CHP’den Kartalkaya Yangını İçin Soru Önergesi: Bakanlık Kaç Kez Denetledi?

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Kartalkaya’da 76 kişinin yaşamını yitirdiği Bolu Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik soru önergesi sundu. Denetimlerin sorgulandığı önerge, TBMM’ye taşındı.
Kartalkaya’da bulunan Bolu Grand Kartal Otel’de 76 vatandaşın hayatını kaybettiği yangın faciası, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın tarafından TBMM gündemine taşındı. Günaydın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi sundu.
DENETİMLERİN SAYISI SORULDU
Gökhan Günaydın, soru önergesinde otelin faaliyette bulunduğu yıllar boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaç kez denetlendiğini sordu. Günaydın, "Yangında yaşamını yitiren vatandaşlarımızın sorumluluğunun belirlenmesi için denetim eksikliklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini" vurguladı.
ÖZGÜR ÖZEL CENAZEYE KATILACAK
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, Kartalkaya’da hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katılacağı bildirildi. Özel, faciadan etkilenen ailelere başsağlığı dileklerini iletecek.
SORU ÖNERGESİNİN İÇERİĞİ
Günaydın’ın Bakan Ersoy’a yönelttiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:
- Bolu Grand Kartal Otel, faaliyette olduğu süre boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaç kez denetlenmiştir?
- Yapılan denetimlerde işletmede güvenlik ve yangın önleme önlemlerine yönelik hangi eksiklikler tespit edilmiştir?
- Otelin ruhsat durumu ve gerekli izinleri tam olarak yerine getirip getirmediği incelenmiş midir?
"CHP’den Kartalkaya Yangını İçin Soru Önergesi: Bakanlık Kaç Kez Denetledi?" haberi, 22 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan CHP’den Kartalkaya Yangını İçin Soru Önergesi: Bakanlık Kaç Kez Denetledi? haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den Kartalkaya Yangını İçin Soru Önergesi: Bakanlık Kaç Kez Denetledi? 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 17 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.