CHP’li başkan AKP döneminde yapılan usulsüzlükleri kalem kalem açıkladı!

CHP’li başkan AKP döneminde yapılan usulsüzlükleri kalem kalem açıkladı!

CHP’li başkan AKP döneminde yapılan usulsüzl... Edirne Beğendik Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Muhammet Örnek, AKP döneminde belediyede yapılan usulsüzlükleri açıkladı. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı, Beğendik Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Muhammet Örnek kalorifer tesisatı...

Edirne Beğendik Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Muhammet Örnek, AKP döneminde belediyede yapılan usulsüzlükleri açıkladı. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı, Beğendik Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Muhammet Örnek kalorifer tesisatı olmayan belediyeye AKP döneminde kalorifer ateşçisi ve tesisatçısı olmak üzere iki kişinin işe alındığını duyurdu.

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı,Beğendik Belediyesi 31 Mart'ta AKP'den CHP'ye geçmişti.

CHP'li Başkanı Muhammet Örnek; kalorifer tesisatı olmayan belediyeye kalorifer ateşçisi ve tesisatçısı olmak üzere iki kişinin işe alındığını duyurdu.

CHP’li Beğendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, 31 Mart seçimlerinden sonra beldede yeni bir dönem başladığını belirterek, iktidar partisi tarafından 3 dönemdir yönetilen bir belediyeyi borçla devraldıklarını söyledi.

AKP’li halefinin Beğendik için “Trakya'nın incisi yapacağız” diye yola çıktığını belirten Başkan Örnek, “Gelişimine katkı yapmadıkları gibi beldemiz maalesef ki mali tablo olarak çok zor durumda bırakılmıştır.

Belediyemizin ekonomisi iyi yönetilmemiştir. Borç kimsenin şahsi borcu değildir. Beğendik halkının, hatta doğmamış bebeğin borcudur. Borcun yanı sıra beldenin var olan gelir kaynakları satılmıştır.

Bu borcu yapanlar ya da yapılmasına göz yumanlar başını yastığa koyduklarında rahat ve huzurlu olduklarını düşünmüyorum. Bırakılan bu borçla bırakın bir belde yönetmeyi yeniden yeni bir belde inşa edilirdi. Bu süreçte biz hem borçlandık hem de 50 yıl geriye gittik. Harabeye döndük” şeklinde konuştu.

KALEM KALEM AÇIKLADI

Örnek, “İller Bankası’ndan çekilen kredi 5 milyon 666 bin lira, çekilen krediden kullanılan para 4 milyon 890 bin lira, bu zamana kadar ödenen kredi miktarı 1 milyon 214 bin lira iken kalan kredi borcumuz 3 milyon 676 bin liradır. Bir de bu miktara faiz olarak 2 milyon 717 bin 916 lira ekleniyor.

Toplam borç 6 milyon 428 bin 667 liradır. İl Banka çekilen ve kullanılmayan para 776 bin liradır. SSK, vergi dairesi, emekli sandığı, birliklere olan borç 7 milyon 748 bin 22 lira. Bu borç ödenmediği için her ay SSK ve vergiye ortalama 154 bin 960 lira faiz üstüne ekleniyor.

Bu borç için yapılandırılmaya gidilmiş ancak ödenmemiş. Belediyenin esnafa borcu da 251 bin 597 lira. Özel bir bankadan 290 bin lira kredi çekilmiş. Bu 290 bin liralık paranın 80 bin 129 lira da faizi var. Toplamda bankaya da 174 bin 135 liralık borcumuz var.

Personel alacakları, maaşları, primleri, sosyal denge ile birlikte 418 bin 468 lira. Toplamda 15 milyon 220 bin 892 liralık bir borç. Bunun yanı sıra beldemizin en büyük sorunlarından birisi olan içme suyu ile ilgili talep edilen İller Bankasına bir kredi miktarı var.

Bu talepte de KDV hariç 9 milyon 832 bin TL'lik bir bedel çıkardılar. Bu proje de yüzde 50 destekli olacak. Bunu da koyduğumuzda KDV dahil 5 milyon 800 bin 880 lira. Yani bunların hepsini topladığımızda Beğendik Belediyesi’nin borcu 21 milyon 21 bin 772,17 liradır” şeklinde konuştu.

“KENDİ KIZI DA BELEDİYEYE İŞE ALINMIŞ”

Tamer Yavuz imzasıyla Sözcü'de yayınlanan habere göre; Başkan Örnek görevi devraldıklarında borçların yanı sıra işe alımlarda ilginç bir tablo ile karşılaştıklarını belirterek, “Belediye de kalorifer yok ama kalorifer ateşleyici ve kalorifer tesisatçısı personeli alınmış. Yakın akrabaları ve kendi kızı da belediyeye işe alınmış” ifadelerini kullandı.

Beldenin içme suyu arıtma tesisinin sağlıklı diye kötü koşullarda kullanıldığını belirten Başkan Örnek, kanalizasyon büzlerinin içinden akması gereken pis suların, yolun üstünden aktığını tekrardan ıslah etmeye çalıştıklarını söyledi.

"CHP’li başkan AKP döneminde yapılan usulsüzlükleri kalem kalem açıkladı!" haberi, 05 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP’li başkan AKP döneminde yapılan usulsüzlükleri kalem kalem açıkladı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li başkan AKP döneminde yapılan usulsüzlükleri kalem kalem açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  2. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  3. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  4. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  5. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  6. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  7. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  8. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  9. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  10. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  11. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  12. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  13. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  14. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  15. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  16. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  17. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  18. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  19. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
  20. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
Haberleri