CHP’de örgütler, İYİ Parti tabanı ile temasta olacak

CHP’de örgütler, İYİ Parti tabanı ile temasta olacak

CHP’de örgütler, İYİ Parti tabanı ile temast... CHP'nin, Genel İdare Kurulu'nda (GİK) yerel seçimde "iş birliği" sorgusuna "hayır" yanıtı çıkan İyi Parti ile temaslarının süreceği öne sürüldü.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP örgütlerinin, İYİ Parti tabanı ile temasta olacağı belirtilirken, HEDEP ise “Kürt sorunuyla ilgili en cesur çıkışı Özgür Özel yapıyor” diyerek CHP ile temasa sıcak bakıyor.

İYİ Parti’nin (İYİP) yerel seçimlerde işbirliğine kapıları kapatmasının ardından CHP, seçim çalışmalarına bugün itibarıyla başlayacak. İlk etapta 100 milletvekili, seçim bölgelerine dağılacak. CHP milletvekilleri, seçim bölgelerindeki aday adaylarıyla bir araya gelecek, seçmenin nabzını yoklayacak.

31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimler için kentlere dağılacak milletvekilleri, seçim bölgelerindeki aday adayları ile görüşerek aday belirlenme sürecini resmen başlatacak. Milletvekillerinin aday adayları ile görüşme süreci en geç 10 gün içerisinde tamamlanacak. CHP’de örgütlere İYİ Parti’nin tabanı ile temasta olmaları talimatı verildi. Partisinin grup toplantısında, “İYİ Partililer iyi insanlardır” mesajı ile örgütüne seslenen CHP Lideri Özgür Özel’in mesajları da İYİ Parti tabanına anlatılacak.

Ziyaret eleştirisi

Öte yandan CHP içinde, Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirmemesinin tabanda yarattığı rahatsızlık da konuşuluyor. Parti kaynakları, “Tabanımız, Meral Hanım Genel Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretine gelmeden bizim oraya gitmemizi eleştiriyor” ifadelerini kullanıyor.

HEDEP ile görüşme 

Örgütler aracılığıyla İYİ Parti’nin tabanı ile temas etmeye hazırlanan CHP’nin, işbirliğine kapıları kapatmayan HEDEP ile de görüşmesi bekleniyor. HEDEP’in Türkiye’deki en politik parti olduğunu kaydeden CHP’liler, “Bu nedenle HEDEP yönetimi ile görüşmeyi önemsiyoruz” değerlendirmesini yapıyor.

HEDEP cephesi ise CHP ile lokalde işbirliğine sıcak bakıyor. Olası ittifaka kapılarını kapatmayan ve “Herkesle görüşmeye hazırız” mesajını veren HEDEP’te, “Kürt sorunuyla ilgili en cesur açıklamaları CHP Genel Başkanı Özgür Özel veriyor” değerlendirmeleri yapılıyor.

İyi Parti'nin anket iddiası

CHP ile yerel seçimlerde işbirliğine ret kararı çıkan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından gözler, İYİ Parti’nin yerel seçim stratejisine çevrildi.

Parti kaynakları, “Tavşan aday çıkarılacak” iddialarını yalanlarken “Kazanacak aday buluruz” iddiasını ortaya koydu. İYİ Parti kurmayları, “Ankara ve İstanbul’da işbirliği” tartışmalarıyla ilgili de gazetecilere bilgi verdi. Edinilen bilgiye göre, İYİ Parti GİK Toplantısı’nda kurumsal ittifak olmaması konusunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıda, “Lokal yerlerde işbirliği olur mu?” sorusu da gündeme getirildi. Partililer, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, lokal yerlerde işbirliğini, “Bazı kentlerde işbirliği yaparsak, işbirliğine gidilmeyen yerlerdeki partililerimiz bize, ‘Burada neden işbirliği yapılmadı?’ diye sorar” düşüncesi nedeniyle gündeme almadı. İYİ Parti kurmayları, “İşbirliğine ret kararı muhalefete kaybettirir mi?” tartışmasına yönelik ise “Biz kendi adayımıza bakacağız. Yaptırdığımız anketlerde yüzde 60’a yakın, ‘İttifak olmasın’ sonucu çıktı” ifadelerini kullandı. Öte yandan İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimde "iş birliği" mevzusunda yeniden bir değerlendirme yapıp yapmayacaklarını sorduğu İyi Parti lideri Akşener, Genel İdare Kurulu’nda alınan karara göre yanıt vereceklerini söylemiş; toplantıda yapılan gizli oylamada 14 "evet" oyuna 35 "hayır" oyu ile “hayır” yanıtı verilmişti.

"CHP’de örgütler, İYİ Parti tabanı ile temasta olacak" haberi, 07 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’de örgütler, İYİ Parti tabanı ile temasta olacak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’de örgütler, İYİ Parti tabanı ile temasta olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:25 Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  2. 01:22 Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
  3. 01:15 Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
  4. 01:15 Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
  5. 01:08 Ülkenin önde gelen gıda devi iflasın eşiğinde: Şubeleri kapatılıyor
  6. 00:59 23 yıl sonra borsa, dolar ve altında bir ilk: Tedbirinizi alın!
  7. 00:57 EuroLeague'den Fenerbahçe Beko'ya ve Monaco'ya ceza yağdı
  8. 00:53 İstanbullular dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak
  9. 00:50 Starbucks'ın Çeyreklik Bilançosu, Boykotun Gölgesinde!
  10. 00:49 O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
  11. 00:48 Beşiktaş, 179 milyon euro değerinde muhteşem bir yıldız transferi yapıyor!
  12. 00:47 Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
  13. 00:45 Beşiktaş'tan bomba transfer: 37 milyon euroluk süper yıldız için hazırlıklar başladı!
  14. 00:42 Hakan Fidan: "İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
  15. 00:39 Dev Bebek Bezi Markası İflas Etti, Ünlü İsimler Tanıtım Yüzüydü!
  16. 00:38 Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
  17. 00:31 Mısır: "İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
  18. 00:17 Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
  19. 00:11 Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
  20. 00:08 Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Politika Haberleri