CHP'li Ağbaba: 'AKP demek, katliam demektir!'

CHP'li Ağbaba: 'AKP demek, katliam demektir!'

CHP'li Ağbaba: 'AKP demek, katliam demektir!' Nahit DURU / AnkaraCHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "CHP demek Ümraniye'de çöplük patlaması demektir" sözlerini eleştirerek, "15 Yıllık iktidarlarında Türkiye'yi iş...

Nahit DURU / Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "CHP demek Ümraniye'de çöplük patlaması demektir" sözlerini eleştirerek, "15 Yıllık iktidarlarında Türkiye'yi iş cinayetlerinde Dünya 3. Sü, Avrupa 1. si yapanlar, 25 yıl önceye laf edenler, 15 yılda en az 20 bin işçinin katledilmesini izlediler" dedi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA; "25 YIL ÖNCESİNE BAKACAĞINA, AYNAYA BAK"

AKP'nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi'nde CHP'ye yönelik eleştirilerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'dan yanıt geldi.Ağbaba, "Kendi iktidarlarını görmeyip 25 yıl öncesinden örnek verenler, siyasi acizlikle karşı karşıyadır " diyerek vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 25 yıl öncesinden örnek vereceğine, kendi iktidarları dönemine bakmalarını öneren Ağbaba, "AKP demek iş cinayetleri demektir. Emek sömürüsü demektir. Patronların hükümeti demektir. OHAL'i övünerek grev erteleme aracı görmek demektir. Ama buna rağmen algı politikaları ile suçu başkalarına yüklemek demektir" şeklinde dile getirdi.

"TÜRKİYE'Yİ İŞ CİNAYETLERİNDE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ YAPTILAR, SUÇU CHP'YE ATIYORLAR"

Ağbaba; " AKP'nin genel başkanına sormak gerek neden 1993'e gidiyorsunuz? Madem 25 yıl önceden örnek buluyorsunuz biz de size son 15 yıldan örnekler verelim. O çok övündükleri 3. Havalimanında 400 işçinin,  iş cinayetinde yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Soma'da 301, Ermenek'te 18, Şırnak'ta 8 işçi para hırsı yüzünden göz göre göre katledildi. İstanbul Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaat şantiyesinde çadır yanması nedeniyle 11 işçi hayatını kaybetti. Halkalı Dereboyu Caddesi'nde tekstil işçilerini taşıyan minibüste 7 kadın işçi sel sularına kapılıp boğularak can verdi. Mecidiyeköy'deki bir rezidansın 32'nci katından işçiler asansörle yere çakıldı.

veli-agbaba-foto.jpg

"AKP DEMEK, KATLİAM DEMEKTİR"

10 İşçi yaşamını yitirdi. Adana Kozan'da baraj kapağının patlaması sonucu 10 işçi vefat etti.Elbistan'da göçük altında kalan 9 işçinin cesedine 7 yıldır ulaşılamıyor. Örnekler o kadar çok ki, saymakla bitmez. AKP'nin yönettiği Türkiye'de 2017'de 2006 işçi katledildi.15 Yılda iş cinayetlerine kurban giden işçi sayısı en az 20 bin. AKP demek katliam demektir" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, "AKP iktidarı döneminde çıkarılan 4857 sayılı İş Yasası, artan özelleştirme ve taşeron uygulamalarının ardından iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin sayısının 6 kat arttı. Son 15 yılda maden ruhsatı verilen kişilerin neredeyse hepsi üst düzey bir AKP yöneticisinin kendisi akrabası veya arkadaşı. Türkiye'de en büyük sendikasızlaşman AKP döneminde yaşanıyor. Sendikalaşma oranının son 50 yılın en düşük seviyesinde.

Türkiye iş kazaları ve meslek hastalıklarında Dünya 3. Sü, Avrupa 1. Si. Bu tablonun sorumluları her zaman yaptıkları gibi 'sütten çıkmış ak kaşık' olmaya çalışıyor" dedi.

"Bir ülkenin gelişmişliği sadece kişi başına düşen millî geliriyle, yapılan yoluyla, köprüsüyle, alışveriş merkezi sayısıyla ölçülemez" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, " Bir ülkenin gelişmişliği, insanlarına verdiği değer ile ölçülür. Gelişmiş bir ülkede işçiler 20 milyonluk metropol kentte naylon çadırda yanarak ölmez, gölün ortasında donarak ölmez, baraj kapağı açılınca boğularak ölmez. Gelişmiş ülkelerde madenlerde insanlar ölmez, göçük altında insanlar unutulmaz. Servisle işlerine giden işçiler selde boğularak ölmez. Türkiye, asansör boşluğuna düşenlerin, feribota binerken ezilen insanların öldüğü ülke. Kimi 20 yaşına gelmeden merdiven altında ölür, kimi kot taşlarken, kimi traktör kazasında kurbanlık gibi taşınırken ölür bu ülkede. Ülkenin Cumhurbaşkanı da çıkar 1990 lı yıllardan örnek vererek bu gerçeği halkından gizlemeye çalışır" sözlerini noktaladı.

"CHP'li Ağbaba: 'AKP demek, katliam demektir!'" haberi, 28 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 28 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Ağbaba: 'AKP demek, katliam demektir!' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Ağbaba: 'AKP demek, katliam demektir!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  3. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  4. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  5. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  6. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  7. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  8. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  9. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  10. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  11. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  12. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  13. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  14. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  15. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  16. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  17. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  18. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  19. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  20. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
Politika Haberleri