CHP'li Başarır: Mehmet Ağar da Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağını kullanmış

CHP'li Başarır: Mehmet Ağar da Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağını kullanmış

CHP'li Başarır: Mehmet Ağar da Sezgin Baran ... "Bu olay bir Reza Zerrab olayına dönüşmeden bir an önce ilişkiler açığa çıkarılmalı"

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, firari Sezgin Baran Korkmaz’a ait TC-YYA kanat kod numaralı uçağı Adalet ve İçişleri eski Bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın babası Mehmet Ağar’ın da kullandığını söyledi.

Bu uçağı daha öncesinde Süleyman Soylu’nun da özel uçağı gibi kullandığını belirten CHP’li Başarır, ‘’Kara para aklamadan suçlanan, Türkiye’de 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılan lakin mahkemesi ertelenen Sezgin Baran Korkmaz’ın özel uçağını Süleyman Soylu’dan sonra Mehmet Ağar da kullanmış. Mehmet Ağar, bu uçağı 24 Ocak 2020’deki Elazığ Depremi’nden 4 gün sonra kullanarak İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ Havalimanı’na gitmiş. Bu havaalanına gidişinde ise, TC-YYA uçak kanat numarası ile Sezgin Baran Korkmaz’a ait SBK Holding uçağını kullanmış. Sanki ülkede bu uçaktan başka bir uçak kalmamış gibi devlet erkanına yakın çoğu kişi bu uçağı kullanmış. Mehmet Ağar, THY’nin tarifeli uçağına binemiyor mu? Baktığımız görsellerde, Elazığ Havaalanı ve akabinde çekilmiş olan görsellerde, Sezgin Baran Korkmaz adlı şahıs da bulunuyor. Bu şahıslar, Elazığ’a büyük depremden 4 gün sonra geliyor. Sanki devletten birisiymiş gibi şu anda Avusturya’da cezaevinde olan Sezgin Baran Korkmaz da burada bulunuyor. Bu isimleri ise Adalet ve Kalkınma Partisi Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar karşılıyor. Devletin eski bir bakanı her iş adamının özel uçağına biniyor mu? Depremden geçen 4 gün içinde Elazığ’a başka uçan başka bir uçak bulamadı mı? İktidar partisinin bir milletvekili, neden bu adamı karşılıyor? Bu adamın özel uçağını neden herkes kullanıyor?’’ dedi.

Kendisinin, Elazığ Depremi’nden bir gün sonra kara yoluyla Elazığ’a deprem bölgesine gittiğini belirten CHP’li Başarır şu ifadeleri kullandı: 

"Elazığ’da, 24 Ocak 2020 tarihinde canımız yandı. Biz de Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri olarak burada bulunduk. Ben, depremden 1 gün sonra kara yoluyla buraya geldim ve halkımıza destek olmaya çalıştım. Onlar ise kara para aklayan, sahtekar bir adamın özel uçağıyla, depremden 4 gün sonra bu bölgeye gelmişler. Mehmet Ağar ve Süleyman Soylu bu aralar çok anlaşamıyor gibi gözükse de farklı tarihlerde de olsa aynı uçağa binmişler. Devlet erkanı, sürekli olarak bu uçağı kullanmış. Sezgin Baran Korkmaz’a ait, el koyulup Amerikan hazinesine devri istenen mallardan birisi de Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar’ın kullanmış olduğu TC-YYA kanat kod numaralı Bombardier tipi uçak. Namuslu bir savcı, tüm bu olayları soruşturmalı, araştırmalı. Uçağın, uçtuğu rotalar belli, bu uçak nerelere gitmiş, kimleri götürmüş, yurt dışında hangi amaçlarla kullanılmış hepsi belli. Buradaki durum artık Türkiye’nin itibarıdır. Bu olay bir Reza Zerrab olayına dönüşmeden bir an önce ilişkiler açığa çıkarılmalıdır.’’ 

 

CHP'li Başarır: Mehmet Ağar da Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağını kullanmış

CHP'li Başarır: Mehmet Ağar da Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağını kullanmış

"CHP'li Başarır: Mehmet Ağar da Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağını kullanmış" haberi, 27 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Başarır: Mehmet Ağar da Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağını kullanmış haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Başarır: Mehmet Ağar da Sezgin Baran Korkmaz'ın özel uçağını kullanmış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri