CHP Milletvekili Veli Ağbaba: "Dolandırıcı ve Namussuzları Memleketin Başına Bela Ettiniz"

CHP Milletvekili Veli Ağbaba:

CHP Milletvekili Veli Ağbaba: "Dolandırıcı v... CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan ‘kara para soruşturmaları’ ile ilgili konuştu. Adı kara para ile alınan fenomenlerin fotoğrafını elinde tuttu, “Bunlar sizin siyasi akrabalarınız. Bunları siz yarattınız."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Ağbaba, Türkiye'nin gündemine oturan 'kara para' soruşturmalarına ilişkin elinde bulunan bir fotoğraf albümü ile konuşmasını sürdürdü. Veli Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

"DİNDAR NESİL YARATACAKTINIZ, DOLANDIRICI VE NAMUSSUZLARI MEMLEKETİN BAŞINA BELA ETTİNİZ!"

“İnsanlar artık, çalışarak, üreterek, ihracat yaparak zenginleşmekten umudunu kesmiş. Ne yapacak örnekleri var yarattığınız Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin, Eylül var. Benim gibilerle alakası yok bunlar sizin siyasi akrabalarınız. Bunları siz yarattınız. Bunlarla bir tane CHP’linin fotoğrafı yok fakat sizin albümünüz var. Dizi-film olur sizin yaptıklarınız. Dindar nesil yetiştireceğim diye dolandırıcı, namussuz insanları memleketin başına bela ettiniz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 7. maddesi üzerine konuşan Ağbaba, şunları ekledi:

“MİLYONLARCA MÜLTECİYE BAKARLAR AMA…”

“Şu fotoğrafa hepiniz ibretle bakın, bu fotoğrafta yoksulluk, ibretlik bir olay var. Suriyelilere ev yaparlar İdlib’te, milyonlarca mülteciye bakarlar fakat kendi vatan toprağını korumak için şehit olan askerlerimize bakamazlar. Türkiye’nin fotoğrafıdır bu, bunların tek özelliği bundan da siyaset yaparak şehit tabutları üzerinde konuşmaktır."

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ, UMUDUNU YOK ETTİNİZ”

Bu seçimden sonra yapılan ilk bütçe, yoksul fukaranın çocuğu mülakat kaldırılacak diye size oy verdi. Mülakat kaldırdı mı kaldırılmadı. Çocuklarımızın geleceğini, umudunu yok ettiniz. Ev hanımlarına emeklilik priminin 3’te 1’ini kim ödeyecekti? Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AKP ödeyecekti. Var mı bir gelişme yok. Aile Destekleri Sigortası, CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun projesi… Her eve en az bir asgari ücret girecek dediler, oldu mu olmadı. 15 Temmuz gazilerine maaş bağlanamamış, Türkiye’nin geldiği durum bu.

“FAİZ, İŞSİZLİK DÜZELİR AMA AHLAKI YOK ETTİNİZ”

Faiz, işsizlik düzelir fakat ahlakı yok ettiniz. Mafyadan lideri ile barışmaya çalışan İçişleri Bakanı utanmaz. Mafyadan maaş alan milletvekili utanmaz. İBB’den burs değil servet alan vekilleriniz utanmaz. Utanma duygusu yok. 22 yılda yarattığınız şey sosyal çürüme. Tik Tok denilen uygulamada ev kadınları vücutlarını teşhir ederek para kazanıyor. Meşhur din adamları ne yapıyor. Diyor ki 90 km’den fazla kadın yol yapamaz diyor, Kızıl Goncalar dizisi yasaklansın diye uğraşıyorlar. Be utanmaz tarikatçılar, din adamları gibi konuşanlar şu ahlakı düzeltmek için bir şeyler söyleyin.

