CHP’den Ziya Selçuk’a çağrı: Bilal’e anlatır gibi anlatman lazım

CHP’den Ziya Selçuk’a çağrı: Bilal’e anlatır gibi anlatman lazım

CHP’den Ziya Selçuk’a çağrı: Bilal’e anlatır... Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, liselere gelen yeni eğitim modeli hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulunarak, “Gel, öğretmenlerin, öğretmen örgütlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’ni...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, liselere gelen yeni eğitim modeli hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulunarak, “Gel, öğretmenlerin, öğretmen örgütlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyasi partinin bu sistem değişikliğinde görüşlerini al. Biz, Türk milli eğitim sistemine dair gelecek her türlü öneriyi tartışmaya, ona katkı sunmaya ve nihai karar verildikten sonra TBMM’de elimizi değil, gövdemizi o yasanın altına koymaya hazırız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısına, 19 Mayıs’ın 100. yılını kutlayarak başladı.

AKP iktidarında 7 Milli Eğitim Bakanının görev aldığını, 14 sistem değişikliğinin yapıldığını hatırlatan Kaya, iktidarın 17 yıllık sürede Türk milli eğitim sisteminde ne yapacağına karar veremediğini söyledi.

Bakanların, bir kişinin iki dudağı arasına sıkışmış halde politika belirlemeye çalıştığını belirten Kaya, Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim programını eleştirdi.

TEK ADAM REJİMİNİN EĞİTİM SİSTEMİ İNŞA ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Kaya, eğitimle ilgili konuların, eğitimin tüm paydaşlarıyla görüşülerek belirlenmesi gerektiğine işaret ederek, “‘Rejim değişti, tek adam sistemi geldi, tek adamın söyledikleri benim için yeterli’ diyebilirsin ama 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde tek adam rejiminin milli eğitim sistemini inşa etmesi ve bizi aydınlık geleceğe taşıması mümkün değildir” diye konuştu.

Toplantıda, bir Anadolu lisesinin ders programını gösteren Kaya, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un açıkladığı yeni modeli eğitimcilerin, öğrencilerin, velilerin, basının anlamadığını kaydetti.

“BİLAL’E ANLATIR GİBİ ANLATMAN LAZIM”

“Milli Eğitim Bakanından istediğimiz şudur, ne yapmak istiyorsan Bilal’e anlatır gibi anlatman lazım. Eğer inandığın bir şeyse, ortaya koyduğun vizyona ve yeni sisteme güveniyorsan bunu tane tane, anlaşılır bir şekilde anlatman gerekir” diyen Kaya, süslü laflarla ülkenin geleceği olan çocukların aydınlık geleceğinin karartılamayacağını ifade etti.

Yeni sistemde hangi derslerin saatinin azaltılacağının açıklanmasını isteyen Kaya, “Akademik derslerin ortalaması zaten en fazla 35, en düşük 19 saat. Demek ki Avrupa standartlarına göre akademik derslerin ders saati sayısı ile bizde uygulanan ders saati sayısı aynı. Avrupa’nın daha ilerisine geçmek için ders saati sayısını artıracak mısın, azaltacak mısın?” diye sordu.

“BAKAN SELÇUK’UN YAKLAŞIMIYLA SORUN ÇÖZÜLEMEZ”

Bakan Selçuk’un açıkladığı yaklaşımlarla sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

“Eğer Milli Eğitim Bakanlığı var olan sistemden bir adım daha ileri gitmek istiyorsa, Sakarya Meydan Muharebesi devam ederken, Öğretmenler Şurası’nı Ankara’da toplayan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarına bakacak. Savaş devam ederken, daha Cumhuriyet kurulmadan önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk eğitime dair ne yapacağını önce öğretmenlere sormuştur. Ziya Selçuk’un öğretmen olduğunu, öğretmenlere değer verdiğini biliyorum. O zaman gel, öğretmenlerin, öğretmen örgütlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyasi partinin bu sistem değişikliğinde görüşlerini al. Biz, Türk milli eğitim sistemine dair gelecek her türlü öneriyi tartışmaya, ona katkı sunmaya ve nihai karar verildikten sonra TBMM’de elimizi değil, gövdemizi o yasanın altına koymaya hazırız. Yeter ki Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı değil, Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet sevdalısı çocuklar yetiştirmek için bir müfredatı ortaya koyalım.”

Açıklamasının ardından “Bakan Ziya Selçuk ile bir görüşme talebiniz olacak mı?” sorusunun yöneltildiği Kaya, kendilerine bir davet gelmesi durumunda bu davete yanıt vereceklerini belirtti.

"CHP’den Ziya Selçuk’a çağrı: Bilal’e anlatır gibi anlatman lazım" haberi, 20 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP’den Ziya Selçuk’a çağrı: Bilal’e anlatır gibi anlatman lazım haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den Ziya Selçuk’a çağrı: Bilal’e anlatır gibi anlatman lazım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  3. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  4. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  5. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  6. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  7. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  8. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  9. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  10. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  11. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  12. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  13. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  14. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  15. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  16. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  17. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  18. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  19. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  20. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
Haberleri