CHP’de adaylık yarışı kızışıyor: İmamoğlu için "hayırlı olsun" mesajı!

CHP’de adaylık yarışı kızışıyor: İmamoğlu için

CHP’nin 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayıyla ilgili son kulis bilgisi gazeteci Gürbüz Evren’den geldi. TV100 canlı yayınında konuşan Evren, CHP’nin aday belirleme sürecinde ön seçim yapılacağını ve bu yöntemin Ekrem İmamoğlu’nun adaylığını garantilediğini öne sürdü.

CHP’de Cumhurbaşkanı adayını belirleme süreci hızlanırken, partinin üyelerle yapacağı bir ön seçimle aday belirleyeceği iddia edildi. Gürbüz Evren, bu yöntemin İmamoğlu’na avantaj sağlayacağını belirterek, "Bu süreç Mansur Yavaş’a danışılmadı" dedi.

MANSUR YAVAŞ’A SÜRPRİZ Mİ OLDU?

Parti içi kaynaklara dayandırılan iddialara göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adayın anket sonuçlarına göre belirleneceğini açıklamıştı. Ancak ön seçim yöntemiyle ilgili Mansur Yavaş’a herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı öne sürüldü. Anketlerde Mansur Yavaş’ın Erdoğan karşısında Ekrem İmamoğlu’ndan daha avantajlı olduğu bilinirken, ön seçim kararının alınması dikkat çekti.

CHP’DE GERİLİM YÜKSELİYOR MU?

Gürbüz Evren’e göre CHP içinde bu karar, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) onayı olmadan alındı. "Meclis grubu, PM ve MYK bypass edildi. Ekrem Bey'in dediği oldu. Ortalık fena karışacak" sözleriyle kulislerde tansiyonun yükselebileceğine işaret etti.

YAVAŞ NASIL BİR YOL İZLEYECEK?

Ön seçim kararının ardından gözler Mansur Yavaş’a çevrildi. Yavaş’ın bu duruma nasıl bir tepki vereceği, CHP içindeki dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu. Özellikle Yavaş’ın ön seçim sürecinde nasıl bir hamle yapacağı ve adaylık yarışındaki tavrı, CHP içindeki güç dengelerini belirleyecek kritik bir gelişme olarak görülüyor.

CHP'DE YENİ DÖNEMİN ŞİFRELERİ

2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken CHP’de aday belirleme sürecinde yaşanan bu gelişmeler, parti içinde yeni bir dönemi başlatabilir. Ön seçim süreci tamamlandıktan sonra Mansur Yavaş’ın nasıl bir tavır sergileyeceği, CHP’nin geleceği açısından belirleyici olacak.

"CHP’de adaylık yarışı kızışıyor: İmamoğlu için "hayırlı olsun" mesajı!" haberi, 29 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP’de adaylık yarışı kızışıyor: İmamoğlu için "hayırlı olsun" mesajı! haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’de adaylık yarışı kızışıyor: İmamoğlu için "hayırlı olsun" mesajı! 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 14 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:46 Dünyayı sarsan keşfin sahibi: Kıyamet tarihini belirlemişti
  2. 12:46 Öcalan’ın Mektubu Kandil’e Ulaştı: İmralı Sürecinde Yeni Aşama
  3. 12:46 CHP'de Cumhurbaşkanı Adaylığı İçin Ön Seçim Şartları ve Takvimi Açıklandı
  4. 12:45 Z kuşağı ilişkilerde eski yöntemlere geri dönüyor: İnternette tanışma dönemi sona mı eriyor?
  5. 12:42 Hızlı uykuya dalmanın yolu: Sarhoş maymun tekniği nedir?
  6. 12:39 Emeklilikte kritik süreç başladı! SGK’dan önemli duyuru: Bu tarihi göz ardı etmeyin!
  7. 12:36 Kişilik testi: Kendinizi daha iyi tanıyın ve iletişim yeteneklerinizi geliştirin!
  8. 12:33 Mart ayında yıldızı parlayacak 3 burç!
  9. 10:12 Türkiye’nin ilk kozmetik firması konkordato sürecini tamamladı
  10. 10:09 İstanbul serbest piyasada Dolar ve Euro güne yükselişle başladı
  11. 06:38 Fiyat Pazarlığı İddiası Sonrası Özel Hastanenin Faaliyetleri Askıya Alındı
  12. 06:21 Ali Mahir Başarır'dan Sert Çıkış: "Hukuk Düzeni Askıya Alındı!
  13. 02:40 Trump’tan karşılıklı gümrük vergisi adımı!
  14. 02:40 Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un iadesi ertelendi: 28 gün daha bekleyecekler
  15. 02:06 Okan Buruk: "Bir daha bu kadar kötü oynayacağımızı düşünmüyorum"
  16. 02:06 Fenerbahçe galip, Galatasaray mağlup! UEFA ülke puanı sıralaması yenilendi!
  17. 01:57 Otomobil almayı düşünenler dikkat! Uzmanlar uyardı: Bu 5 modelde vites sorunu bitmek bilmiyor
  18. 01:26 Mourinho: "Bugün kazandık ama henüz tur ortada"
  19. 00:41 Güneydoğu'da kar yağışı nedeniyle 4 ilde eğitime ara verildi
  20. 00:11 Şırnak'ta yoğun kar nedeniyle eğitime ara verildi