CHP''li Ağbaba''dan Erdoğan''a: Oturduğun koltuğu İnönü''ye borçlusun

CHP''li Ağbaba''dan Erdoğan''a: Oturduğun koltuğu İnönü''ye borçlusun

CHP''li Ağbaba''dan Erdoğan''a: Oturduğun ko... CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; “Geçmişte ‘BOB eş balkanıyım’ diye övünen, Irak Tezkeresi için mücadele veren, "Anti Amerikancılığa" karşı net tavır aldığını söyleyen kişinin CHP’ye ‘Amerikancı’ demesi akıl tutulmasıdır. CHP’nin Amerikancı olmadığı ne kadar netse, AKP’nin de Amerikancılığı o kadar köklüdür, derindir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Erdoğan’ın İnönü  ve CHP’ye yönelik eleştirilerine sert sözlerle cevap verdi. Ağbaba, “Gündemi değiştirmek için bir gün cami diyor, bir gün İnönü diyor, hergün CHP diyor. Krizin boyutu o kadar büyük ki ne yapacaklarını kendileri de şaşırdı. Balkan Savaşı yenilgisini de CHP’nin üstüne attılar. Son olarak, İnönü’nün 1964’teki ABD gezisi sırasında iki ülkenin bayrağını salladığı görülen fotoğraftaki Türk bayrağını karartarak, milyonların gözüne baka baka, “İnönü ABD bayrağı sallıyor, Türk bayrağı değil, CHP’nin geçmişi ABD’ciliktir” demek, artık son durağa geldiklerinin itirafıdır.”dedi.

'İNÖNÜ’YE LAF SÖYLEMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL'

İsmet İnönü’nün, 1'inci Dünya Savaşı sonrası emperyalist güçlerin boyunduruğundaki bir ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan en önemli mimarlardan biri olduğunu belirten Ağbaba, “Ömrü, Yemen'den Balkanlara memleket için at sırtında savaşlarda geçmiş bir asker, AKP'nin sata sata bitiremediği her kuruma, her karış toprağa emek vermiş bir siyasetçi, Malatya'nın yetiştirdiği en önemli değerlerden İsmet İnönü'ye laf söylemek ,Amerikancı ilan etmek, kimsenin hakkı da , haddi de değildir” İfadelerini kullandı.

'ATATÜRK’E LAF EDEMEDİKLERİ İÇİN'

Ağbaba, “Bir gün paralı kalemşörleri eliyle, bir gün Fesli Meczuplarının diliyle, bir gün TV ‘de ki yalakalarının cümleleriyle, bir gün Malatya’daki bir ilkokul öğretmenin kalemiyle Atatürk’e saldıranlar, kendileri Atatürk’e laf edemedikleri için İnönü’ye laf ediyorlar. Niyetleri Atatürk ve Cumhuriyet’e saldırmak. Şu çok iyi bilinmelidir ki; oturdukları koltukları, yaptıkları görevleri Atatürk ve İnönü’ye borçlu olanlar ne yaparlarsa yapsınlar İnönü ismini Türkiye’nin kalbinden silemezler.Başkanlık hayalleriyle parlamenter demokrasiyi yok etmek isteyenlerin, zaten tüm yetkileri elinden alınan meclise bile tahammül etmeyenlerin, her sıkıştıklarında Dünya siyasi tarihinde kendi iktidarını demokratik yollarla devreden, tek partili yaşamdan çok partili yaşama geçişi kendi elleriyle gerçekleştiren İsmet Paşa'ya laf söylemeleri ne kadar acı.” Dedi.

'SAYIŞTAY RAPORLARINI GÖRÜNCE 3 METRE BEZİN PARASINI VERENLERİ SAYGIYLA ANIYORUZ'

“Sayıştay raporlarının Türkiye’deki çürümüşlüğü, yolsuzluğu, tükenmişliği ortaya koyduğu günümüzde dürüst ellerde devlet yönetiminin özlemini çok daha fazla hissediyoruz”diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ Bugün yaşanılanları gördüğümüzde, memleketi israfa, batağa sürükleyenleri, yurt dışına akrabalarıyla beraber para transferleri yapan siyasetçileri ,  günlük 2 Trilyon lira paranın harcandığı saraylarda oturanları, 13 uçağı olan filoya  14. yü ekleyenleri  gördüğümüzde, Malatya Sümerbank Fabrikası’ndan aldığı 3 metre bezin faturasını meclise sunan,gelmiş geçmiş en dürüst siyasetçilerden biri olan İsmet İnönü’nün kıymetini çok daha iyi anlıyoruz.”dedi.

'CHP’NİN AMERİKANCI OLMADIĞI NE KADAR NETSE, AKP’NİN AMERİKANCILIĞI DA O KADAR KÖKLÜDÜR'

Ağbaba açıklamasının devamında; “Bu ülkedeki yurtseverler 6. Filoyu denize dökerken; ABD’nin askerini kollayan, ABD yardakçılığı yaparak devrimcilere saldıranlar kendi akıl hocası, eski meclis Başkanı ve arkadaşlarıydı. 2003 yılında ABD Irak’a girerken ABD ile gizli anlaşmalar yapan, ABD askerlerinin milyonlarca Müslümanı katletmesine göz yuman AKP’nin ta kendisiydi. “ABD’nin Irak’ta savaşan kahraman askerlerinin en az zayiatla ve en kısa zamanda ülkelerine dönmeleri temennisi ile duacıyız” diye ilan veren Erdoğan’ın kendisiydi. “BOB eş başkanıyım” diye övünen kendisiydi. 2005 yılında Amerika’ya giderken, gazetecilere "

"CHP''li Ağbaba''dan Erdoğan''a: Oturduğun koltuğu İnönü''ye borçlusun" haberi, 08 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP''li Ağbaba''dan Erdoğan''a: Oturduğun koltuğu İnönü''ye borçlusun haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP''li Ağbaba''dan Erdoğan''a: Oturduğun koltuğu İnönü''ye borçlusun 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri