CHP'den Erdoğan'a dikkat çeken 15 Temmuz sorusu: Darbe öncesi Marmaris'te işin neydi?

CHP'den Erdoğan'a dikkat çeken 15 Temmuz sorusu: Darbe öncesi Marmaris'te işin neydi?

CHP'den Erdoğan'a dikkat çeken 15 Temmuz sor... CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ayasofya'nın müze statüsünün değiştirilmesi kararını siyasi riyakarlık olarak nitelendiren Öztrak, Erdoğan'ın, "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı" sözlerine de tepki gösterdi.

Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Ayasofya'nın çıkarılacak bir kararname ile de ibadete açılabileceğini ancak 'iktidarın yetkisini kullanmayıp hâkimlerin arkasına saklanarak bedelini milletin ödeyeceği, bir hukuki garabetine neden olduğunu' söyledi.

'BİR İHANET VARSA, UTANMADAN 'İSTANBUL'A İHANET ETTİK' DİYENLERDEDİR'

Öztrak, Erdoğan'ın 'ihanet' sözlerini hatırlatarak "Bir ihanet varsa; Fatih Sultan Mehmet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün kılıç hakkıyla aldığı toprakları Katar emirinin annesine tarla olarak satıp, sonra bakanlık kararıyla ticari arsaya çevirerek milyonlarca dolar kazandırmaya kalkan sonra da utanmadan 'İstanbul’a ihanet ettik' diyenlerdedir" dedi.

"AYASOFYA 567 YILDIR BİZİM"

Öztrak, konuya ilişkin şöyle konuştu: "Ayasofya’yı cami mi yapmak istiyorsunuz. Yetki sizde. Mertçe, delikanlıca çıkın. Öyle Danıştay kararını falan beklemeyin. Çıkarın bir kararname, olsun bitsin. Yaptılar mı? Yapamadılar. Bir yandan '1934’te yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararı iptal edilmesin' diye Danıştay’a savunma verirken diğer yandan da 'Ayasofya dik duruşumuz sayesinde ibadete açıldı' diye caka sattılar. Hadi oradan. Yapılanın adı siyasi riyakârlıktır, iki yüzlülüktür. 

Ama bunun kadar önemli olan bir başka husus da yetkinizi kullanmayıp kendi atadığınız hâkimlerin arkasına saklanarak bedelini milletimizin ödeyeceği, bir hukuki garabete neden olmanızdır. Ayasofya 567 yıldır bizimdir. Ve İstanbul’un iki büyük fatihi vardır. Biri Fatih Sultan Mehmet Han, diğeri ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk...Biz iki atamızla da gurur duyuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kılıcı olmasaydı, bugün Ayasofya’da, Sultanahmet’te, Süleymaniye’de ecdadın mukaddes emanetleri üzerinde hak iddia edebilir miydik? Yoksa Ayasofya ile beraber tüm bu mukaddes emanetler de emperyalistlerin eline mi düşerdi? İşte Gazi, kılıç hakkının verdiği bu özgüvenle, Ayasofya’yı bütün insanlık âleminin ortak mirası olarak müze yapmış ve tüm insanlığın ziyaretine açmıştır. Bunu beğenmedin mi? Yetkini kullanarak değiştirebilirsin. Yetki sende, ama sen bir yandan yargının arkasına sığınıyorsun, diğer yandan da bu karara 'Tarihe karşı ihanet' diyerek kararda imzası olan Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiniz.

Bu ülkede Cumhurbaşkanı makamında oturup da Atatürk’e hakaret eden tek parti genel başkanı sizsiniz. Bir ihanet varsa; rant uğruna, ecdadın emaneti İstanbul’a ihanet hançerini saplayan, kupon arazileri yandaşlarına peşkeş çeken, Fatih Sultan Mehmet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün kılıç hakkıyla aldığı toprakları, Katar emirinin annesine tarla olarak satıp, sonra bakanlık kararıyla ticari arsaya çevirerek milyonlarca dolar kazandırmaya kalkan sonra da utanmadan 'İstanbul’a ihanet ettik' diyenlerdedir."

