Trabzon’daki HES faciası sonrası kritik açıklama: 'Mersin, Çernobil olmasın'

Trabzon’daki HES faciası sonrası kritik açıklama: 'Mersin, Çernobil olmasın'

Trabzon’daki HES faciası sonrası kritik açık... Trabzon'daki HES faciasının ardından Mersin'deki Akkuyu reaktörüne dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, "Bu projeyi durdurun ki ileride bir gün birileri yaşanan facianın dizisini çekmesin ve Mersin, Çernobil olmasın."...

Trabzon'daki HES faciasının ardından Mersin'deki Akkuyu reaktörüne dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, "Bu projeyi durdurun ki ileride bir gün birileri yaşanan facianın dizisini çekmesin ve Mersin, Çernobil olmasın." dedi.

Trabzon Araklı'da sağanak yağış nedeniyle HES borularının patlaması sonucu meydana gelen sel felaketi, gözleri Mersin Akkuyu'daki reaktöre çevirdi. Akkuyu Nükleer Santralinin yaratabileceği çevre felaketine dikkat çeken Antmen, "İleride Akkuyu'da reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil maalesef yananlar ödeyecek. Bu projeyi durdurun ki ileride bir gün birileri yaşanan facianın dizisini çekmesin ve Mersin, Çernobil olmasın." dedi.Antmen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 6 Nisan 2019 tarihinde Mersin-Akkuyu'da nükleer santralde reaktörün oturacağı temelin iki kere çatladığını belirtti.

"KAZA YAŞANMAYACAĞI GARANTİSİ VERİLEMEZ"

Nükleer santralin çalışmaya başladığında yeni bir çatlağın olmayacağının, herhangi bir kazanın yaşanmayacağının garantisinin asla verilemediğini ifade eden Antmen, "Dünya'da örneğin daha önce Çernobil'de, Fukuşima'da nükleer kazalar yaşanmış, bu bölgelerde bütün doğa, canlılık yok olmuş, insanlar yaşamını yitirmiştir. Uzun yıllar geçmesine rağmen bu bölgelerde halen yaşam oluşamamaktadır. Mersin Akkuyu'da santral inşaatında yaşanan çatlak geleceğimizde, bölgemizde ve ülkemizde de çatlak oluşturmaktadır." diye konuştu.

"GELİŞMİŞ ÜLKELERİN VAZGEÇTİĞİ PROJE"

"Yarın yaşanacak bir kazada cenneti cehenneme çevirmemek için bir an önce bu proje durdurulmalıdır." ifadesini kullanan Antmen, "bütün gelişmiş ülkelerin nükleerden vazgeçtiğini; Türkiye'nin imkanı olmasına rağmen yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak yerine sanayi ülkelerinin ellerindeki eskimiş nükleer teknolojileri satın aldığını" öne sürdü. Antmen, şöyle devam etti: "Santralde oluşabilecek herhangi bir sızıntı veya patlama sonucunda 100 bin kilometrekareden fazla alanı etkileyebilecek ve gerektiğinde silah olarak kullanılabilecek bir tesisi tamamen yabancıların eline bırakmış durumdayız. Akkuyu Nükleer Santrali, Akdeniz'in ekosistemini bozacak; tarımını, turizmini, insan sağlığını, yaşamı tehdit edecek düzeyde etkileyecektir. Ayrıca bölgemiz nükleer atık deposuna dönüştürecektir.Almanya şu an Türkiye'nin iki katı daha fazla enerji üretip kullanmasına rağmen, 2022'de mevcut nükleer santrallerin tümünü kapatmayı hedefliyor.

"MERSİN ÇERNOBİL OLMASIN"

Şu aralar, çok popüler bir dizi var. Çernobil'de yaşanan nükleer felaketi anlatıyor. Dönemin iktidarına ve sorumlularına dizi içinde yer vermiş. Peki Allah korusun, yıllar sonra da Mersin Akkuyu'da yaşanabilecek bir nükleer felaket sonrası bu defa da Akkuyu diye bir dizi yapılır mı? Gelecek kuşaklar cennet Mersin'i canlı canlı görmek yerine, dizilerde nasıl cehenneme döndüğünü mü izleyecek? Çünkü ileride Akkuyu'da reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil maalesef yananlar ödeyecek. Bu projeyi durdurun ki ileride bir gün birileri yaşanan facianın dizisini çekmesin ve Mersin, Çernobil olmasın."

"Trabzon’daki HES faciası sonrası kritik açıklama: 'Mersin, Çernobil olmasın'" haberi, 19 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Trabzon’daki HES faciası sonrası kritik açıklama: 'Mersin, Çernobil olmasın' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trabzon’daki HES faciası sonrası kritik açıklama: 'Mersin, Çernobil olmasın' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Politika Haberleri