaltacak, Projelerde kullanacağız.

Karbonsuzlaşma stratejisi ve yeşil mutabakatı   

Ve stratejimizin son sütunu; Temiz, Yeşil Türkiye… Karbonsuzlaşma Stratejisini ve Yeşil Mutabakatı, Ekolojik krizin tüm muhataplarıyla beraber, Toplumsal uzlaşı yoluyla oluşturacağız. Döngüsel ekonominin imkânlarından, Sonuna kadar yararlanacağız. Çevreci ürünler ve sürdürülebilir üretime yönelik, Özel finansman yöntemleri geliştireceğiz. Yeni Nesil Kalkınma Stratejimizle, Türkiye’nin geleceğine, potansiyeline güvenen, Ucuz ve tertemiz fonlar ülkemize akacak. Kalkınmanın finansmanı ucuzlayıp, rahatlayacak. Türkiye hızla büyüyen yeşil fonlardan, Sürdürülebilirlik fonlarından hak ettiği payı alacak.

2030’a geldiğimizde; Fert başına gelirimizi, 20 bin doların üstüne çıkaracağız. Milli gelirimizi, 2 trilyon doların üzerine taşıyacağız. İhracatımız, 600 milyar doları aşacak. 7 yılda 8,5 milyon yurttaşımıza yeni iş yaratacağız. İşsizliği ve enflasyonu, Düşük tek haneli rakamlara indireceğiz. Ülkemizi ve insanımızı hak ettiği refaha kavuşturacağız. Nereye gideceğini bilmeyen kaptana, Hiçbir rüzgâr yardım edemez. Biz ülkemizi nereye götüreceğimizi, Nasıl bir kaptana sahip olacağımızı çok iyi biliyoruz.

Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı; “Tarafsızlık yeminine ihanet eden değil, Yeminine sadık” bir Cumhurbaşkanı olacak. “Kral değil, Kural” diyen bir Cumhurbaşkanı olacak. “Yasakçı değil, Özgürlüklere sahip çıkan” bir Cumhurbaşkanı olacak. “Sadakate değil, Liyakate değer veren” bir Cumhurbaşkanı olacak. “Kalpleri; Korkuyla ve yalanlarla bölüp parçalayan değil, Sevgiyle ve hakikatle birleştiren” bir Cumhurbaşkanı olacak.

“Ben değil, biz diyen, İstişareye inanan” bir Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı; Devleti bilen, Hırslarını, egosunu aşmış, Milletin kendisine verdiği büyük yetkiyi, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için kullanacak, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, Yepyeni ve Güçlü Parlamenter Sistemi getirecek, Bilge bir insan olacak. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı; Altılı Masa’nın belirleyeceği aday olacak.

Aziz Milletimiz; “Geçmiş geride kaldı. Gelecek bizi çağırıyor.” 2023’te, bu çürümüş, yozlaşmış, tükenmiş yönetimi, Geldiği yere hep birlikte göndereceğiz. Gecenin en karanlık anı, Şafağa en yakın anıdır. En uzun geceyi artık geride bıraktık. En kötü yılı da beraberce uğurlayacağız. Karanlığın aydınlığa kavuşacağı günleri, Hep birlikte kucaklayacağız."

"CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Erdoğan'a: Ne yapacağımızı öğrenmek seçmen olarak hakkı" haberi, 26 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Erdoğan'a: Ne yapacağımızı öğrenmek seçmen olarak hakkı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan Erdoğan'a: Ne yapacağımızı öğrenmek seçmen olarak hakkı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  2. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  3. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  4. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  5. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  6. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  7. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  8. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  9. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  10. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  11. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  12. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  13. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  14. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  15. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  16. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  17. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  18. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  19. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  20. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
Politika Haberleri