CHP'den 'Abdüllatif Şener' açıklaması

CHP'den 'Abdüllatif Şener' açıklaması

CHP'den 'Abdüllatif Şener' açıklaması CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki soruya "Ben bu yönde ancak tahminimi söyleyebilirim. Cumhurbaşkanı adayımızın bir partilimizin olacağını düşünüyorum" yanıtını...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki soruya "Ben bu yönde ancak tahminimi söyleyebilirim. Cumhurbaşkanı adayımızın bir partilimizin olacağını düşünüyorum" yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalacağını söyleyen Torun, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin kurduğu seçim ittifakına ilişkin "Biz ilkeler etrafında birleştik. Hep böyle belli spekülasyonlar yapıldı, bir bilgi kirliliği oluşturulmaya çalışıldı ama biz baştan beri ilkeleri koyduk ve o ilkeler etrafında bir arada olma, birlikte bu süreci yönetme kararı alındı" açıklamasında bulundu.

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi'nin seçim ittifakını Anadolu Ajansı'na değerlendiren Torun, "CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi baştan bu yana belli bir seviyede görüşmelerini devam ettirdi, şimdi de taban ittifakıyla birlikte süreci tamamlayacak. Bugün bu görüşmelerden bir sonuç alınacağını düşünüyorum" dedi.

Torun, şöyle devam etti:

"Biz ilkeler etrafında birleştik. Hep böyle belli spekülasyonlar yapıldı, bir bilgi kirliliği oluşturulmaya çalışıldı ama biz baştan beri ilkeleri koyduk ve o ilkeler etrafında bir arada olma, birlikte bu süreci yönetme kararı alındı. Bu da detaylandırılıp cuma günü de cumhurbaşkanı adayımızı açıkladıktan sonra yolumuza devam edeceğiz. Bu ittifakla ilgili mutlaka bir belge olacaktır. Sonuçta bu sözle olacak bir iş değil. Elbette taraflar bir araya gelip birbirlerine karşı sorumluluklarını mutlaka bir belgeye dönüştüreceklerdir."

Kendilerinin baştan beri "sıfır baraj" ilkesini savunduklarını hatırlatan Torun, ittifaka şu an için bir ismin konulmadığını açıkladı.

Torun, "Zannederim yarın bir isim konur ama ben şahsi olarak 'demokrasi ittifakı' diyorum. Çünkü biz tek adam rejimine karşı demokrasiyi savunuyoruz ve hukuku, özgürlüğü savunuyoruz, eğer benim öyle bir yetkim olsa adına 'demokrasi ittifakı' derim ama mutlaka görüşmelerden sonra ortak bir ifade koyulur" diye konuştu.

ADAY KİM OLACAK?

Uzun vadede amaçlarının Türkiye'yi yeniden demokratik parlamenter sisteme kavuşturmak olduğunun altını çizen Seyit Torun, "Sonuçta burada bir revizyon gerçekleşecek. Bunun birdenbire olması mümkün değil. Anayasaya göre bir süreç var. Sonuçta anayasaya göre hareket edilecek ama bizim amacımız tabii ki demokratik parlamenter sistem. Mevcut yapıyı revize ettikten sonra mutlaka demokratik parlamenter sisteme dönmenin yolunu arayacağız" açıklamasında bulundu.

Seyit Torun, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki soruyu da yanıtladı.

"Ben bu yönde ancak tahminimi söyleyebilirim. Cumhurbaşkanı adayımızın bir partilimizin olacağını düşünüyorum" diyen Torun, herkesin kabul edeceği, "Evet bununla bu süreç tamamlanır" diyeceği bir adaylarının olacağını bildirdi.

Seçimlerin "kesinlikle ikinci tura kalacağını" savunan Torun, partilerine milletvekili aday adaylığı başvuruların ise devam ettiğini belirtti.

"CHP'den 'Abdüllatif Şener' açıklaması" haberi, 02 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 02 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'den 'Abdüllatif Şener' açıklaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den 'Abdüllatif Şener' açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:09 Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!
  2. 10:54 CHP'ye iki transfer: Özgür Özel’in bugün iki yeni vekile rozet takması bekleniyor
  3. 10:51 Patent başvurularında yeni ücretler belirlendi
  4. 10:46 Barış Pehlivan: Süleymancıların yeni hedefi Hollanda
  5. 10:42 İnci Taneleri'nde Azem'in kızı Nehir'e hayat verecek oyuncu belli oldu
  6. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  7. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  8. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  9. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  10. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  11. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  12. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  13. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  14. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  15. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  16. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  17. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  18. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  19. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  20. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
Gündem Haberleri