CHP'li Başarır: 'Erdoğan timsah mı besliyor?'

CHP'li Başarır: 'Erdoğan timsah mı besliyor?'

CHP'li Başarır: 'Erdoğan timsah mı besliyor?' Cumhurbaşkanlığı harcamalarını eleştiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sarayın yıllık 145 bin Lira yem gideri olduğunu belirterek, "Çok merak ettim bu Cumhurbaşkanı ne besliyor? Aslan, timsah, sırtlan, ne besliyor...

Cumhurbaşkanlığı harcamalarını eleştiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sarayın yıllık 145 bin Lira yem gideri olduğunu belirterek, "Çok merak ettim bu Cumhurbaşkanı ne besliyor? Aslan, timsah, sırtlan, ne besliyor bu adam?” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yapılan harcamaları eleştirirken, sözü sarayın bir yıllık yem masraflarına getirdi. Başarır, Cumhurbaşkanlığı tarafından bir yılda 145 bin Lira yem parası harcandığını belirtti ve "Çok merak ettim, bu Cumhurbaşkanı ne besliyor?Aslan? Timsah? Sırtlan? Ne besliyor bu adam? Sonra aklıma geldi, beyefendi organik besleniyor, organik. Yani yumurtası, tavuğu, eti, koyunu, sütü, peyniri; beyefendi organik beslenmesinin yem parasını halkın vergisinden alıyor, işte, sizin itibarınız " deyince AKP sıralarından, "Yalan söylüyorsun" sesleri yükseldi.

"Saray'ın elektrik faturası 850 bin Lira" diyen Başarır, "Beyler, 2019 Ocak-Eylül ayları arasında 3,5 milyon insanın elektriği kesilmiş, Fatih'te 4 kardeş 607 lira elektrik faturasını ödeyemediği için intihar ediyor. Siz de bu bütçeyle övünüyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kilosu 4500 Lira olan beyaz çay içtiğini söyleyen Başarır, "Sayıştayın denetiminden geçmeyen harcamalar var. Mesela nedir? Sayın Cumhurbaşkanının çatal bıçak takımına 1,5 milyon lira vermişiz, iyi kessin diye. Sayın Cumhurbaşkanının bir seferlik mutfak kullanım araçlarına 1,4 milyon vermişiz. Süs eşyalarına 3,6 milyon vermişiz. Beyefendimizin saray mobilyaları 39 milyon. Peki, son marifeti ne? Yüzen saray. Yatına da 57 milyon lira para ayrılmış.Bakın, ben plakalarınıza bakıyorum, AK; tabelanıza bakıyorum AK; isminize bakıyorum, AK. Keşke sizin şu sokakta da yüzünüz ak olabilseydi keşke." diye konuştu.

"HER TARAFINIZ YALAN, TALAN"

Bu sözleri üzerine AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Başarır'a "Tam bir şarlatansın" diye karşılık verince CHP'li vekil AKP sıralarına, "Cumhurbaşkanı ve siz, bir elinizde Kur'an, dilinizde iman ama şu anda sizi görüyorum ki her tarafınız yalan, talan... İtibarınız ahiretteki en büyük günahınız olacak sizin! Hiç utanmıyorsunuz, hiç sıkılmıyorsunuz. Sayın Öztunç, Sayın Yavuzyılmaz, bu termik santraldeki filtreler için uğraştınız ama teessüf ediyorum; burada 4 milletvekili var, onlara da bir filtre takın, asıl çevre kirliliğini, gürültüyü yapan onlardır." ifadelerini kullandı.

"CHP'li Başarır: 'Erdoğan timsah mı besliyor?'" haberi, 17 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Başarır: 'Erdoğan timsah mı besliyor?' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Başarır: 'Erdoğan timsah mı besliyor?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  2. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  3. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  4. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  5. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  6. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  7. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  8. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  9. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  10. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  11. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  12. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  13. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  14. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  15. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  16. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  17. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  18. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  19. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  20. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
Politika Haberleri