CHP teröre karşı bildiri yayınladı: "PKK saldırılarının doğru analizi büyük önem taşımaktadır"

CHP teröre karşı bildiri yayınladı:

CHP teröre karşı bildiri yayınladı: "PKK sal... Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye Millet Meclisi (TBMM) Grubu, PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarına karşı güçlü bir duruş sergiledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grubu'nun yayınladığı bildiriye duyduğu memnuniyeti sosyal medya hesabından paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grubu tarafından PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarına karşı yayımlanan bildiriye dair memnuniyetini dile getirdi. CHP'nin çağrısı üzerine diğer muhalefet partilerinin Cumhur İttifakı'nın dayattığı bildiriye imza atmaması, Özgür Özel tarafından olumlu bir adım olarak değerlendirildi.

TBMM Grubu tarafından yapılan açıklamada, PKK tarafından şehit edilen askerler ve gerçekleştirilen terör saldırılarına karşı net bir duruş sergilendi. Bildiride, Türkiye'nin bin senelik devlet geleneğine vurgu yapılarak, terör faaliyetlerine karşı tavizsiz bir mücadele kararı alındığı ifade edildi.

Bildiride yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Pençe Kilit Harekât Bölgesinde kahraman askerlerimize yönelik PKK saldırılarında 22 Aralık ve 23 Aralık 2023 tarihlerinde şehit olan 12 vatan evladımızın yasını tutarken, aynı bölgede 12 Ocak 2024 tarihinde meydana gelen hain saldırıda 9 askerimizi daha şehit verdik. İsimlerini tek tek yüreklerimize kazıdığımız şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

22-23 Aralık 2023 tarihindeki saldırıların peşinden, TBMM’nin derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı ile Dışişleri Bakanının Meclis’i bilgilendirmesi; böylece Gazi Meclis’in ve siyasi parti gruplarının bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi almasının önemi ve gerekliliğini ifade etmiştik.

Sözü edilen tarihte kabul edilmeyen bu talebin, TBMM’nin 16 Ocak 2024 tarihindeki oturumunda karşılanması ve her iki Bakan’ın Meclis’i bilgilendirmesini geç kalmakla birlikte olumlu bir tutum olarak not ediyoruz.

Bölgede ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü bir dönemde, sıklaşan PKK saldırılarının doğru analizi, ulusal güvenliğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Yaklaşan yerel seçimler yanında uluslararası ilişkilerde yükselen tansiyon, bu analizde hesaba katılması gereken hususlar olarak öne çıkmaktadır.

Bu bağlamda, bir taraftan sıklaşan terör saldırıları karşısında sağlıklı ve etkin bir Meclis Araştırması yapılarak bu tip saldırılara karşı gerekli önlemlerin alınması ve vatan evlatlarımızın güvenliğinin sağlanması; diğer taraftan yükselen milli güvenlik hassasiyetlerinin iç siyaset mevzusunun dışına çıkartılması büyük önem taşımaktadır.

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, ALINAN SİYASİ KARARLARIN UYGULAYICISIDIR"

Türk Silahlı Kuvvetleri, alınan siyasi kararların uygulayıcısıdır. Bu çerçevede izlenen stratejinin sağlamlığı, askerin hazırlığından donanımına, üs bölgelerinin tahkiminden icrai faaliyetlere kadar uygulamanın doğruluğu, başta istihbarat olmak üzere herhangi bir zafiyetin söz konusu olup olmadığı mevzularında muhatap, siyasi iradedir. Dünyadaki tüm demokratik devletlerde Meclis, böylesine önemli bir mevzuda siyasi iradeyi denetler, kendi araştırmasını yapar.

Terörle mücadele mevzusunun siyaset üstü olması gerektiği argümanını kullanarak Meclis denetiminden kaçmak isteyenler, diğer taraftan milli güvenlik konularını iç siyaset malzemesi yaparak buradan karşıtlık üretmekten çekinmemektedirler. Ortak bildirileri siyaset malzemesi olarak kullanmaktan öte, Cumhurbaşkanı’nın son terör saldırısı sonrası yalnızca iki lideri araması, bu alanda yaşanan ve asla uygun görülemeyecek örneklerdir.

