CHP’den Erdoğan’a ‘Pelikan çetesi’ çağrısı

CHP’den Erdoğan’a ‘Pelikan çetesi’ çağrısı

CHP’den Erdoğan’a ‘Pelikan çetesi’ çağrısı Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, tutuklanan gazetecilerle ilgili olarak Erdoğan’a çağrıda bulunarak; ‘Adalet terazisinin ayarını bozma. O terazi herkese lazım.Yarın kime lazım olacağı da belli olmaz. Pelikan...

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, tutuklanan gazetecilerle ilgili olarak Erdoğan’a çağrıda bulunarak; ‘Adalet terazisinin ayarını bozma. O terazi herkese lazım.Yarın kime lazım olacağı da belli olmaz. Pelikan çetesi yargıdan elini çekmelidir.’ dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.Konuşmasında gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösteren CHP’li Altay; ‘Haber yapan gazetecilerin tutuklanması, salıverilenlerin emirle gece yarısı tekrar tutuklanması, Türkiye’de kuvvetler ayrılığı prensibinin ortadan kalktığının ilanıdır. Yargı mensuplarına da sesleniyorum. Ettiğiniz yemine, hukukun evrensel ilkelerine ve yargının vicdan işi olduğunun bilinciyle hareket edin. Vicdanınızın esiri olun, pelikan çetesinin esiri olmayın.’ dedi.

CHP’li Altay açıklamasında şunları söyledi:

'ERDOĞAN ZOR DURUMDA'

“Öncellikle grup toplantısındaki sözlerini Erdoğan'a hiç yakıştıramadım. Ama biliyorum zor bir durumda. Anlayışla karşılamaya çalışıyorum. Düşünün AKP kurulduğundan beri yanında olan kimse şimdi yanınızda değil. İdealler gitmiş, yerini para almış. Yırtık ayakkabı gitmiş, saraylar gelmiş.Kutuplaşma ile ayakta kalmaya çalışıyor. Gerilimden besleniyor. Birisi çok bağırıyorsa haksızdır. Erdoğan kusurlarının ve yanlışlarının gerginliği içeresinde

'HERKESİ TEHDİT EDİYOR'

Muhalefeti, basını, eski yol arkadaşlarını, Herkesi tehdit ediyor. Öfke, kin, ego, husumet ve kapris. En çok ona zarar veriyor. Ancak Türkiye kaybediyor. Ekonomi de, demokrasi de, toplumsal barışta kaybediyoruz. Kendini bir dinle. Huzur ve barış iklimine zarar vermeBir siyasi partin içinden 2 parti çıktı. Bütün yol arkadaşları ondan müzdarip.  Nerde hata yaptım demeli. Böyle giderse AKP Erdoğan’dan istifa edecek

'ASIL DENSİZLİK...'

Bir densizlik aranıyorsa o da Putin’e gerekli soruları soramamaktır. Ellerinde 59 Mehmetçiğimizin kanı var. ‘Mehmetçiği iki kere niye vurdunuz, ambulansları neden vurdunuz’ diye sorsaydın. ‘One minute’ deseydin. Asıl bunları sormamak densizliğin dik alasıdır. İnsan bir hesabını sormaz mı.Kendi çocukları ham hamam, fakir çocukları için şehitler tepesinde rezervasyon yaptıranlar beşinci kol faaliyetindedir.

'PELİKAN ÇETESİ YARGINDAN ELİNİ ÇEKMELİ'

Yargı AKP döneminde FETÖ’ye teslim edilmişti. Bedel ödendi. Erdoğan’a samimi bir çağrı yapıyorum. Adalet terazisinin ayarını bozma. Terazi herkese lazım. Yarın kime lazım olacağı belli olmaz. Pelikan çetesi yargıdan elini çekmelidir.Haber yapan gazetecilerin tutuklanması, salıverilenlerin emirle gece yarısı tekrar tutuklanması . Türkiye’de kuvvetler ayrılığı prensibinin ortadan kalktığının ilanıdır. Yargı mensuplarına da sesleniyorum. Ettiğiniz yemine, hukukun evrensel ilkelerine ve yargının vicdan işi olduğunun bilinciyle hareket edin.Vicdanınızın esiri olun, pelikan çetesinin esiri olmayın." 

"CHP’den Erdoğan’a ‘Pelikan çetesi’ çağrısı" haberi, 11 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP’den Erdoğan’a ‘Pelikan çetesi’ çağrısı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den Erdoğan’a ‘Pelikan çetesi’ çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  2. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  3. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
  4. 02:04 Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
  5. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  6. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  7. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  8. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  9. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  10. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  11. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  12. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  13. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  14. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  15. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  16. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  17. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  18. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  19. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  20. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
Politika Haberleri