CHP’den Hükümete Eleştiri: Kapalı Kapılar Ardında Çözüm Olmaz

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Kürt meselesinin çözümü için demokratik adımların şart olduğunu belirtti. Özel, sürecin şeffaf yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Gizli pazarlığa evet demeyiz, çıkar ilişkilerinin parçası olmayız" dedi.
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Kürt meselesine yönelik çözüm arayışlarında partisinin tutumunu açıkladı. Özel, sürecin şeffaflık içinde ve toplumsal mutabakat temelinde yürütülmesi gerektiğini vurgularken, "Biz, bir kişinin siyasi geleceğiyle bir özgürlüğün takas edildiği bir pazarlığın parçası olmayız" ifadelerini kullandı.
"DEMOKRATİK YOLLAR ŞART"
1989 Kürt raporundan bu yana CHP'nin demokratik çözümden yana olduğunu hatırlatan Özel, Kürt meselesinin çözümüne yönelik adımların Meclis çatısı altında tartışılması gerektiğinin altını çizdi. Özel, "Demokratik süreç, Avrupa Birliği yasaları temel alınarak yürütülmeli. Ayrımcılığın ve yasakların olmadığı bir Türkiye'yi inşa etmeliyiz" dedi.
"ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER TEMSİL EDİLMELİ"
Şehit aileleri ve gazilerin temsilcilerinin, Meclis’te oluşturulacak bir komisyona katılmasını öneren Özel, bu önerinin şehit ailelerinden destek gördüğünü belirtti. "Şehit ailelerinin, 'yaklaşımı sahipleniyoruz' açıklamaları var. Biz bu tutumdayız, ancak AK Parti ve MHP şu ana kadar buna olumlu bir yanıt vermedi" dedi.
"EKONOMİK VE TOPLUMSAL DÜZLÜĞE KATKI"
Özel, demokratik açılımın yalnızca toplumsal barışa değil, ekonomik istikrara da katkı sağlayacağını ifade etti. "Türkiye'nin demokratikleşme yolunda adımlar atması, yatırımcıları teşvik eder ve ekonomiyi güçlendirir" dedi.
"KAPALI KUTUYA KARŞIYIZ"
AK Parti ve MHP'nin süreci şeffaf yönetmediğini ileri süren Özel, "Gizli pazarlıklar yerine, halkın bilgisine açık bir süreç yürütülmelidir. Bizim kurallarımız belli; anayasal düzeni koruma ve demokratik adımlar haricinde bir süreçte yer almayız" dedi.
"BÜYÜK BİR DEMOKRATİK DÖNÜŞÜM GEREKLİ"
Son olarak Özel, Kürtlerin ve diğer toplulukların anayasa gereği eşit haklara sahip olması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'nin borcunu hafifletecek, uluslararası yatırımcıları çekecek, barış içinde bir ülke yaratmak için demokratik açılım şart" diye konuştu.
"CHP’den Hükümete Eleştiri: Kapalı Kapılar Ardında Çözüm Olmaz" haberi, 13 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP’den Hükümete Eleştiri: Kapalı Kapılar Ardında Çözüm Olmaz haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den Hükümete Eleştiri: Kapalı Kapılar Ardında Çözüm Olmaz 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 15 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.