CHP’den Ömer Çelik’e yumruklu saldırı yanıtı

CHP’den Ömer Çelik’e yumruklu saldırı yanıtı

CHP’den Ömer Çelik’e yumruklu saldırı yanıtı .

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumrukla saldırıp yoğum bakıma kaldırılmasına neden olmasından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sorumlu tutan Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik’e yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Engin Özkoç, Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik’in Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan yumruklu saldırısından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sorumlu tutan açıklamalarına yanıt verdi.

Özkoç, “Ömer Çelik, ‘darbı yapan AKP, suçlu Cumhuriyet Halk Partisi’ demiş. Suçlu CHP’ymiş, neden? Neden suçlu Cumhuriyet Halk Partisi? Hiçbir suçu kabul etmeyen, 20 yıldan beri iktidarda olmalarına rağmen hiçbir başarının altına imza atmayan bu anlayış, tek suçlu olarak muhalefeti gösteriyor. Muhalefet, birlik ve beraberlik içerisinde 6 ay sonraki seçimlerde inşallah bu cumhurbaşkanlığı sistemini değiştirir, milletin meclisini tekrar itibarlı hale getirir ve çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, emekçilerimiz, esnafımız, çiftçimiz hak ettikleri bir hayatı yaşarlar” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ

Engin Özkoç ayrıca, komisyonda görüşmeleri devam eden asgari ücret hakkında da konuştu. Asgari ücretle çalışanların oranının yüzde 50 dolaylarında olduğunu belirten Özkoç, asgari ücretin 10 bin TL’nin üzerinde olması gerektiğini söyledi.

Özkoç, “Bakanlık bir anket yapmış, demişler ki ankette: İşveren 7 bin 50 TL olsun demiş, çalışanlar da 7 bin 500 TL olsun demiş. Allah’tan korkun ya! Nerede, kiminle yaptınız bu anketi? Hangi işçi benim başım 7 bin 500 lira olsun dedi, bana yeter dedi. Bütün sendikalar, işverenler, iktidar şunu görmeli; Çalışan, alnının teriyle emeğinin karşılığını almayı hak eden herkes, Türkiye’de onurlu yaşayacağı gibi bir ücret almalıdır. Asgari ücret, 10 bin liranın üzerinde olmalı” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN ENFLASYON HATIRLATMASI

Engin Özkoç, asgari ücretin belirlenmesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2023’te enflasyon tek haneli rakamlara inecektir” sözünün göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Özkoç şöyle konuştu: “Belirlenecek rakam, 10 bin liranın üzerinde olsa da bu enflasyon karşısında yeterli olacak mı? İki üç ay içerisinde eriyecek. Asgari ücret sadece karın doyurmak değildir arkadaşlar. Bunun konut giderleri var, ısınma giderleri var, ulaşım giderleri var, eğitim giderleri var, insanca giyinme giderleri var, toplum içinde yaşayabilmek için asgari harcamalar var. Onun için asgari ücreti düşünürken, ‘2023’te enflasyon tek haneli rakamlara inecektir’ diyen Recep Tayyip Erdoğan ve onun cumhurbaşkanlığı sisteminin yarattığı enflasyon belasını da göz ardı etmememiz gerekiyor. Refah için bu sistemin muhakkak değişmesi gerekiyor.”

"CHP’den Ömer Çelik’e yumruklu saldırı yanıtı" haberi, 08 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 08 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP’den Ömer Çelik’e yumruklu saldırı yanıtı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den Ömer Çelik’e yumruklu saldırı yanıtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  2. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  3. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  4. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  5. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  6. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  7. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  8. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  9. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  10. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  11. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  12. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  13. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  14. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  15. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  16. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  17. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  18. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  19. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  20. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
Gündem Haberleri