CHP'den Barzani görüşmesine ilişkin açıklama

CHP'den Barzani görüşmesine ilişkin açıklama

CHP'den Barzani görüşmesine ilişkin açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki parti heyeti, Irak'ın Erbil kentinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Barzani ile bir araya gelmişti

Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyetin, dün (5 Eylül), Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile gerçekleştirdiği toplantıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada CHP heyetinin  görüşmede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Görüşme ile ilgili CHP’den yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında Kuzey Irak’a çalışma ziyaretinde bulunan CHP heyeti, Erbil’de Bölgesel Yönetim Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Heyet Ardından Bölgesel Yönetim Parlamentosunu ziyaret etti. Görüşmede, ziyaretten duyulan memnuniyet dile getirilirken bu ziyaretin yeni bir başlangıç olduğu vurgulandı. Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti, programda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) hakkında bilgi verdi” denildi.

Türkmen siyasetçilerle görüşme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın yanı sıra Dış Politika Baş Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat’ın eşlik ettiği ziyarette parlamento ziyareti de yapıldı. CHP’den yapılan açıklamada bu ziyaretle ilgili de, “Parlamento Başkanı Rewaz Fayeq ile yapılan görüşmenin ardından, Türkmen siyasetçi Parlamento Başkan Yardımcısı Muna Kahveci ile bir araya gelindi. Görüşmeye Irak Türkmen Cephesi Grup Başkanvekili İmdat Bilal de katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti ardından Irak Türkmen Reform Partisi Başkanı Abdulkadir Bazergan ile bir araya geldi. Türkmen siyasetçilerle yapılan görüşmelerde kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi temennisi dile getirilirdi” denildi.

Irak Türkmen cephesi Genel Başkanı Hasan Turan ile görüşme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, beraberindeki heyet ile Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, görüşme sonrası yapılan açıklamada, Irak ziyareti kapsamında Kerkük'e gelmeyi ve Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ile görüşmeyi özellikle istediklerini ifade etti.

Irak genelinde ve Kerkük'te yaşayan Türkmenlerin sorunları olduğuna dikkat çeken Salıcı, bu sorunların Türk kamuoyu ve diğer siyasi partiler tarafından daha iyi anlaşılabilmesi ve Türkiye'nin yüzünü Kerkük, Türkmen ve Türkmenlerin yaşadıkları sorunlara çevirebilmesi için burada olduklarını aktardı.

Türkmenlerin yaşadıkları sorunların tüm Türkiye'de herkesi ilgilendirdiğini kaydeden Salıcı, bu sorunların çözümü için herkesin bir katkı sunması gerektiği kanaatinde olduklarını ve CHP olarak da bu katkıyı sunmak için Kerkük'te olduklarını dile getirdi.

Salıcı, Irak'ın istikrarı, Türkmenlerin huzur bulması, diğer toplumsal kesimler Arap ve Kürtlerin bir arada yaşaması için ellerinden gelen katkıyı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

CHP heyetini Kerkük'te ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Irak Türkmen Cephesi Başkanı Turan, Irak'taki siyasi, ekonomik ve güvenlik konularını görüştüklerini ifade etti.

Türkiye ve Irak ilişkilerinin bölge için önemli olduğuna vurgu yapan Turan, Türkiye'deki diğer partilerin de Irak'ı ziyaret etmesini ve Türkmenlerin durumunu yakından takip etmesini istedi.

 

"CHP'den Barzani görüşmesine ilişkin açıklama" haberi, 06 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 06 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'den Barzani görüşmesine ilişkin açıklama haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den Barzani görüşmesine ilişkin açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  2. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  3. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  4. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  5. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  6. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  7. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  8. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  9. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  10. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  11. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  12. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  13. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  14. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  15. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  16. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  17. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  18. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  19. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  20. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
Gündem Haberleri