On milyona yaklaşan mülteci sayısı, uluslararası ilişkilerde yaşanan problemler ve sınırlarında artan tehditler, ülkemizin ulusal güvenlik hassasiyetlerini geçmişle kıyaslanmayacak derecede yükseltmiştir. Bu çerçevede ülkemizin birlik ve bütünlüğünü muhafaza eden, içeride ve dışarıda barış ve huzuru temin edecek politikaların dikkatle kurgulanması, kutuplaştırmayı değil birleştirmeyi amaçlayan söylemlerin tercih edilmesi, böylesine önemli konuların iç siyaset malzemesi olmaktan çıkartılması, her zamankinden daha büyük bir önem taşımaktadır.

"ÜLKEMİZ, NEREDEN GELİRSE GELSİN, HER TÜRLÜ TEHDİDİ SAVUŞTURACAK GÜÇ VE KUDRETE SAHİPTİR"

Ülkemiz, nereden gelirse gelsin, her türlü tehdidi savuşturacak güç ve kudrete sahiptir. Tüm terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar bilmelidir ki, bin senelik devlet geleneğine sahip olan Türkiye, milli birlik ve dayanışmasını yükselterek; kaynağı, destekleyicisi, taşeronu, uygulayıcısı kim olursa olsun, bağımsızlığına ve bütünlüğüne yönelik her türlü terör faaliyetine karşı tavizsiz biçimde mücadele edecektir. Gazi Meclis’imiz yasama, denetleme ve bütçeleme işlevleriyle terörle mücadele mevzusunda üzerine düşen her türlü görevi eksiksiz yapma kararlılığı içinde olacaktır.”

"CHP teröre karşı bildiri yayınladı: "PKK saldırılarının doğru analizi büyük önem taşımaktadır"" haberi, 16 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP teröre karşı bildiri yayınladı: "PKK saldırılarının doğru analizi büyük önem taşımaktadır" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP teröre karşı bildiri yayınladı: "PKK saldırılarının doğru analizi büyük önem taşımaktadır" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:20 AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
  2. 15:19 Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
  3. 15:13 Mauro Icardi'den Erden Timur'a Teşekkür: Galatasaray'a İnanıyoruz!
  4. 15:10 Sicil Affı ve Borç Kapatma Kredisi: Vatandaşlara Ekonomik Nefes!
  5. 15:07 Transfer bombası: Fenerbahçe'nin yıldızı Galatasaray'a mı imza atacak?
  6. 15:07 Dikkatli Alışveriş! Etiketlere Dikkat Etmezseniz Sağlığınız Tehlikede Olabilir!
  7. 15:06 Adalet Olmadan Ekonomi Olmaz: Demirtaş'tan Ekonomik Kurtuluş Çağrısı
  8. 15:06 Stresi Azaltmanın Pratik Yolları: Günlük Hayatın Kolay Reçetesi
  9. 15:05 Seda Bakan'dan Sosyal Medyayı Sallayan Fotoğraf: Yıldız Tilbe Yalnız Değildir!
  10. 15:05 Serdar Ortaç'tan Tinder'a Bomba Giriş: "Kız Tavlamaya Giriyorum!"
  11. 15:05 Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
  12. 15:01 SGK'nın 2023 Raporu: Boşananların Maaşları Kesildi!
  13. 14:54 İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Sezonu Kapattı!
  14. 14:50 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
  15. 14:45 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: Samet Aybaba!
  16. 14:35 Hükümetten Fiyat Artışlarına Karşı Güçlü Hamle: Piyasalara Müdahaleyi Kolaylaştıran Yasa Teklifi
  17. 14:27 Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
  18. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  19. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  20. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
Gündem Haberleri