CHP'li Çan'dan Samsun’a istiklal madalyası verilmesi için kanun teklifi!

CHP'li Çan'dan Samsun’a istiklal madalyası verilmesi için kanun teklifi!

CHP'li Çan'dan Samsun’a istiklal madalyası v... CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun’un istiklal madalyası ile onurlandırılması için TBMM’ye kanun teklifi sundu.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun’un istiklal madalyası ile onurlandırılması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sunduğunu duyurdu. Çan, Kurtuluş Savaşı sürecinde Samsun’un oynadığı kritik role vurgu yaparak, "Samsun kesinlikle istiklal madalyasıyla onurlandırılmalıdır" dedi.

CHP’li Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, İstiklal Madalyası’nın Samsun’a verilmesi gerektiğini ifade etti. Çan, Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık gösterenlerin istiklal madalyası ile ödüllendirildiğini belirterek, bu madalyanın sadece kişilere değil, şehirlere de verildiğini hatırlattı. Türkiye’de şu anda istiklal madalyasına sahip üç şehir bulunduğunu; Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olarak sıraladı. Ayrıca, Kastamonu’nun İnebolu ilçesinin de bu madalyayı aldığını vurguladı. İnebolu'nun, İstanbul'dan Anadolu'ya cephane taşınan önemli bir liman şehri olduğunu hatırlatan Çan, Samsun’un Milli Mücadele tarihindeki özel konumunu şöyle dile getirdi:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919’u ulusal kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olarak nitelendirmiştir. Bu tarih, Atatürk’ün Nutuk’unu başlatmasıyla Samsun’a verdiği değeri açıkça ortaya koymaktadır. 19 Mayıs’ı kendi doğum günü olarak kabul etmesi bu somut gerçekliği daha da pekiştirmektedir."

Atatürk’ün Samsun’a 1924 yılında bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Çan, Atatürk’ün, "Ben Samsun’u ve Samsun halkını gördüğüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım" sözünü hatırlattı. Çan, bu sözlerin Samsunluların vatanseverlik ve fedakarlık ruhunu yansıttığını vurguladı.

Özetle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen Milli Mücadele’de Samsun’un önemi büyüktür. 19 Mayıs 1919’da Tütün İskelesi’nde yakılan direniş ateşi, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması umudunu yeniden alevlendirmiş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna zemin hazırlamıştır. Çan, "Samsun’un bu tarihi rolü nedeniyle mutlaka istiklal madalyası ile onurlandırılması gerekmektedir. Meclis’e sunduğumuz bu kanun teklifi, sadece benim değil, Samsun’un kanun teklifidir. Tüm siyasi partilerin desteğine ihtiyacımız var. Samsun’un istiklal madalyası ile onurlandırılması için tek yürek olmaya davet ediyoruz" dedi.

"CHP'li Çan'dan Samsun’a istiklal madalyası verilmesi için kanun teklifi!" haberi, 08 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Çan'dan Samsun’a istiklal madalyası verilmesi için kanun teklifi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Çan'dan Samsun’a istiklal madalyası verilmesi için kanun teklifi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 08 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:30 ABD’nin su hizmetleri devi siber saldırıya uğradı! Ne oldu?
  2. 19:25 Çin, Türkiye’nin gümrük vergisi uygulamalarını DTÖ’ye taşıdı!
  3. 19:20 Manisa'daki kayıp olayında çarpıcı detaylar: Pelin Karaca’nın cinayeti aydınlanıyor!
  4. 18:10 Discord'a erişim engeli mi geliyor? Bakan Uraloğlu açıklama yaptı
  5. 18:05 Kim Jong-un: “Askeri süper güç ve nükleer güç olma yolunda daha da hızlanacağız”
  6. 17:59 Hatay'da Deprem Sonrası Hava Kirliliği Tehlikesi: İskenderun En Kirli İlçe!
  7. 17:51 Alanyaspor'dan hakem tepkisi: 'Her stadyumda adalet dağıtarak maçınızı yönetin'
  8. 17:46 Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yüzde 90'dan fazla oyla tekrar seçildi!
  9. 17:43 AKP'li Ensarioğlu'ndan "Selahattin Demirtaş" açıklaması
  10. 17:39 Çin, Türkiye'nin otomotivdeki ek gümrük vergilerini Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet etti
  11. 17:36 Tesla'nın Türkiye fiyatlarına zam yapıldı!
  12. 17:32 Bakan Şimşek'ten sporculara vergi uyarısı!
  13. 17:16 TBF başkanlığına Hidayet Türkoğlu yeniden seçildi
  14. 17:11 Kızı Eda'nın vefatıyla sarsılan Mazhar Alanson'dan teşekkür paylaşımı!
  15. 17:08 Hakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi'nin üçüncü toplantısına katılacak
  16. 17:05 Recai Kutan son yolculuğuna uğurlandı
  17. 17:00 Hizbullah meydan okudu: "Ağlamayacağız, ağlatacağız"
  18. 16:53 Dursun Özbek'ten Acun Ilıcalı'nın açıklamalarına yanıt!
  19. 16:26 Ancelotti’nin Arda Güler hakkında söyledikleri: Gerçekler ne?
  20. 16:14 EPDK Başkanı Yılmaz: "Siber güvenlik ulusal bir öncelik hali aldı"
Gündem Haberleri