CHP'de anket tartışması: Onursal Adıgüzel: Objektif değildi

CHP'de anket tartışması: Onursal Adıgüzel: Objektif değildi

CHP'de anket tartışması: Onursal Adıgüzel: ... Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, partisinin seçim öncesi "İlk turda kazanıyoruz, yüzde 60 ile alıyoruz" anketleri ile ilgili ilk kez konuştu

Seçimin ilk turu sonrası istifa eden eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim döneminde anket neticeleri üstünden uyarılarda bulunduklarını belirterek, “Birçok arkadaşımızın itirazları oldu fakat bunlar kampanya, ittifak ve aday belirleme sürecinde görmezden gelindi” dedi.

Adıgüzel, partinin seçim öncesi “İlk turda kazanıyoruz, yüzde 60 alıyoruz” gibi açıklamalarına ilişkin de “Bunların seçime doğru giderken motivasyon yükseltme çabaları olduğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde Sarp Sağkal imzası ile gösterilen haber şu şekilde:

Seçimin ilk turu sonrası istifa eden eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Diken’e genel seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, seçim sonuçlarının aslına bakarsak anketlerle tahmin edildiğini belirtti. Açıklamasında “Parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bu tarz şeyleri görmezden geldi” dedi.

Seçim gecesi paylaşılan verilere de değinen Adıgüzel, “Örgütten veriler yavaş geldi. İstanbul örneğini vereyim: Akşam 21.30 ve biliyorsunuz kamuoyu bilgi bekliyor. Ama İstanbul’da o saat itibarıyla sandıkların toplamda yüzde 50’siden veri gelmişti” ifadelerini kullandı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Adıgüzel’e, “Sandık güvenliği ve veri akışı mevzusunda İstanbul örgütünün bir eksiği olmadığı gibi teşekkürü hak eden başarısı olmuştur” yanıtını verdi.

Adıgüzel, seçim öncesi yapılan anketlere ve yaşanan tartışmalara ilişkin Cumhuriyet’e konuştu. Ocak ayında yapılan anketlere değinen Adıgüzel, “Partinin abone olduğu bir sürü anket firması var. 6 Şubat depremi öncesi bile genel merkezin önüne gelip ‘Aday olma’ diyen gençler vardı. Ancak deprem olunca bu konular hızla kapandı. Sorumluluk başkasında demiyorum. Herkes oradaydı. İtiraz edenler oldu. İtiraz edenlere ‘Sen -şucu musun?’ diyenler oldu” ifadelerini kullandı. Kendisinin de itirazları olduğunu söyleyen Adıgüzel, “Birçok arkadaşımızın itirazları oldu fakat bunlar kampanya, ittifak ve aday belirleme sürecinde görmezden gelindi” ifadelerini kullandı.

‘ANKETLER OBJEKTİF DEĞİLDİ’

Adıgüzel, seçim öncesi CHP’den gelen “İlk turda kazanıyoruz, yüzde 60 alıyoruz” gibi açıklamalara ilişkin de “Bunların seçime doğru giderken motivasyon yükseltme çabaları olduğunu düşünüyorum. Seçim sürecine girerken birçok anketin doğru olmadığını düşünüyorum. O nedenle ocak ayındaki anketi örnek gösteriyorum. Seçim atmosferinde meseleler objektif olmaktan çıkıyor” diye ifade etti.

"CHP'de anket tartışması: Onursal Adıgüzel: Objektif değildi" haberi, 21 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'de anket tartışması: Onursal Adıgüzel: Objektif değildi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'de anket tartışması: Onursal Adıgüzel: Objektif değildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 09:47 12 şehirde IŞİD'e operasyon: 41 gözaltı
  2. 09:40 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Kutuplaştırıcı siyasetin raf ömrü doldu, şimdi müzakere zamanı
  3. 09:34 Kibariye ihanet iddialarıyla ilgili konuştu: Yapmayan yok
  4. 09:31 Doğukan Güngör'den Müjdat Gezen'e cevap: Gayet mutluyuz
  5. 09:23 Buğra Gökce: İmar affı katliama davet belgesidir
  6. 09:17 WhatsApp: Milyonlarca kişi uygulamaya gizlice erişim sağlıyor
  7. 09:12 Ankara’da sağanak yağış: Evleri su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı
  8. 09:06 Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs mesajı
  9. 09:01 İflas haberleri artarken o şirket 90 bin lira maaşla personel alıyor: İşte detaylar
  10. 08:54 Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı
  11. 08:48 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın filosundaki araç sayısı ortaya çıktı: 408 araç
  12. 08:45 Bakan Işıkhan'dan Taksim açıklaması: Kitlesel eylemlere açık değil
  13. 08:38 Boran Kuzum’dan Cengiz Bozkurt’u şaşırtan “popo” açıklaması
  14. 08:34 Son halini Sertap Erener'e benzetmişti: Rafet El Roman'dan Ahmet Hakan'a estetik cevabı
  15. 08:28 Naci Görür’den kritik ‘deprem’ uyarısı: Bu bölge er geç depremle sınanacak
  16. 08:25 AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede devir teslimden önce milyonluk sözleşme
  17. 08:22 Taksim'de ilk eylem üniversite öğrencilerinden geldi
  18. 08:17 Nahya bu kez Ali Erbaş hakkında parodi yaptı: A8 lazım, Mehmet’e görünme elinden alır bak
  19. 08:12 Aytunç Erkin yazdı: Kanlı 1 Mayıs’ın tanığı o günü anlattı
  20. 08:07 Fehmi Koru: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş
Politika Haberleri