CHP’den Erdoğan’a cevap: Paraları yedi göbek sülalenizden söke söke alırız

CHP’den Erdoğan’a cevap: Paraları yedi göbek sülalenizden söke söke alırız

CHP’den Erdoğan’a cevap: Paraları yedi göbek... Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Şirketlere Kanal İstanbul için ödeme yapmayacağız’ diyen muhalefete “Söke söke bu parayı uluslararası tahkim yoluyla sizden alırlar” demişti. Faik Öztrak Erdoğan’a cevap vererek “Tahkim nedir gayet iyi biliriz. Ucunu Londra’ya bağladığınız o mahkemelerde, Davaların hepsini kazanırız. Ha, olur da kazanamazsak. Devleti milleti bu zarara sokanlara, Bu projeler imzalanırken yönetimde olanlara rücu ederiz. Bu paraları yedi göbek sülalelerinden, Söke söke alırız.” dedi.

Faik Öztrak’ın açıklamaları şöyle oldu:

Hafta sonu, Marmaris’teki orman yangınında, Genç bir ormancımızı, Görkem Hasdemir’i şehit verdik. Kendisine Allah’tan rahmet, Acılı ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz.

Millettin halini görmeyen, sesini duymayan, Milleti bir başına bırakıp, “Varsa yoksa yandaşım” diyen, Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin elinde ülkemiz, Büyük bir buhran yaşıyor. Tek adam vesayet rejimi, Müsilaj misali her yere bulaşıyor, milletimizin nefesini kesiyor.

Metal yorgunu yönetim, Her geçen gün devlet krizini derinleştiriyor. Ekonomik krizde milletimizi yapayalnız bırakıyor. Değerli Basın Mensupları; Adalet, mülkün temelidir.

“GÜVEN BİTTİ”

Binlerce yıllık devlet geleneğimiz, bize bunu öğretmiştir. Mevlana hazretleri; “Adalet her şeyi yerli yerine koymak, Her hakkı sahibine vermektir.” “Ağaca su verirsen adalet, “Dikene su verirsen adaletsizlik olur” diyor. Bu sözlerin doğruluğunu, Tek kişilik vesayet rejiminin düğmesine basıldığı, 2014’ten sonra yaşadıklarımız bir kere daha gösterdi. Yönetimin şahsileşmesi, Kurumlarımızı çökertti. Erdoğan Şahsım Hükümetiyle, Kuralsızlık, “yeni kural” haline geldi. Kimse önünü göremez oldu. Güven bitti.

Amerika Birleşik Devletleri, Usulsüz yollarla kazanılan, Vergisi ödenmeyen, Hazinesinden kaçırılan, 470 milyon dolar kara paranın peşine düşüyor.

Bunun 133 milyon doları da Türkiye’de aklanmış. Amerika, bu 133 milyon doların peşini bırakmıyor. Şebekenin Türkiye’deki ayağı Sezgin Baran Korkmaz’ı, Avusturya’da gözaltına aldırmış. Tam 225 yıl hapis cezasıyla yargılamaya hazırlanıyor.

Ama Sezgin Baran Korkmaz’a, Kara para aklama suçundan, Türkiye’de açılan davada, Sadece 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor. Bir tarafta 225 yıl, Diğer tarafta 7,5 yıl. Fark 30 kat. Amerika, 21 trilyon dolarlık bir ekonomi. Türkiye ise 717 milyar dolarlık bir ekonomi. Fark burada da 30 kat. Bu ne bir tesadüf, ne de bir tevafuk…

“KİMSE 128 MİLYAR DOLARIN HESABINI VEREMİYOR”

Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi, Türkiye’nin 30 katıysa, Bunun bir sebebi de, Haksızlığa, hukuksuzluğa Bizden 30 kat daha duyarlı olmasıdır. 21 trilyon dolarlık Amerikan ekonomisi, Buharlaşan 133 milyon doların peşini bırakmıyor. Hesabını dünyanın her yerinde soruyor. 717 milyar dolarlık Türkiye ekonomisinde, Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar dolar buharlaştırılıyor. Ama kimse bu 128 milyar doların hesabını vermiyor. Muhalefetin Meclis’te hesap sormasına da imkân verilmiyor.

Millet adına “128 Milyar Dolar Nerede?” diye soruyoruz. Afişler asıyoruz. Mahkemeleri eliyle yasaklamaya kalkıyorlar. Ne diyor atalarımız; “Hesapsız kasap, Ya bıçak kırar ya masat.” Buharlaştırdıkları 128 milyar doların hesabını vermeyenler, Bugün çıkmış, Ödünç döviz için SWAP anlaşması peşinde koşuyorlar. Neden? Yine işin kolayına kaçıp göz boyamak, Kuruttukları rezervleri makyajlayabilmek için. Malezya’nın, Azerbaycan’ın, Güney Kore’nin, Rusya’nın, Himmetine muhtaçlar. Ya Allah aşkına, bir kendinize gelin. Siz icra makamısınız, Başka ülkelerden rica makamı değilsiniz… Ama Merkez Bankası kasasını dolduracak, Dört başı mamur bir program yapacak takatleri olmayınca, Görüntüyü kurtarmak için kapı kapı dolaşıp, ricacı oluyorlar.

