CHP'li Bakan: İklim Yasası’ndan bahsediyorsunuz; oy verecek seçilmiş milletvekillerini yok sayıyorsunuz

CHP'li Bakan: İklim Yasası’ndan bahsediyorsunuz; oy verecek seçilmiş milletvekillerini yok sayıyorsunuz

CHP'li Bakan: İklim Yasası’ndan bahsediyorsu... CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan “ İklim Yasası’ndan bahsediyorsunuz; oy verecek seçilmiş milletvekillerini yok sayıyorsunuz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen İklim Şurası’na, TBMM Çevre ile İklim Araştırma Komisyonu'nun davet edilmemesine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan “ İklim Yasası’ndan bahsediyorsunuz; oy verecek seçilmiş milletvekillerini yok sayıyorsunuz” dedi.

Türkiye’nin ilk İklim Şurası, önceki gün, Konya’da başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Murat Kurum, şuraya ilişkin yaptığı açıklamada, “Konya; kamu kurumlarımız, özel sektörümüz, üniversitemiz, bilim insanlarımız, sanatçılarımız, esnafımız, çiftçilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve genç iklim elçilerimizden oluşan bini aşkın misafiriyle Türkiye’nin ilk İklim Şurası’na ev sahipliği yapıyor” demişti.

25 Şubat’a kadar sürecek şuranın açılışında konuşan Kurum, “İklim değişikliği ile mücadelede ülke düzeyinde topyekun bir seferberliği ortaya koymamız şart” ifadelerini de kullanmıştı.

"Oradan doğru sonuç çıkarmak hayal görmektir”

Kurum’un tüm vurgularına karşın TBMM Çevre ile İklim Araştırma komisyonlarının yanı sıra Çevre Mühendisleri Odası’nın (ÇMO) da şuraya davet edilmediği ortaya çıktı. ÇMO Başkanı Ahmet Dursun Kahraman, “İklim krizi dedikleri, sistemin, kapitalizmin krizidir. İklim dünya var olduğundan beri değişir. Yaşanılan kriz, bu değişimden dolayı çıkmıyor. Biz, bu değişimi etkiliyoruz. Bu nedenle bu krize, sistemin, kapitalizmin krizi olarak bakıyoruz. Bu durumla ilgili bir politika uygulanacaksa ve etkilenen kesimler katılmayacaksa, oradan doğru sonuç çıkarmak, hayal görmektir” dedi.

Bakanlığın adında “çevre” sözcüğünün geçtiği ancak ÇMO’nun dışarıda bırakıldığını söyleyen Kahraman, “Bu kınanacak bir şey. Katılımları da düşündüğümüzde doğru bir sonuç çıkmayacağını görmemek mümkün değil. Bu bir garabettir. ‘İklim Şurası’nı tüm aktörlerle düzenliyoruz’ diyeceksiniz lakin ÇMO’yu dışarıda tutacaksınız. Bunu kınıyoruz. Mücadele verip de çağrılmayan tüm aktörleri de tepki göstermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"İklim krizi ektiğin tarlada"

TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü de olan İzmir Milletvekili Murat Bakan ise TBMM Çevre Komisyonu’nun bir ihtisas komisyonu olduğunu, davet edilmemesiyle yasamanın yok sayıldığını kaydetti. Bakan, “Bin tane insan davet ediyorsunuz lakin bu konuda çalışan seçilmiş milletvekillerini davet etmiyorsunuz. Bunun izahı var mı? İklim Yasası’ndan, iklim kriziyle mücadelenin hukuki altyapısından bahsediyorsunuz; o yasanın görüşüleceği, çıkacağı parlamentoyu, oy verecek seçilmiş milletvekillerini yok sayıyorsunuz” dedi.

Şura’nın, her şeye karşın bir fırsat olduğunu kaydeden Bakan, “İklim krizini kutuplarda aramayacaklar. İklim krizi ektiğin tarlada, yediğin domateste, içtiğin suda, yüzdüğün denizde, ıslandığın yağmurda, oynadığın kar topunda, aldığın nefeste. Eğer bu rant, talan, yağma düzeni bitmezse koyulan her hedef illüzyon, yapılan her şura kakofoni” ifadelerini kullandı.

"CHP'li Bakan: İklim Yasası’ndan bahsediyorsunuz; oy verecek seçilmiş milletvekillerini yok sayıyor." haberi, 23 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Bakan: İklim Yasası’ndan bahsediyorsunuz; oy verecek seçilmiş milletvekillerini yok sayıyor.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Bakan: İklim Yasası’ndan bahsediyorsunuz; oy verecek seçilmiş milletvekillerini yok sayıyor.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  2. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  3. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  4. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  5. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  6. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  7. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  8. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  9. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  10. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  11. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  12. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  13. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  14. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
  15. 01:25 Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  16. 01:22 Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
  17. 01:15 Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
  18. 01:15 Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
  19. 01:08 Ülkenin önde gelen gıda devi iflasın eşiğinde: Şubeleri kapatılıyor
  20. 00:59 23 yıl sonra borsa, dolar ve altında bir ilk: Tedbirinizi alın!
Politika Haberleri