CHP'den İsrail Konsolosluğu önünde eylem

CHP'den İsrail Konsolosluğu önünde eylem

CHP'den İsrail Konsolosluğu önünde eylem CHP İstanbul Gençlik Kolları, Filistin halkına yönelik yapılan katliamı protesto etmek amacıyla İsrail Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Grup adına konuşan Başkan Burkay Düzce, Filistin davasının siyasete alet edilmemesi gerektiğini...

CHP İstanbul Gençlik Kolları, Filistin halkına yönelik yapılan katliamı protesto etmek amacıyla İsrail Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Grup adına konuşan Başkan Burkay Düzce, Filistin davasının siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyerek, "Filistin davasının sağı solu, mezhebi, etnisitesi olmaz. Vicdan sahibi olan, bu toprakların mayasında büyümüş olan her insan bu davaya canı pahasına sahip çıkmalıdır" dedi.

Tel Aviv'de bulunan ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasını protesto eden Filistin halkına yönelik katliam CHP İstanbul Gençlik Kolları tarafından protesto edildi. İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce'nin de aralarında bulunduğu grup Levent'te bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı.

"Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail, Katil ABD işbirlikçi İsrail" sloganları atan grup, İsrail tarafından 55 Filistinlinin öldürülmesini protesto etti. Grup adına açıklama yapan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, Trump yönetiminin içinde bulundukları durumdan çıkmak için böyle bir hamle yaptıklarını söylerek, "Bizler şunu biliyoruz ki Filistin davasının, sağı, solu mezhebi, etnitesi olmaz. Filistin davası mazlumların davasıdır. Vicdan sahibi olan, bu toprakların mayasında büyümüş olan her insan bu davaya canı pahasına sahip çıkmalıdır. Şunu çok iyi biliyoruz ve farkındayız. Amerika'da sıkışan Trump rejimi Trump yönetimi; kendi sıkışıklığını mazlum orta doğu halklarının kanı üzerinden siyaset yaparak kurtarmaya çalışmasın. Şu anda elimize gelen son bilgilere göre şehit düşen Filistinli sayısı 56'ya ulaştı. Bu dava geçmişte nasıl sahiplenildiyse ve Filistinliler bu bölgenin, orta doğunun onurlu halkı olarak bu mücadelelerinden asla bir adım geri atmadan devam ettilerse bizlerde sonuna kadar bu mücadelenin yanında olacağız" dedi.

c-006.jpg

'FİLİSTİN HALKININ DÜN DE YANINDAYDIK, BUGÜN DE YANINDAYIZ'
Protestoya katılan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'de kısa bir konuşma yaptı. Filistin halkının her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Şeker, "İki bacağını kaybetmesine rağmen, toprağını kaybetmemek adına mücadele verip şehit olanları saygıyla selamlıyorum. Biz mazlum Filistin halkının dün de yanındaydık, bugün de yanındayız, yarında yanında olacağız. Büyük Orta Doğu Projesi diye sundukları, bize kan ve gözyaşı olan temelden reddediyoruz. Bu bölgede yaşayan mazlum halklar biz bir araya gelmedikçe, bir arada olmadıkça bize barışı çok görecekler. Bizde diyoruz ki, birlik olalım, beraberlik içerisinde emperyalistleri Orta Doğu'dan defedelim. Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail siyonizmi" diye konuştu.

"CHP'den İsrail Konsolosluğu önünde eylem" haberi, 15 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'den İsrail Konsolosluğu önünde eylem haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den İsrail Konsolosluğu önünde eylem 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  2. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  3. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  4. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  5. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  6. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  7. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  8. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  9. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  10. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  11. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  12. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  13. 20:45 Altın sahiplerine kötü haber: "O tarihte ciddi bir düşüş yaşanacak"
  14. 20:44 Yellen: İran'a Yaptırımlar Devam Edecek, Orta Doğu Gerilimi ve Çin Ticareti Gündemde
  15. 20:37 Gazze'de Kadınlar ve Çocuklar İçin Derinleşen İnsani Kriz: BM Raporu Açıkladı
  16. 20:31 İbrahim ve Esra’nın CİMER Başvurusuyla Mutlu Son
  17. 20:24 Bahçeli yerel seçimi değerlendirdi: Parti olarak milletimizin mesajını aldık
  18. 20:16 CHP'li Zeybek, Tutuklu Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ü Ziyaret Etti:Adil Mahkeme Süreci Talep Etti
  19. 20:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail eleştirilerine tepki geldi
  20. 20:12 Şampiyonlar Ligi'nde Heyecan Dorukta: Çeyrek Final Maçları Başlıyor!
Gündem Haberleri