CHP’den tutuklanan Urla Belediye Başkanı, Oğuz hakkında açıklama

CHP’den tutuklanan Urla Belediye Başkanı, Oğuz hakkında açıklama

CHP’den tutuklanan Urla Belediye Başkanı, Oğ... CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un 'FETÖ' üyeliği iddiasıyla tutuklanmasını demokrasiye darbe olarak nitelendirerek...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un 'FETÖ' üyeliği iddiasıyla tutuklanmasını demokrasiye darbe olarak nitelendirerek, "Belediye başkanımızın en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacağına ve bu suçlamadan aklanacağına inanıyoruz” dedi.

CHP İzmir Örgütü, ‘FETÖ’ suçlamasıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbatur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ve çok sayıda partili katıldı.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, “Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının daveti üzerine 16 Aralık 2019 günü sabah saatlerinde avukatıyla birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına gitmiş, soruşturma başsavcılığına ifade vermiştir. Savcılık makamınca FETÖ/PDY üyesi olduğuna dair hakkında delil bulunduğu gerekçesiyle tutuklama istemiyle Suç ve Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgu sonrasında tutuklanmasına karar verilmiştir. Dosyada kısıtlanma olduğu için dosya içeriğiyle ilgili bilgi veremiyoruz. Hukuki süreç devam ediyor” dedi.

31 Mart yerel seçiminde yüzde 67,5 gibi rekor bir oyla belediye başkanı seçilmişti

Dikkat edilmesi gereken birtakım hususların olduğunu belirten Yücel, “Anayasamızın 38’inci maddesine göre suçluluğu hükmen sabit olunana kadar kimse suçlu sayılamaz. Anayasamıza göre ve ceza mahkemesine göre tutuksuz yargılanma asıl. Oğuz 31 Mart yerel seçiminde yüzde 67,5 gibi rekor bir oyla belediye başkanı seçilmiştir. Halkın seçtiği kamu görevi ifa eden bir kişinin savcılık makamınca ifadeye davet edilip kendi avukatıyla gidip ifade vermesinden sonra tutuklanması, hukuku, vicdanı ve 66 bin Urlalı hemşehrilerimizi yaralamıştır” diye konuştu.

‘CHP, FETÖ İLE MÜCADELE EDEN BİR PARTİDİR’

Tutuklama kararı verilmesi için her şeyden önce kuvvetli suç şüphesinin bulunması gerektiğini belirten Yücel şunları söyledi: “Bunun yanında kaçma şüphesi, delil karartma, delil gizleme ya da yok etme sebeplerini bir arada bulunması gerekiyor. Somut olayda bu koşulların hiçbiri mevcut değil. Seçilmiş belediye başkanı hakkında yürütülen bir soruşturma var, Cumhuriyet Başsavcılığının ifade daveti var, belediye başkanı kendi avukatıyla savcılığa gidip ifade vermesi söz konusu ardından verilen bir tutuklama kararı var. Bu şekilde verilen karar demokrasiye darbe vurulması demektir” dedi.

Yücel, açıklamasına şöyle devam etti: “CHP geçmişte birlikte yol yürütüp sonradan çıkarları çatışında yollarını ayıranlar gibi değil, her zaman geçmişte de bugün de gelecekte de yarında FETÖ’nün karşısında olan FETÖ ile mücadele eden bir partidir. Bu olaydan siyasi manevrayla kendilerine hareket alanı yaratmak isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz. Belediye başkanımızın yanındayız, hukuki sürecin takipçisiyiz, hukukçularımız gerekli çalışmaları yapmaktadır. Tutuklama kararına en kısa zamanda itiraz edilecek. Belediye başkanımızın en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacağına ve bu suçlamadan aklanacağına inanıyoruz.”

"CHP’den tutuklanan Urla Belediye Başkanı, Oğuz hakkında açıklama" haberi, 17 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP’den tutuklanan Urla Belediye Başkanı, Oğuz hakkında açıklama haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den tutuklanan Urla Belediye Başkanı, Oğuz hakkında açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  2. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  3. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  4. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  5. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
  6. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
  7. 18:21 Ankara Tren Garı Katliamı Davasında Polis Takibi Skandalı: Yakub Şahin'in İzleri
  8. 18:17 Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!
  9. 18:13 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak
  10. 18:09 Güney Kore'nin NEONSAT-1 Uydusu Uzaya Fırlatıldı: Dünya Gözlem Misyonu Başlıyor!"ü
  11. 18:05 Türkiye'nin Kişi Başına Milli Geliri Geriledi: IMF Raporu
  12. 18:01 "Ateş Kuşları" Dizisi Heyecanla Beklenen Final Tarihini Açıkladı: İşte Detaylar!
  13. 17:58 Türk Silahlı Kuvvetleri Hakurk Bölgesinde 6 PKK Militanını Etkisiz Hale Getirdi
  14. 17:54 Salvador'da Dehşet Verici Cinayet: Kadının Parçalanmış Cesedi Bulundu
  15. 17:53 Tesla, hisse değerlerindeki düşüşü telafi etmek için fiyat indirimi yaptı!
  16. 17:53 Altın fiyatları düştü: Kilogram başına 2 milyon 450 bin lira!
  17. 17:53 Birçok sürücü trafik kurallarını ihlal ediyor ancak bu kuralın yüksek miktarda para cezası var!
  18. 17:51 Koç Holding, 20,4 milyar TL'lik temettü dağıtımına başladı! Hesaplarınızı gözden geçirin
  19. 17:46 Fırın Camını Doğal Yöntemle Parlatın: Kabartma Tozu ve Su İle Kolay Temizlik!
  20. 17:45 THY Euroleague Çeyrek Finali Heyecanı: Real Madrid ve Maccabi Tel-Aviv Seride Öne Geçti
Haberleri