Bir başka verilmesi gereken hesap, Basının amiral gemisi, Sarayın havuzuna demir atsın diye, Ziraat Bankası’ndan verilen 750 milyon dolar. Soruyoruz; “Bu kredinin anapara ve faiz borcu ödeniyor mu? Ne kadarı ödendi?” “Ticari sırdır” diyerek, Millete hesap vermekten kaçıyorlar.

“YEMEK ÜSTÜNE YEMEK YİYORLAR”

Yine, bu ülkenin en kritik tesislerinden Türk Telekom, Lübnanlı Hariri ailesine peşkeş çekildi. Bu ülkenin tarlasının taşıyla, Bu ülkenin tarlasının kuşunu vurdular. Haririler, Türk Telekom’dan, 7 milyar dolarlık temettü gelirini alıp kaçtı. Ama Türk bankalarına 4,5 milyar dolar borcunu ödemedi. Sarayın şirkete atadığı Yönetim Kurulu üyeleri de, Beytülmale sahip çıkmadı. Şimdi aynı Saray, Telekom’un temettüsünü alıp, Bankalarımıza borç takan, Bu yükü Hazinemizin, yani milletimizin sırtına bırakan Bu ailenin ferdiyle Yemek üstüne yemek yiyiyor, Boy boy pozlar veriyor.

Bu fotoğraf Ocak ayında çekildi. Geçtiğimiz hafta sonu aynı ikili Vahdettin Köşkü’nde bir kez daha buluştu.

“TÜRKİYE’YE KAZIK ATMANIN HİÇBİR MÜEYYİDESİ YOK”

Altı ayda iki kere buluşmuşlar. Bu ne sevgi, bu ne muhabbet… Bunu görenler, Haklı olarak, “Türkiye’ye kazık atmanın hiçbir müeyyidesi yok” Diye düşünür. Elbette düşünür. Amerika’dan F-35 savaş uçağı almak için, 1,5 milyar dolar verdik. Amerika ne F-35’leri veriyor, Ne de 1,5 milyar doları veriyor.

Peki, Saraydaki kibirli adamın gıkı çıkıyor mu? Hayır! Amerika Birleşik Devletleri, Kendi Hazinesinden çıkan, 133 milyon dolarının peşini bırakmıyor. Kendinden çalınan parayı, söke söke tahsil etmeye uğraşıyor. Ama Erdoğan Şahsım Hükümeti, Bizim Hazinemizden çıkan 1,5 milyar doları Amerika’dan söke söke alamıyor.

“MİLLETİN HAKKININ SÖKE SÖKE GASBEDİLMESİNİN, YOLUNU AÇMAYA KALKIYORLAR”

Milletin hakkını söke söke alması gerekenler, Bir de kıbleyi şaşırıp, Haramilerle bir olup, Milletin hakkının söke söke gasbedilmesinin, Yolunu açmaya kalkıyorlar. “Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” Dedikleri projeler için, Sadece bu yılın ilk 5 ayında, Milletin cebinden 11,5 milyar lira çıktı. Bu devran hep böyle sürüp gitsin diye, Sözleşmelere tahkim maddesi koymuşlar. Yetmemiş yandaşların işini sağlam kazığa bağlamak için, Yetkiyi de Londra’daki mahkemelere vermişler. Bu projeleri yaptıran kim? Türkiye Cumhuriyeti.

“İŞTE BUNLARIN YERLİLİK MİLLİLİK ANLAYIŞI BU”

Projeyi yapan kim? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları… Bir sorun çıkarsa, sorunu çözecek kim? Londra’da majestelerinin mahkemesi… İşte bunların yerlilik ve millilik anlayışı! Şimdi Talan İstanbul Projesinde de, Aynı düzeni devam ettireceklerini açıklıyorlar. Biz de Millet İttifakı’nın iktidarında, “Talan İstanbul Projesine tek kuruş çalışmayacak” “Milletten alınan ne varsa, Söke söke geri alıp, sahibine vereceğiz” dedik. Erdoğan çıktı, bizi devleti bilmemekle suçladı. “Uluslararası tahkimde, O parayı sizden söke söke alırlar” dedi.

“KABULLENDİLER”

Yani Erdoğan da, partisinin Grup Başkanvekilinin yaptığı gibi, Millet İttifakı’nın iktidara geleceğini kabullendi. Tabi bu arada da giderayak, Milletimizin karşısında, Yandaşlarının yanında, Düyunu Umumiye memurluğuna soyundu. Kendisi hiç merak etmesin.

