CHP'den "afet bölgelerinde muhalefetin belediyelerini görmedim" diyen Erdoğan'a: Birlikte gidelim kim vatandaş

CHP'den

CHP'den "afet bölgelerinde muhalefetin beled... "Samimiyseniz hodri meydan, afet illerine gidelim"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin deprem bölgesine uğramadığını söyleyen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a "Samimiyseniz hodri meydan. Gelin birlikte afet illerine gidelim. Kim vatandaşı çaresiz bırakmış, kim vatandaşın yanında durmuş görelim" diye yanıt verdi. 

Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, "11 vilayetten Elazığ hariç hepsini gezdim ama hiçbir zaman oralarda gerçekten muhalefetin büyükşehir belediyelerinden kimseyi göremedim" açıklamasında bulunmuştu.

"İktidarda 45 günlük ömrü kalan Erdoğan"

Erdoğan’a yanıt veren Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şunları kaydetti: "İktidarda 45 günlük siyasi ömrü kalan Erdoğan, giderayak, ülkemizin kurumlarına, milletimizin birlik ve beraberliğine zarar vermeye devam ediyor. Siyasi çıkar uğruna, deprem bölgesinde partizanlık yapmaktan, milleti bölmekten çekinmiyor. Son günlerde de bir tekerleme tutturmuş, hep aynı şeyi söyleyip duruyor. Neymiş efendim; CHP’li belediyeler deprem bölgesine uğramamış. Tüm deprem bölgesini gezmiş de bir tek CHP’li belediye görmemiş. Yahu vicdanınız gibi gözünüz de mi karardı sizin?"

"Samimiyseniz hodri meydan, afet illerine gidelim"

"Bu millete bu acıyı yaşatan bir iktidar olarak hala ne yüzle konuşuyorsunuz? Çaresizce yalana sarılarak sorumluluktan kaçamazsınız" diyen CHP'li Torun, "Lafla peynir gemisi yürümez Erdoğan. Samimiyseniz, hodri meydan. Gelin birlikte afet illerine gidelim. Trollerinize değil, vatandaşa soralım. Kim vatandaşı çaresiz bırakmış, kim vatandaşın yanında durmuş görelim.

Ama gayet iyi biliyoruz ki, Erdoğan buna cesaret edemez. Çünkü söylediği bu yalana, milletimizin de Erdoğan’ın da inanmadığını zaten biliyoruz. Kendisine şunu söylüyoruz: Boşa heveslenme. Biz, canla başla çalışan belediyelerimizin hakkını kimseye yedirmeyiz. Boş palavralara karnımız tok.
" ifadelerini kullandı.

"27 bin 135 personel, 9 bin 266 araç gönderildi"

CHP'nin afet bölgelerine yaptığı yardımları sıralayan Seyit Torun, belediyelerin 9 bin 266 araç ve 27 bin 135 personel gönderdiğini dile getirdi.

Torun şöyle devam etti: "Bizim belediyelerimiz depremin ilk gününden itibaren oradaydı. Birçok ile iktidardan önce bizim belediyelerimiz ulaştı. Binlerce vatandaşımızı enkaz altından bizim belediyelerimiz çıkardı.

Gözleri olup görmeyen, kulakları olup duymayanlara gerçek rakamları verelim. Belediyelerimiz, 9 bin 266 araç ve 27 bin 135 personelini bölgeye gönderdi. Her türlü insani yardım taşıyan 7 bin 55 TIR, vatandaşlarımıza ulaştırıldı. 2 milyon 925 bin battaniye, 265 bin ısıtıcı ve soba, 48 bin çadır, 1.400 konteyner, 4 milyon 500 bin hijyen paketi afetzedelere teslim edildi.

154 mobil mutfak, 163 ikram aracı, 18 mobil fırın hizmet verdi, vermeye devam ediyor. Alt yapı hizmetlerinden sağlık ve temizlik hizmetlerine kadar her türlü destek vatandaşlarımıza sunuluyor. Şu anda görevli 129 belediyemiz, yerleşik olarak hizmetlerini sürdürüyor.
"

Torun sözlerini şu şekilde tamamladı: "Erdoğan’a tavsiyemiz şudur: Vatandaşa anlatacağın yeni bir hikâye kalmadı. Artık yalan söylerken bile tekrara düşüyorsun. Günlerdir aynı cümleleri tekrarlayıp duruyorsun. Şurada 45 günün kaldı ve bu iktidardan gideceksin. Yalan siyasetinden sana da bu ülkeye de fayda gelmez. Artık bu milletin midesi de sizin yalanlarınızı kaldırmaz."

"CHP'den "afet bölgelerinde muhalefetin belediyelerini görmedim" diyen Erdoğan'a: Birlikte gidelim ." haberi, 30 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 30 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den "afet bölgelerinde muhalefetin belediyelerini görmedim" diyen Erdoğan'a: Birlikte gidelim .. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den "afet bölgelerinde muhalefetin belediyelerini görmedim" diyen Erdoğan'a: Birlikte gidelim .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Politika Haberleri