CHP'li Ali Öztunç: Ankara’da Erdoğan aday olmayacak diye söylentiler var

CHP'li Ali Öztunç: Ankara’da Erdoğan aday olmayacak diye söylentiler var

CHP'li Ali Öztunç: Ankara’da Erdoğan aday ol... CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim kararı alarak adaylığını açıklamasının ardından Millet İttifakı'nın adayını açıklayacağını söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na iki de bir  “Aday mısın?”  diye sorduğunu hatırlatarak “Erdoğan, sen aday mısın? Tayyip Erdoğan aday olmayacak diye Ankara’da söylentiler var. Hadi çık açıkla Erdoğan; cumhurbaşkanı adayı mısın değil misin? Aday sen misin yoksa damadın mı? Damadınsa hangi damadın aday?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve beraberindeki 15 milletvekili Tunceli'ye geldi. Burada partililerle bir araya gelen heyet daha sonra Sanat Sokağı'na geçti. Kalabalık heyet daha sonra esnaf ve halkla bir araya geldi. Burada açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun hemşehrilerine çok selamı var. Biz CHP olarak Türkiye’nin dört bir yanında çalışma yürütüyoruz. Bugün 15 milletvekili ve parti meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte Tunceli’ye geldik. Şu saatlerde genel başkanımız 25 milletvekiliyle Ordu’da. Ülke çok kötü durumda, ekonomi bitmiş durumda. Her gün zam geliyor. Akşam yatıyorsunuz zam, sabah kalkıyorsunuz zam. İktidarlar içerisinde milletini düşünmeyen bu kadar zam yapan bir iktidar olmamıştır. Bunu yaparken yanında bir komedyen var biliyorsunuz o da Maliye Bakanı Nebati. Bakan mı, sitcomcu mu, komedyen mi, bilmiyorum. Bazen düşünüyorum Bakan Nebati’yi alsalar Maliye Bakanlığı koltuğundan, Güldür Güldür'e götürseler bire bir yapar. Geçen sene göreve geldikten 25 gün sonra 21 Aralık'ta bir açıklama yaptı. Dedi ki; şöyle gözlerinizi kapatın altı ay uyuyun, uyandıktan sonra başka bir Türkiye olacak. Altı ayın dolmasına 18 gün var. Ey Nebati, hala uyuyor musun? Her şey kötüye gidiyor sen hala uyuyor musun?" dedi.

“Aday sen misin yoksa damadın mı?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim kararı alarak adaylığını açıklamasının ardından Millet İttifakı'nın adayını açıklayacağını ifade eden Öztunç, şunları söyledi:

"Erdoğan, genel başkanımıza ikide bir diyor ya 'Aday mısın?' diye. Erdoğan, sen aday mısın? Tayyip Erdoğan aday olmayacak diye Ankara’da söylentiler var. Hadi çık açıkla Erdoğan; cumhurbaşkanı adayı mısın değil misin? Aday sen misin yoksa damadın mı? Damadınsa hangi damadın aday? Ya da sen çekilip Bahçeli’yi mi aday göstereceksin? Bu soruların devamı gelir. Erdoğan adayını açıklasın, seçim kararını alsın sandığını getirsin işte o zaman görecek Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kimmiş. Türkiye’nin 13’üncü cumhurbaşkanı kim olacakmış görsün. Kararı alsın, adayı görsün. Tunceli’den çağrı yapıyoruz; Ey Erdoğan; yüreğin yetiyorsa cesaretin varsa Kasımpaşalıyım diyorsun getir sandığı, getir erken seçimi. Tunceli, Türkiye’nin coğrafyası en güzel olan yerlerinden biri. Endemik türleri, vadileriyle, yaylalarıyla, inanç merkezleriyle gerçekten her yıl milyonlarca turisti çekebilecek bir bölge. Fakat hükümet ne yapıyor. Sahilleri, koyları ve ormanları sattılar. 128 milyar doları buharlaştırdılar, hazinede para bırakmadılar, şimdi gözünü Tunceli’ye dikti. Tunceli’yi maden sahalarına açıyorlar. Yüzün üzerinde maden ruhsatı verilmiş. Yazıktır, günahtır. Maden ruhsatını verdiğin yer inanç merkezi kardeşim. Bir toplumun kutsal gördüğü Munzur’a nasıl yaparsın bunu?" 

"CHP'li Ali Öztunç: Ankara’da Erdoğan aday olmayacak diye söylentiler var" haberi, 09 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Ali Öztunç: Ankara’da Erdoğan aday olmayacak diye söylentiler var haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Ali Öztunç: Ankara’da Erdoğan aday olmayacak diye söylentiler var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri