CHP''den Erdoğan''a yanıt: Sokaktan diktatörler korkar

CHP''den Erdoğan''a yanıt: Sokaktan diktatörler korkar

CHP''den Erdoğan''a yanıt: Sokaktan diktatör... CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği "15 Temmuz gecesinde kaçmış olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bulamazsın" sözlerine sert yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın aslında kendisinin "psikiyatri"nin konusu olduğunu, yaklaşık 6 ay önceki uyarılarına rağmen tedavi olmadığı için hastalığının depreştiğini ileri sürdü.

"Bir sokak paranoyası, Gezi kabusuyla, Kılıçdaroğlu kabusuyla Erdoğan'ın ruh sağlığı bozulmuş" diyen Altay, şöyle devam etti:

"O kadar ki, siyaseti kirletmek, dilini kirletmek Erdoğan için sıradan olağan, olmazsa olmaz olmuş. Kamplaşma kutuplaşmadan medet uman Erdoğan, 31 Mart'ta hiç şüphesiz sandıkta da milletten gerekli dersi alacaktır. Ama sokağa çıkmayı; devlete başkaldırma, terörize etme, kriminalize etme gibi anlayışlar normal demokrasilerde olan anlayışlar değildir." dedi.

"Erdoğan demek artık İstanbul başta olma üzere Türkiye'ye ihanet, yoksulluk yolsulluk, yasak ve yağma demek" diye konuşan Altay "Erdoğan'ın Türkiye'ye, ülkenin ekonomisine ve iç barışına sağlayacağı katkının artık bulunmadığını belirtti.

"Teröristlerle el ele kol kola dolaşma demiş genel başkanımıza Erdoğan." diye konuşan Altay, "Siyaset literatüründe, HDP'liler daha sayın Öcalan diyemezken PKK terör örgütünün elebaşına sayın Öcalan diye hitap eden Erdoğan'dır. İşine geldiğinde her türlü terör örgütü ile mahrem ilişki kuran Erdoğan'dır. Konjonktürel olarak PKK ile DAEŞ'le, FETÖ'yle de geriye dönük mahrem ilişkileri hep olmuştur" sözleriyle devam etti.

'ERDOĞAN SOKAKTAN KORKMASIN'

Erdoğan'a "Sokak iyi birşeydir. Erdoğan'a tavsiyemiz sokaktan korkmamasıdır" diye seslenen Altay, "Erdoğan'ın sokağa ancak 300 korumayla ayak basabildiğini" söyledi.

Sokağın demokrasi, özgürlük olduğunu vurgulayan Altay, "15 Temmuz'u bertaraf eden sokağın gücüdür. Onun gücü değildir. Onun TSK'ye yerleştirdiği FETÖ'cülerin ona ve demokrasiye karşı darbesinden Türkiye'yi kurtaran sokaktır. " dedi.

Altay sözlerine şöyle devam etti:

"Sokağa terörü teröristi terör örgütünü çağıran, Erdoğan'ın tabiriyle davet eden, alçaktır, namerttir. şerefsizdir. Ancak hak hukuk adalet için, en temel demokratik hakkını kullanmak için sokağa çıkan herkesi terörize eden, kriminalize eden herkes de namerttir ve alçaktır. Sokak haktır, sokak hürriyettir. Sokaktan diktatörler korkar. Boşuna demiyoruz 'Erdoğan diktatör&diye. Demokrasiyi, kendine biat, itaat gibi algılayan bir lider ülke yönetiyorsa, o liderinin ve etrafının sokaktan korkması normaldir. "

"CHP''den Erdoğan''a yanıt: Sokaktan diktatörler korkar" haberi, 17 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP''den Erdoğan''a yanıt: Sokaktan diktatörler korkar haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP''den Erdoğan''a yanıt: Sokaktan diktatörler korkar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  2. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  3. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  4. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  5. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  6. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  7. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  8. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  9. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  10. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  11. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  12. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  13. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  14. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  15. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  16. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  17. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  18. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  19. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  20. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
Politika Haberleri