“BU PARALARI YEDİ GÖBEK SÜLALENİZDEN ALIRIZ”

Biz, devlet nedir, Tahkim nedir gayet iyi biliriz. Ucunu Londra’ya bağladığınız o mahkemelerde, Davaların hepsini kazanırız. Ha, olur da kazanamazsak. Devleti milleti bu zarara sokanlara, Bu projeler imzalanırken yönetimde olanlara rücu ederiz. Bu paraları yedi göbek sülalelerinden, Söke söke alırız. Erdoğan, “Devlette devamlılık esastır” diyor, Doğrudur.

“ALDIKLARINIZI MİLLETE GERİ VERECEĞİZ”

Güzel bir devir teslim töreniyle milletin emanetini sizden alırız. Ama devlette devamlılık adına, Sizin suçlarınızın ortağı olmayız. Milletimize ahdimizdir. Milletimizden aldıklarını, Milletimize geri vereceğiz. Diğer taraftan korku bacayı sarmış. Erdoğan Şahsım Hükümeti’nde hesap kitap şaşmış. Talan İstanbul’un maliyeti için Erdoğan ayrı çalıyor, Hazırladıkları internet sitesi ayrı çalıyor… Erdoğan Talan İstanbul için harcanacak paranın 15 milyar dolar olduğunu söylüyor.

Bugünkü dolar kurundan 132 milyar lira yapar. Hazırladıkları sitede yazan maliyet ise 75 milyar lira. Bu fark edilince, Yani Erdoğan hesaba uymayınca, Hemen bir Ali Cengiz oyunu yapılmış. Hesap Erdoğan’a uydurulmuş. “Türk Lirası karşılığını, ÇED raporu tarihindeki kurla hesapladık” diyerek, Erdoğan haklı gösterilmeye çalışılmış. Ancak ÇED raporunun kabul edildiği, 23 Aralık 2019 tarihinde, TCMB Dolar satış kuru 5 lira 92 kuruş. Yani o günkü kurla bile maliyet 75 milyar lira değil, 89 milyar lira yapar. Artık hiçbir hesapları tutmuyor. Daha köprülerin temeli atılmadan, Olmayan köprülerin altından çok sular akmış. Dolar kuru almış başını gitmiş. Projenin maliyeti daha kazma vurulmadan yüzde 76 sapmış. Yaptıkları her ihalede durum bu…

“NE VAR NE YOK SATTI”

Hesap yok, kitap yok. Başlangıçtaki ihale koşullarını, Ve proje bedellerini, İhale bittikten sonra değiştiriyorlar. Bunun adı, ihaleye fesat karıştırmaktır. Ne güzel diyor Hazreti Ali, “Dünyanın helali hesap, Haramı azaptır.” Erdoğan Şahsım Hükümeti, Atadan babadan kaldı demedi, Ülkede ne var ne yok sattı. Şimdi evdeki gümüşler bitti. Hayallerini satmaya başladı. Erdoğan’ın “Hayalim” dediği Şehir Hastanelerinden Beşinin işletmesi tamamen Danimarkalı firmaya geçti. Hayalleri artık Danimarkalı oldu.

“ÜLKEMİZ OLDU KATARİSTAN”

Zaten koskoca memleketi Katarın üstüne yaptılar. Ülkemiz oldu Kataristan… Borsa İstanbul’un yüzde 10’u Katar’a satıldı. Digitürk Katar’a satıldı. BMC Katar’a satıldı. Tank Palet Katar’a satıldı. Bankalar, finansal aracı kuruluşlar Katar’a satıldı. Kanal İstanbul güzergâhındaki kupon araziler Katar’a satıldı. Anlaşılan şimdi de bu kadar malı mülkü korusun diye, 36 Katar Savaş Uçağını, 250 Katar askerini 5 yıl süreyle, Türkiye’de konuşlandırmaya hazırlanıyorlar. Katar’a ait bu savaş uçakları ve askerleri, Kimi kimden koruyacak?

Çıkın da, şunun cevabını millete bir verin. Değerli Basın Mensupları, Hafta sonu üniversite sınavları vardı. Pek çok evladımız, sınavda ter döktü. Pandemi döneminde zaten doğru düzgün ders verilemedi. Şimdi duyuyoruz ki sınav soruları oldukça zormuş. Neden bu kadar zor sorular soruldu? Boş kalacak kontenjanlara Katarlı öğrencileri doldurmak için mi?

CHP’den Erdoğan’a cevap: Paraları yedi göbek sülalenizden söke söke alırız

"CHP’den Erdoğan’a cevap: Paraları yedi göbek sülalenizden söke söke alırız" haberi, 28 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’den Erdoğan’a cevap: Paraları yedi göbek sülalenizden söke söke alırız haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den Erdoğan’a cevap: Paraları yedi göbek sülalenizden söke söke alırız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  2. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  3. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  4. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  5. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  6. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  7. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  8. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  9. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  10. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  11. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  12. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  13. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  14. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  15. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  16. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  17. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  18. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  19. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  20. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
Politika Haberleri