CHP’li 39 başkandan “Kaftancıoğlu” mesajı

CHP’li 39 başkandan “Kaftancıoğlu” mesajı

CHP’li 39 başkandan “Kaftancıoğlu” mesajı İstanbul’daki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanları ortak açıklama yaparak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun parti üyeliğinin Yargıtay tarafından düşürülmesine tepki gösterdi.

CHP’nin İstanbul’daki 39 ilçe başkanı, ortak bir açıklama yaparak Yargıtay’ın hakkındaki siyaset yasağını yürürlüğe koyarak parti üyeliğini düşürdüğü CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek verdi. İlçe başkanları yaptıkları açıklamada, “Dr. Canan Kaftancıoğlu, yaratılmış ve tarafımıza iletilmiş sonuç ne olursa olsun, partimizin İstanbul İl Başkanı’dır. İstanbul’un 39 ilçe başkanı olarak buradan söylüyoruz ki; İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun önderliğinde, İstanbul’un her sokağında, her köşesinde, her mekânında, halkımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul’un 39 CHP’li ilçe başkanı; Yargıtay’ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun parti üyeliğini düşürmesinin ardından ortak bir basın açıklaması yaptı.

“Türkiye bu iktidara mahkûm değildir” denilen açıklama şöyle:

“TÜRKİYE HER GEÇEN GÜN YARGININ DAHA FAZLA ARAÇSALLAŞTIRILDIĞI BİR SÜREÇ YAŞAMAKTADIR”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun üyeliğinin düşürülmesi yönündeki bildirimi, Türkiye’nin içinde bulunduğu haksızlık ve hukuksuzlukların geldiği noktanın son örneğidir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tam 5 yıl önce hak-hukuk-adalet şiarı ile başlattığı büyük Adalet Yürüyüşü’nün yıl dönümünde görüyor ve biliyoruz ki Türkiye; her geçen gün yargının daha da fazla araçsallaştırıldığı bir süreç yaşamaktadır. İktidar; kendisine tehdit olarak gördüğü tüm toplum kesimlerini ve bireyleri yargı sopası ile yola getireceğini zannetmektedir. Canan Kaftancıoğlu’na yönelik başlatılan yargı süreci ve ortaya konulan sonuçları başından bu yana tam anlamıyla evrensel hukuk normlarının dışındadır.

“KAFTANCIOĞLU PARTİMİZİN İSTANBUL İL BAŞKANIDIR”

Tüm vatandaşlarımız bilmektedir ki, bu hukuksuz sürecin temel sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siyaseti kendi mağduriyeti üzerinden inşa eden Recep Tayyip Erdoğan bilmeli ve anlamalıdır ki, CHP’liler savaş meydanlarında kurulmuş bir partinin mensubudur. Üyelikleri bir inanç, yürek ve emek işidir; sade bir üyelik kaydına indirgenemez. Dr. Canan Kaftancıoğlu, yaratılmış ve tarafımıza iletilmiş sonuç ne olursa olsun, partimizin İstanbul İl Başkanı’dır. İstanbul’un nefes almasına, İstanbulluların geleceğe umutla bakmasına neden olan siyasi performansının, bazılarının korkusu olması normaldir. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. İstanbul’da ve Türkiye’nin dört bir yanında iktidarlarını kaybeden, ülkenin soyulmasına, talan edilmesine, haksızlık ve hukuksuzluklarla insanlarımızın umudunun çalınmasına neden olanların korkusu olmaya devam edecektir.

“TÜRKİYE BU İKTİDARA MAHKUM DEĞİLDİR”

Türkiye bu iktidara mahkûm değildir. Ülkenin gerçek sorunları olan yoksulluk, işsizlik, eşitsizlik, haksızlık ve hukuksuzlukların çözümü için biz varız. Ülkenin geleceğinden kaygılı gençlerimiz, her gün yaşam alanı daraltılan kadınlarımız, emeği sömürülerek açlığa mahkûm edilen emekçilerimiz, insanca bir yaşam için çalışacak bir iş bulamayan işsizlerimiz, yoksulluğa mahkûm emeklilerimiz; mutlu, huzurlu, refah içinde bir ülke için bize katılın.

“DEVAM EDECEĞİZ”

İstanbul’un 39 ilçe başkanı olarak buradan söylüyoruz ki; İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun önderliğinde, İstanbul’un her sokağında, her köşesinde, her mekânında, halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Hali hazırda başlatmış olduğumuz hane ziyaretleri ile halkımız ile buluşmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımızın çağrısı ile bize katılan üyelerimizin sayısını arttırmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe doğru azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Geliyor gelmekte olan.

"CHP’li 39 başkandan “Kaftancıoğlu” mesajı" haberi, 14 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 14 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li 39 başkandan “Kaftancıoğlu” mesajı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li 39 başkandan “Kaftancıoğlu” mesajı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  2. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  3. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  4. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  5. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  6. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  7. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  8. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  9. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  10. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  11. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  12. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  13. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  14. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  15. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  16. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  17. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  18. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  19. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  20. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
Politika Haberleri