CHP'den S-400 önerisi

CHP'den S-400 önerisi

CHP'den S-400 önerisi CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, "Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD ile kurulmasını önerdiği askeri komisyonun NATO ile Türkiye arasında kurulması daha uygun olacaktır. Bu komisyon çalışmalarını...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, "Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD ile kurulmasını önerdiği askeri komisyonun NATO ile Türkiye arasında kurulması daha uygun olacaktır. Bu komisyon çalışmalarını bitirene kadar S-400'lerin konuşlandırılmasının ertelenmesini öneriyoruz." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında, dış politikadaki sıkışıklığın giderek keskinleştiğini, Türkiye'nin önünde çok önemli gündem maddelerinin bulunduğunu ifade etti.

ABD ile olan ilişkilerde belkide tarihin en kritik döneminden geçildiğini belirten Çeviköz, S-400'leri alacak olan ülke Türkiye'nin olduğunu ancak tartışmaların ABD ile Rusya arasında sürdüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin bu konuda öznel durumunu yitirdiğini vurgulayan Çeviköz, son olarak Alman hükümet sözcüsünün bu meselenin Türkiye ile NATO arasında bir konu olduğunu söylediğini aktardı.

Çevikgöz, "Türkiye, S-400 satın alma kararını NATO boyutuyla görmesi gerektiğini anlarsa bu ikilemden çıkmak daha kolay olacaktır. Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD ile kurulmasını önerdiği askeri komisyonun NATO ile Türkiye arasında kurulması daha uygun olacaktır. Bu komisyon çalışmalarını bitirene kadar S-400'lerin konuşlandırılmasının ertelenmesini öneriyoruz." diye konuştu.

ESAD İLE GÖRÜŞME

Suriye'de önemli gelişmelerin yaşandığına işaret eden Çeviköz, basında "MİT Başkanı'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştüğüne" ilişkin haberlerin yer aldığını anımsattı.

Çeviköz, "Türkiye'nin dış politikasını Dışişleri Bakanlığı yürütür. En kısa zamanda Dışişleri Bakanı'nın Suriye yönetimiyle görüşmesini ve bu görüşmenin ileride Türkiye ile Suriye ilişkilerinin yüksek düzeyde sağlanmasına zemin oluşturmasını öneriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Çeviköz, Doğu Akdeniz'de Türkiye aleyhine gelişen dengelerin diploması ve uzlaşma yoluyla çözülmesinin doğru olacağını belirtti. Çeviköz, "Türkiye aleyhine olan mevcut durumun değişmesi için Türkiye'nin Şam, Tel Aviv ve Kahire'deki büyükelçileri tekrar göreve gönderilmelidir." dedi.

Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili olarak Reform Eylem Grubunun gündeminde bulunan konularla ilgili adımları atması gerektiğini ifade eden Çeviköz, yeni seçilecek Avrupa Parlamentosunun öncelikli konularından birisinin de Türkiye olması gerektiğini söyledi.

"CHP'den S-400 önerisi" haberi, 24 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP'den S-400 önerisi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den S-400 önerisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
    2. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
    3. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
    4. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
    5. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
    6. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
    7. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
    8. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
    9. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
    10. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
    11. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
    12. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
    13. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
    14. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
    15. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
    16. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
    17. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
    18. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
    19. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
    20. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
    Haberleri