CHP, yola EKOBÜS ile devam edecek

CHP, yola EKOBÜS ile devam edecek

CHP, yola EKOBÜS ile devam edecek CHP Ekonomi Masası, seçim döneminde başladığı kent gezilerine, TBMM Genel Kurulu’ndaki 2020 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinin sona ermesinin ardından

CHP Ekonomi Masası, seçim döneminde başladığı kent gezilerine, TBMM Genel Kurulu’ndaki 2020 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinin sona ermesinin ardından “EKOBÜS” ile devam edecek.

CHP, ekonomide yaşanan kötü gidişatın nedenlerini araştırmak, iflas ya da konkordato ilan eden firmaların durumunu yakından takip etmek ve “yoksulluk” içerisinde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını tespit etmek amacıyla “EKOBÜS” ile ülkeyi gezecek.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Lale Karabıyık, Aykut Erdoğdu, Veli Ağbaba, Orhan Sarıbal, Fethi Açıkel, Bülent Kuşoğlu ile milletvekilleri Akif Hamzaçebi, İlhan Kesici, Abdüllatif Şener ve Çetin Osman Budak’tan oluşan CHP Ekonomi Masası, seçim döneminde başladığı kent gezilerine, TBMM Genel Kurulu’ndaki 2020 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinin sona ermesinin ardından “yeni araç” ile devam edecek.

18 Aralık Çarşamba günü Ankara OSTİM’de sanayici ve esnafla bir araya gelecek Ekonomi Masası, burada “EKOBÜS” adını alan, üzerinde CHP logosunun yer aldığı otobüsün tanıtımını da yapacak. Edinilen bilgiye göre, EKOBÜS’ün üzerinde CHP logosunun yanı sıra “Adalet, Üretim, Hakça Paylaşım ve İstikrar” yazıları da yer alacak.

Parti yöneticileri, bu otobüsle kentleri ziyaret ederek yurttaşların sorunlarının yerinde tespit edilmesini amaçlıyor. Bütçe görüşmelerinin ardından başlayacak gezilerin, nisan ayına kadar kesintisiz şekilde sürdürülmesi planlanıyor.

Ekonomi Masası’nın yerel seçim sürecinde binlerce insanla bir araya geldiğini bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Türkiye’nin başta gelen temel sorunu ekonomidir. Yoksulluk problemi artık iş dünyasında da asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızda da var. CHP’nin bu duruma sessiz kalması mümkün değildi. Seçim öncesinde kurduğumuz teması, bütçe görüşmelerinden sonra da kuracağız” dedi.

YERİNDE TESPİT İMKÂNI

Her bölgenin kendisine özgü sorunlarının olduğunu ve sahaya inmeden bu sorunların tespitinin mümkün olmadığını ifade eden Karabıyık, “Sanayi, ticaret, tarım gibi çok sayıda alanda derin ekonomik problemler yaşanıyor. Biz bu problemlere yerinde şahit olmak istiyoruz. CHP’nin çözüm önerilerini anlatmak, yurttaşlarımızın umutlarını diriltmek istiyoruz. Ekonomi Masası, bu kapsamda kuracağı temaslar

"CHP, yola EKOBÜS ile devam edecek" haberi, 10 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP, yola EKOBÜS ile devam edecek haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP, yola EKOBÜS ile devam edecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  2. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  3. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
  4. 10:54 2 kişinin Hayatını Kaybettiği Toprak Kayması Olayında 1 Gözaltı
  5. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  6. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  7. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
  8. 10:42 İnceleme devam edecek: Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi
  9. 10:41 Taham İnşaat'ın 11 Yıllık Öyküsü: İflas Kararıyla Son Buldu
  10. 10:36 Sabah belediye başkanı akşam aktör: Erdal Beşikçioğlu'nun yeni hayatı
  11. 10:33 FETÖ'ye Darbe: İçişleri Bakanlığı Operasyonla 60 Şüpheliyi Yakaladı!
  12. 10:32 Gülsen Solaker: Yeni Anayasa tartışmasında kim nerede duruyor?
  13. 10:30 Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Yükselişle Açıldı
  14. 10:27 MHP’li belediye giderayak geziye 8.7 milyon ödedi
  15. 10:27 Panathinaikos'un Samet Akaydın Krizi: Bonservis Pazarlıkları Sürüyor
  16. 10:21 Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan arasında ıstakoz ‘goyguyu’
  17. 10:18 Ukrayna'daki Rus Saldırısında 18 Ölü, 60 Yaralı: Chernigiv Kenti Hedefte
  18. 10:17 Parti Meclisi toplanıyor: CHP’de grup başkanvekilliği yarışı
  19. 10:15 Simitte KDV Düzenlemesi: Pastane ve Kafelerde Fiyatlar Artıyor
  20. 10:10 İstanbul'da Olumsuz Hava Koşulları Deniz Ulaşımını Etkiledi: Sefer İptalleri Yaşandı
Politika Haberleri