MECLİS KÜRSÜSÜNDEN HEDEF ALDI

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, dün TBMM Genel Kurulu'ndason dönemin gündem maddelerinden olan fenomenlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vergi kaçırma ve kara para aklama suçundan tutuklu bulanan eşi Engin Polat'la birlikte tutuklanan Dilan Polat'ın "Şampiyonlar Ligi" diyerek paylaştığı fotoğrafla kürsüye çıkan Ağbaba, "İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın deyimiyle söylüyorum, 'Türkiye suç örgütü cenneti oldu.' Kim yaptı, biz mi yaptık? İnsanlar artık, çalışarak, üreterek, ihracat yaparak zenginleşmekten umudunu kesmiş. Ne yapacak örnekleri var yarattığınız Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin, Eylül var. Dolandırıcı, namussuz insanları memleketin başına bela ettiniz."

 

“DİL BİLMEYENİ REKTÖR YAPTINIZ”

Siz dünya siyasi tarihine gelen en yetenekli siyasi hareketsiniz. Dili bilmeyen akademiden haberi olmayan Selman Öğüt’ü rektör yaptınız. Bir başka iktidar yapabilir mi? Hayvanat Bahçesi Müdürünü TÜBİTAK’a atıyorlar, müthiş kabiliyetler. Sizi kutlarım, siz pehlivandan bankacı yarattınız. Türkiye Uzay Ajansı’na 2 senelik Sebze Üretim Tekniği mezunu AKP’li İlyas Haliloğlu atanmış. Sanki uzayda hıyar, domates yetiştirecek.”

 

"CHP Milletvekili Veli Ağbaba: "Dolandırıcı ve Namussuzları Memleketin Başına Bela Ettiniz"" haberi, 23 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 24 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan CHP Milletvekili Veli Ağbaba: "Dolandırıcı ve Namussuzları Memleketin Başına Bela Ettiniz" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Milletvekili Veli Ağbaba: "Dolandırıcı ve Namussuzları Memleketin Başına Bela Ettiniz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Emine Engür Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:15 Süper Lig'de Gol Krallığı Heyecanı: Icardi Önde, Dzeko Sessiz!
  2. 15:11 Bayern Münih ve Real Madrid Arasındaki Yarı Final Heyecanı
  3. 15:05 Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Hamilton Hall İşgal Edildi
  4. 15:03 İlknur Çetin için yürekler bir arada!
  5. 14:54 Elektrikli Araçların Kökenleri: 1900'lü Yıllara Yolculuk
  6. 14:46 İsrail'in Refah'a Giriş Kararı Beklenirken: Hamas ile Rehine Takası Gündemde
  7. 14:38 Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
  8. 14:36 Afganistan'da Cami Saldırısı: 6 Ölü, Güvenlik Endişeleri Artıyor
  9. 14:25 NBA Play-offlarında Heyecan Dorukta: Nuggets, Thunder ve Celtics Yarı Finale Yükseldi!
  10. 14:23 Özgür Özel açıkladı: 1 Mayıs'ta gaz görmek istemiyoruz
  11. 14:20 Mart Ayında Türkiye'nin Dış Ticaretinde İhracat Arttı, İthalat Azaldı
  12. 14:16 Asgari ücret sistemi değişiyor mu? Almanya modeli Türkiye'ye gelebilir
  13. 14:15 Emeklilere şimdiden hayırlı olsun! Artık cebinizden 1 lira çıkmayacak!
  14. 14:14 TÜİK: Türkiye'nin Turizm Geliri İlk Çeyrekte %5,4 Arttı, Ziyaretçi Sayısı %10 Yükseldi
  15. 14:09 Kötü haber: Türkiye'ye doğru Balkanlar'dan yola çıktı!
  16. 14:09 Panathinaikos'ta Fatih Terim Dönemi Sonu: Yeni Teknik Direktör Arayışı Başladı
  17. 14:07 Binler kişinin emekliliği tek kalemde silinecek! E-devletten kontrol edin!
  18. 14:03 AK Partili vekilin villa skandalı! Boğaz manzaralı villası kaçak çıktı!
  19. 14:02 Türkiye'nin Desteklediği Eğitimle Gambiya, İİT Zirvesi'ne Güvenle Hazırlanıyor
  20. 14:01 Yenidoğan bebek vurgununda detaylar ortaya çıktı! Yüzlerce bebeği naklettiler
Yerel Gündem Haberleri