ERDOĞAN'A 15 TEMMUZ SORULARI

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin dördüncü yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuya ilişkin sorular yöneltti. Öztrak, Erdoğan'a “Darbe öncesi Marmaris’te işin neydi? Uçaklar, helikopterler neden hazır duruyordu? Önceden bir istihbarat mı aldınız? Uçağa saat kaçta bindiniz? Bu hususları içeren muhalefet şerhimizin de içinde yer aldığı TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunu neden yayınlatmadınız?” sorularını sordu. CHP Sözcüsü parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Başbakanın tünelde saklanırken, uçağının rotasını nereye çevireceğine bir türlü karar veremezken, İstanbul’daki ordu komutanından garanti almak için uğraşırken, milletvekillerimize 'Darbeye derhal karşı çıkın', 'Meclise gidin, ben de Ankara’ya geliyorum' diyen Genel Başkanımıza hangi yüzle hesap soruyorsun?" dedi.

'HERKESİ KÖR, ALEMİ DE SERSEM' SANIYOR

Öztrak şöyle konuştu: "Erdoğan herhalde 'Herkesi kör, âlemi de sersem' sanıyor. FETÖ’cülere, 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' diye ağıt yakıp; 'Dön artık memleketine bitsin bu hasret' diye zırıl zırıl ağlayan kimdi? Erdoğan ve çevresiydi. Bunlara 'Ne istediniz de vermedik' diyen kimdi? Erdoğan’dı. Milli ordumuzun harimiismetine, kozmik odasına bu FETÖ’cüleri sokan kimdi? Erdoğan’dı. 'Kemalist gelenekle, FETÖ’cüleri birbirine kırdırdık' diyerek hain darbenin ardındaki siyasi aklı televizyonlarda hem de çok yakınlarda ifşa eden kimdi? AK Parti’nin Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısıydı. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın uyarılarına ve genel kurmayın talebine rağmen darbenin başrolündeki generallerin, 'Kibirli adamın isteğiyle' ordudan ihraç edilmediğini açıklayan kimdi? O dönemin başbakanıydı. Yine bu darbe girişimini 'Allah’ın lütfu' deyip, siyasi fırsat olarak kucaklayan kimdi? O da Erdoğan’dı.

'DARBE ÖNCESİ MARMARİS'TE İŞİN NEYDİ?'

Biz de soralım; 'Darbe öncesi Marmaris’te işin neydi? Uçaklar, helikopterler neden hazır duruyordu? Önceden bir istihbarat mı aldınız? Uçağa saat kaçta bindiniz? Bu hususları içeren muhalefet şerhimizin de içinde yer aldığı TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunu neden yayınlatmadınız?” bu liyakatsiz kadrolar elinde koskoca bir genç kuşak heba edilmek üzere. 25-29 yaşındaki her 100 gencimizden 40’ı ne eğitimde ne de bir işte çalışıyor. Taşı sıksa, suyunu çıkaracak 2 milyon 458 bin gencimiz evinde oturup, anasının babasının eline bakıyor. Ama saray sosyetesinin gençlerine, sarayın yanaşmalarına, beslemelerine hava tabii hoş. Onlar köpüklü jakuzilerde video çekip “Fakirler, beni rahatsız etmeyin” diye milletle alay edebiliyorlar. Milletin çocukları tek bir maaşlı iş bulamazken sarayın beslemeleri üçer beşer maaşla dünyalıklarını yapıyor."

"CHP'den Erdoğan'a dikkat çeken 15 Temmuz sorusu: Darbe öncesi Marmaris'te işin neydi?" haberi, 13 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den Erdoğan'a dikkat çeken 15 Temmuz sorusu: Darbe öncesi Marmaris'te işin neydi? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den Erdoğan'a dikkat çeken 15 Temmuz sorusu: Darbe öncesi Marmaris'te işin neydi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  2. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  3. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  4. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  5. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  6. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  7. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  8. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  9. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  10. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  11. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
  12. 11:31 Fatih Altaylı: Merak ettiğim husus bu zatın İlahiyat Fakültesi diploması olup olmadığı
  13. 11:27 Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
  14. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
  15. 11:22 Meteoroloji Alarm Verdi: Şiddetli Fırtına Kapıda!
  16. 11:21 Alperen Şengün'den önemli başarı: NBA'de en çok gelişim gösteren 3. oyuncu oldu
  17. 11:18 Eski İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklayan kardeşi için istenen ceza belli oldu
  18. 11:14 Asgari Ücret Zammı Bekleniyor: Temmuz'da Milyonlarca Kişiyi Etkileyecek Zam Yolda mı?
  19. 11:09 Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!
  20. 10:57 Gazeteci Uğur Dündar uyardı! Yarın gündem bambaşka olacak! Bu konu futbol değil!
Politika Haberleri