CHP'de çok adaylı kongreler bekleniyor

CHP'de çok adaylı kongreler bekleniyor

CHP'de çok adaylı kongreler bekleniyor TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin peşinden kurultay kararı alan CHP’de çok adaylı geçmesine kesin gözüyle bakılan 38’inci Olağan Kurultayı öncesinde, il kongrelerinin de büyük oranda yarışa sahne olması bekleniyor.

Gelecek hafta başlayacak ve 16 Ekim’de son bulacak il kongrelerinde hem kurultay delegeleri hem de yeni il yönetimleri belirlenecek. Kurultay’a 196 delege gönderecek İstanbul, 72 delege gönderecek Ankara ve 56 delege gönderecek İzmir’de il başkanlığı için çok sayıda isim konuşuluyor. Değişim isteyen kesimlerin özellikle İstanbul için iddialı oldukları kaydediliyor.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, siyasi yasak da içeren yargı kararı sebebiyle CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı gayrı resmi olarak sürdürmek zorunda kalan Canan Kaftancıoğlu’ndan boşalan koltuk için değişim isteyen gruplar iddialı konuşuyor. İlçe kongrelerinde oluşan delege yapısının büyük ölçüde değişimden yana olduğunu savunan değişimciler il başkanlığını ve kurultay delegelerinin çoğunu kazanacağını savunuyor. Genel düzce merkez yönetiminin de İstanbul için kuvvetli bir aday düşündüğü öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre eski genel başkan yardımcısı ve PM Üyesi Onursal Adıgüzel, Eski İBB Başkanvekili Selçuk Sarıyar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanlarından Mehmet Ali Yüksel’in adları adaylık için kulislerde konuşuluyor. Ankara’da ise mevcut il başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın aday olmama kararı aldığı ifade ediliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sercan Çığgın, il başkanı adaylığı için görevinden istifa etti. Çığgın’ın istifa etmeden önce ABB Başkanı Mansur Yavaş ile görüştüğü, Yavaş’ın adaylık mevzusunda yorum yapmadığı bildirildi. Eski il yöneticilerinden Ümit Erol da konuşulan bir diğer isim. Milletvekili adaylığı için istifa eden Deniz Yücel’in yerine CHP İzmir İl Başkanlığı’na seçilen Şenol Aslanoğlu, yeniden aday olacak. Geçen hafta Genel Merkez’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Aslanoğlu’nun göreve devam etme yönündeki düşüncesini aktardığı bildiriliyor. Ancak bazı İzmir milletvekillerinin Aslanoğlu’na karşı mesafeli oldukları ve bunu da genel düzce merkez yönetimine ilettikleri bildirildi.

Önce tutum belgesi sonra adaylık 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına Genel Başkan adayı olarak çıkması beklenen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, adaylık hazırlıklarını sürdürüyor. Özel’in adaylığına ilişkin kuvvetli bir mesaj da vereceği Tutum Belgesi açıklamasını 9 Eylül’den sonra yapması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, belgenin açıklanma tarihi olarak önce 7 Eylül belirlendi. Ancak CHP’nin 9 Eylül’deki 100. kuruluş yıldönümü kutlamalarına "gölge düşürmemek" için bu tarih ertelendi. Özel’in, kutlamaların tamamlanmasından sonra yapacağı bildirilen açıklamanın, ilçe kongrelerinin biteceği 12 Eylül tarihinden sonraya kalabileceği bildirildi.

Özgür Özel adaylığa ilişkin net mesaj verecek 

Daha önce Tutum Belgesi açıklaması sırasında adaylığını açıklamayacağı ifade edilen Özel’in, bu basın toplantısında resmen adaylık açıklaması yapmamakla birlikte CHP Genel Başkanlığı’na adaylığına ilişkin kuvvetli bir mesaj vermesi bekleniyor. Özel, genel başkanlığa adaylık açıklamasını, CHP Parti Meclisi’nin Büyük Kurultay tarihini kesinleştirmesinden sonra yapacak. CHP Grup Başkanlığı’ndan istifa etmeyeceği de öğrenilen Özel’in, resmi adaylık açıklamasını yaptıktan sonra il kongrelerine katılacağı bildirildi. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığını sürdürmesini isteyen bazı CHP kurmayları ise "O makamı ve kendisini temsil yetkisini Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’e verdi. Şimdi onun karşısına bu unvanı, bu makamı kullanarak çıkması etik değil. O nedenle istifa etmesi gerekiyor" görüşünü dile getiriyor.

"CHP'de çok adaylı kongreler bekleniyor" haberi, 05 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 05 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'de çok adaylı kongreler bekleniyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'de çok adaylı kongreler bekleniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  2. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
  3. 00:57 Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
  4. 00:52 Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
  5. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  6. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  7. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
  8. 00:13 Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
  9. 00:12 VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
  10. 00:11 Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
  11. 00:08 Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!
  12. 00:08 ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
  13. 00:05 Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
  14. 00:02 ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
  15. 00:02 Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
  16. 00:00 Yenilenen Cupra Formentor, 100 km menzil ve 333 PS performansıyla etkiliyor!
  17. 23:42 Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!
  18. 23:33 İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
  19. 23:15 'Baby Shower' Polemiğine Eser Yenenler de Bulaştı!
  20. 23:07 Çiş Lekeli Kot Pantolon Modası! Moda İkonları Sonunda Yaptı!
Politika Haberleri