CHP’den Yargıtay seçimine 'FETÖ' benzetmeli tepki: 'Taktikleri yeniden devrede'

CHP’den Yargıtay seçimine 'FETÖ' benzetmeli tepki: 'Taktikleri yeniden devrede'

CHP’den Yargıtay seçimine 'FETÖ' benzetmeli ... CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

''BU HAK MIDIR, REVA MIDIR?''

TBMM'deki bütçe görüşmelerini değerlendirerek konuşmasına başlayan Öztrak, ''Saray tek bir şirkete 700 milyon lira verirken 1,2 milyon esnafa 5 milyar verebiliyor. Bu hak mıdır, reva mıdır? Bu kuruluş kulüplerin paralarını ödemiyormuş bu indirime rağmen. Verilen parayla ancak faturaları öderiz diye feryat ediyor esnaf. Binlerce sanatçımız perişan. Bütçede çiftçilerimiz de yok. Saray sosyetesine mensupsanız sorun yok, 3'er 5'er maaşlar, ballı yönetim kurulu üyelikleri... Tuzunuz kuru. Hamza Yerlikaya hakkında sahte diploma iddialarının gerçek olduğunu öğrendik. Sahte lise diplomasıyla üniversiteye girmek kabul edilebilir bir olay değil. Hamza Yerlikaya'nın yapması gereken bellidir. Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğinden derhal istifa etmelidir, milletimizden de özür dilemelidir'' ifadelerini kullandı.

''BU BİR DEVLET KRİZİ DEĞİL Mİ?''

CHP Sözcüsü, 'Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller' sözleri ile gündeme gelen AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin hakkında da konuştu. Öztrak, ''Ön teker nereye arka teker oraya. Partinin başı "Abartma keyif çayı iç" derse partisinin kibirli milletvekili de bunları söyler. Koskoca milleti ufak ortaklarıyla beraber milleti askıda ekmeğe, kuru ekmeğe muhtaç edenler sarayın havuz müteahhitlerini ihya ettiler. Yıllarca atanmışların seçilmişlere vesayetini siyaset malzemesi yapanlara şimdi sormak lazım. Memurlarınızın yaptığı vesayetin daniskası değil mi? Bu bir devlet krizi değil mi? Sarayın kibirli başının Meclis'e bir söyleyeceği varsa memurlarını öne sürmeyi bıraksın, çıksın Meclis'in karşısına bütçesini de yaptıklarını da savunabiliyorsa savunsun. Eskiden bir devlet protokolü vardı, nerede bu devlet protokolü? Yoksa bu atanmış memurları milletin seçtiği vekillerin önüne koydunuz da açıklamak için uygun bir zaman mı bekliyorsunuz?'' sözlerini sarf etti.

''TABAN 3100 LİRA OLSUN''

Öztrak asgari ücret görüşmelerine ilişkin ise ''Asgari ücret pazarlığında taban 3100 lira olsun. Ama saray benim gönlümde millet yok, benim felsefem millete kuru ekmek yandaşa ballı börek diyorsa, bu durumda milletimizin ızdırabı da sandık önüne gelene kadar devam edecektir. Milletimiz de kendine acı çektirenleri günü geldiğinde unutmayacaktır'' ifadelerini kullandı.

''DÜNYADA SALGINLA MÜCADELE EN KÖTÜ ÜLKELERDEN BİRİ OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI''

Öztrak koronavirüs salgınına ilişkin ise ''Bir anda dünyada salgınla mücadelede en kötü ülkelerden biri olduğumuz ortaya çıktı. Rakamlar karartılarak tehlikenin büyüklüğü gizlendi, hala da gizleniyor. Yüzlerce, binlerce vatandaşımız Saray yönetiminin gerçekleri gizlemesi yüzünden hayatını kaybetti'' diye konuştu.

''BUNLAR İNSANLIK MESELESİ''

CHP Sözcüsü, AKP'nin CHP'ye yönelttiği kuyruk eleştirisine de cevap verdi. Öztrak, ''Kış vakti soğan patates kuyrukları, salgında gasilhane kuyrukları, hastanelerde test kuyrukları, halk ekmek kuyrukları 50 yıl öncesinin tüp kuyruklarını ağızlarından düşürmeyenlerin 2020'de ülkeyi getirdikleri yer burası. İBB, ekmek kuyruklarını azaltmak için daha fazla halk ekmek büfesi açalım diyor, AK Parti Grubu karşı çıkıyor. Salgınla ve kuyruklarla uğraşacaklarına belediyelerimizle uğraşıyorlar. Vatandaşa destek için belediyelerimizin başlattığı kampanyalarda toplanan 15 milyon 250 bin liraya bloke koyuyorlar. Bunların parti meselesi olmaması gerekir, bunlar insanlık meselesi'' sözlerini sarf etti.

EBUBEKİR SOFUOĞLU'NUN SKANDAL SÖZLERİ

''İsminin önünde profesör ünvanı olan bir kendini bilmez üniversitelere fuhuş yuvası diyebiliyor'' diyerek Ebubekir Sofuoğlu'nun 'Üniversiteler fuhuş evleridir' sözlerine tepki gösterdi. Öztrak, ''Bu üniversitelerde bu milletin çocuğu okuyor ey densiz, bu ne cürret! Cürretin nereden geldiğini de bu profesör müsveddesinin sözlerinden anlıyoruz. Cümleye "cumhurbaşkanımız" diye başlanınca beylere her şey mübah! Onu oraya atayanların sorumluluğunu nereye koyacağız?'' dedi.

YARGITAY'DAKİ AYM ÜYELİĞİ SEÇİMLERİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak son olarak AYM seçimlerine ilişkin konuşarak, ''Bu rejim hakim cübbelerinin önüne ilik açtı. Görevi sırasında Kavala davasından, MİT Tırları davasına kadar pek çok adrese teslim soruşturmayı yürüten eski bir başsavcı Yargıtay'da tek bir dosyaya bakmadan Yargıtay üyelerinin 3'te 1'inin oyunu aldı. AYM'ye ışınlanmasının önü açıldı. Bu gelişme FETÖ taktiklerinin yeniden devrede olduğunu gösteriyor. AYM'ye ışınlanacak bu başsavcı nerenin başsavcısı? AYM kararlarına uymayı reddeden mahkemelerin olduğu bir adliyenin başsavcısı. Aday olması için talimatın nereden kimden geldiği belli. Yoksa bu sarayın AYM'ye yeniden bir meydan okuması mı?'' ifadelerini kullandı.

"CHP’den Yargıtay seçimine 'FETÖ' benzetmeli tepki: 'Taktikleri yeniden devrede'" haberi, 18 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’den Yargıtay seçimine 'FETÖ' benzetmeli tepki: 'Taktikleri yeniden devrede' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den Yargıtay seçimine 'FETÖ' benzetmeli tepki: 'Taktikleri yeniden devrede' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  3. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  4. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  5. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  6. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  7. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  8. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  9. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  10. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  11. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  12. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  13. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  14. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  15. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  16. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
  17. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  18. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  19. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  20. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
Politika Haberleri