CHP'li Altıok: Bizi bu karanlığa gericiler getirdi

CHP'li Altıok: Bizi bu karanlığa gericiler getirdi

CHP'li Altıok: Bizi bu karanlığa gericiler g...  15 Temmuz darbe girişimi sonrasında cadı avı yapıldığı ve Atatürkçü yargıçların da görevinden uzaklaştırıldığını ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, darbeyi araştıracak komisyona ilişkin, "FETÖ'ye...

 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında cadı avı yapıldığı ve Atatürkçü yargıçların da görevinden uzaklaştırıldığını ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, darbeyi araştıracak komisyona ilişkin, "FETÖ'ye övgü düzenlerin oluşturduğu bir komisyonun nasıl çalışacağını hepimiz merak ediyoruz" dedi.

CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın 'Aydınlanma Yolunda Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitlerimizden Bahriye Üçok'u Anıyoruz' programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok konuşmacı olarak yer aldı. Programa, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, İl Başkanı Mustafa Erdem ve çok sayıda partili katıldı.

"BİZİ BU KARANLIĞA GERİCİLER GETİRDİ"

Bugün gelinen noktada hiçbir şeyin birden bire olmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Bahriye Üçok'un karşısında durduğu gericilerin ülkeyi bu karanlığa getirdiği görüşünü savundu. Ilımlı İslamı toplumun önüne atanların, kendi istedikleri gibi dini eğip büktüklerini söyleyen Altıok, "Onlar her zaman aydınlanma hareketine en başından itibaren karşı durdular. Bu yolda emek veren bilim adamı akademisyen, üreten gazetecileri bir bir hunharca katlettiler. Bütün bu acı geçmişin üzerine de tamamı faili meçhul cinayet bıraktılar" dedi.

İÇLERİ BOŞALTILDI

Demokrasinin, özgürlüğün ve Cumhuriyetin içinin boşatıldığını savunan Altıok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özgürlükler bu iktidar tarafından sadece kendilerine göre yapılıyor ve özgürlüğün içi de bu şekilde boşaltılıyor. 'Biz kimsenin giyimine kuşamına karışmayız' derken aslında herkesin giyimine kuşamına karışıyorlar. Türban takan kadınların da nasıl takacağına kadar her şeyine karışıyorlar. Elbette herkesin başını örtmeye ve inancını özgürce yaşama hakkı vardır. Ama küçücük çocukların başını örtmediği için tecavüze uğraması durumunda bunun suç görülmeyeceği de kabul dilemez."

'CADI AVI GİBİ'

'Demokrasiyi getireceğim, darbelerle mücadele edeceğim' diyenlerin 1980 darbesi Anayasası'nın bütün karanlık dehlizlerinde dolaştığını ve bütün karanlık yönlerini kullandıklarını ileri süren Altıok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Et ve tırnak gibi, kan kardeş gibi oldukları cemaati eğitimin her noktasına soktular. Şimdi de onlarla mücadele ediyor gibi davranıp laik, demokratik eğitim hakkı isteyen laik eğitimcileri görevden uzaklaştırıyorlar. Cadı avı gibi. Birlikte el ele yürüttükleri kadrolaşmada 'aldandık' diyorlar ya, kendilerini aldatanları temizlerken şimdi yeniden kendilerini aldatacak alanlar yaratıyorlar."

'ATATÜRKÇÜLER TEMİZLENİYOR'

İktidarın 'paralel yapı' dediği gibi kendi paralellerinde hukuku bitirmeyi de görev bildiğini dile getiren Alltıok, "Her türlü hak ihlali bağımsız ve adil bir yargıyla sorgulanabilir. Bu da işlerine gelmiyor. Bağımsız ve adil yargı olursa önce kendilerini sorgulayacak çünkü. Şimdi cemaatçi yargıçları temizlerken Atatürkçü, laik, demokratik yargıçları da temizliyorlar. Çok karanlık günlerden geçiyoruz" dedi.

KOMİSYON ELEŞTİRİSİ

Babasını da kaybettiği Sivas katliamından Bahriye Üçok ve tüm bu tür katliamların araştırılması için 2009'da TBMM'de özel yetkili bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif ettiklerini anlatan Zeynep Altıok, ancak aradan geçen zaman boyunca Ak Parti iktidarı ve hükümeti nezdinde hiçbir adım atılmadığını kaydetti.

HDP ve CHP'nin bugüne kadar 27 kez Meclis'e önerge verdiğini aktaran Altıok, Ak Parti oylarıyla bu önerilerin tamamının reddedildiğini söyledi. Altıok, şimdi yine darbe sonrası verdikleri önergelerin kabul edilmediği, FETÖ'ye övgü düzenlerin oluşturduğu bir komisyonun nasıl çalışacağını da herkesin merak ettiğini dile getirdi.

"CHP'li Altıok: Bizi bu karanlığa gericiler getirdi" haberi, 08 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Altıok: Bizi bu karanlığa gericiler getirdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Altıok: Bizi bu karanlığa gericiler getirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri